Σπανός: «Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Σπανός: «Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

bet365

Ο Γιώργος Σπανός είπε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει λόγω των «άστεγων» τηλεοπτικά ομάδων, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν είναι για εκβιασμό.

Συγκεκριμένα είπε στην «Real News» ο Γιώργος Σπανός:

«Τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ΠΑΕ και δεν μπορούμε να μιλάμε για μια λίγκα με υγιή ανταγωνισμό και επτά ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Διότι εκτός ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν, διακυβεύεται το "επί ίσιοις όροις" που όλοι μας θέλουμε και επιζητούμε. Το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης. Πρωτοστάτησαν οι μεγάλες ομάδες για να γίνει αυτό από την πίεση να υπάρξουν έσοδα ενόψει της αδειοδότητσης. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση τα επόμενα χρόνια, το προϊον θα συνεχίσει να απαξιώνεται.

Για παιχνίδι επιπέδου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επιβιβαστείτε στη Sportingbet. SportingBet.gr Όχι τυχαία επιλογή. (21+)

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε θετικοί στο πλάνο του υπουργού, όμως δεν μπορούμε και να δεχτούμε τη βίαιη προσαρμογή σε αυτό. Φυσικά, ο διάλογος συνεχίζεται και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Όταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το 70% του μπάτζετ μια ομάδας, θα πρέπει αυτό να καλυφθεί από άλλους πόρους. Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες στο κουπόνι του στοιχήματος χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, ενώ λαμβάνουν οι άλλες πλευρές».

Για το αν υπάρχει ρήτρα μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Ναι, υπάρχει, έχουμε υπογράψει και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο που μας δεσμεύει, σαν ένας κώδικας αξιών και δεοντολογίας. Για εμένα προσωπικά -και το ξαναλέω- δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει έστω και μία ομάδα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα