Μπέριος: «Στον ΠΑΣ ήμασταν οικογένεια»

Gazzetta team
Μπέριος: «Στον ΠΑΣ ήμασταν οικογένεια»

bet365

Ο 29χρονος στόπερ αναφέρθηκε στην εξαετή παρουσία του στον «Αγιαξ της Ηπείρου»
Παρελθόν από τον ΠΑΣ μετά από έξι χρόνια αποτελεί ο Θοδωρής Μπέριος. Ο 29χρονος στόπερ μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM για τα όσα έζησε στα Γιάννινα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το αν ήταν δύσκολη η απόφασή του να αποχωρήσει: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ποδοσφαιρική μου στέγη, η οικογένειά μου. Ήμουν από μικρό παιδί εκεί. Μεγάλωσα με τον ΠΑΣ. Μετά από 6 χρόνια ήταν δύσκολη η απόφαση, αλλά γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις. Ήθελα να το δοκιμάσω και αυτό»
Για το μαχητικό του πνεύμα και αν τον βοηθούσε ο ΠΑΣ να το βγάζει λόγω και των συνθηκών που συνάντησε αυτά τα 6 χρόνια: «Όντως με χαρακτηρίζει αυτό και σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή αυτή η νοοτροπία. Την πρώτη χρονιά που ήρθα ήταν με τον Χριστόπουλο που βγήκαμε στην 5η θέση, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε Ευρώπη. Έπαιξα προς το τέλος στα ματς των πλέι-οφ εκείνη τη χρονιά και τότε έκανα την πρώτη μου ανανέωση με την ομάδα. Κι έτσι ξεκίνησε η ποδοσφαιρική μου εμπειρία στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Καταφέραμε πολλά πράγματα αυτά τα 6 χρόνια, παίξαμε Ευρώπη, ζήσαμε αξέχαστες στιγμές και για μας και για την ομάδα. Και από εμάς οι περισσότεροι δεν είχαν ξαναπαίξει Ευρώπη. Ήταν λοιπόν και για μας ξεχωριστή στιγμή.
Όπως τα έφερε η μοίρα έπρεπε να αποχωρήσω και να δοκιμάσω κάτι νέο στη ζωή μου».
Για τη στιγμή που θυμάται, εκτός της ευρωπαϊκής συμμετοχής: «Σίγουρα αυτή είναι η σημαντικότερη εμπειρία, αλλά μια ακόμα στιγμή για ‘μενα προσωπικά είναι ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το 2014 μέσα στα Γιάννενα, που έπαιξα και νικήσαμε με 2-0 τον Ολυμπιακό. Με τη νίκη αυτή η ομάδα σώθηκε και μαθηματικά μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ήταν από τις πιο ευχάριστες στιγμές. Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν, γιατί είχαμε αλλάξει 3 προπονητές. Ήταν κομβικός αγώνας και τον θυμάμαι έντονα».
Για το τι τον ‘έφτιαχνε’ ψυχολογικά στον ΠΑΣ: «Ότι ήμασταν μια οικογένεια και μπαίναμε στα ματς ενωμένοι. Δεν μας ένοιαζε σε ποια έδρα παίζαμε, μπαίναμε αποφασισμένοι για τη νίκη και ήταν ένα κίνητρο για μας αυτό το κλίμα. Ήμασταν πολλά χρόνια μαζί με τα παιδιά, ήμασταν μια οικογένεια και το ξέρετε εκεί στα Γιάννενα πολύ καλά και έβγαινε αυτό το πράγμα στο γήπεδο. Γι’ αυτό η ομάδα τερμάτιζε πάντα ψηλά στη βαθμολογία».
Για τα χρόνια που βρέθηκε στον ΠΑΣ και τα οποία χαρακτηρίζονται από επιτυχίες: «Με τον Αναστασιάδη είχε γίνει η αρχή και έγινε μια οικογένεια η ομάδα. ΠαρακολουθούσΑ από τότε τον ΠΑΣ. Έμειναν και μετά κάποιοι παίκτες στυλοβάτες και πήραν τα πράγματα τον δρόμο τους».
Για το τι πήρε από τη συνεργασία του με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη: «Ο κ. Χριστοβασίλης και η οικογένειά του μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στην Α’ Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να παίξει σ’ αυτό το επίπεδο. Την ευκαιρία μου την έδωσε ο πρόεδρος και του είμαι ευγνώμων. Για ‘μενα ήταν τα πάντα ο πρόεδρος και γι’ αυτό τον ευχαρίστησα».
Για τη νέα του ομάδα την Κισβάρντα: «Η Κισβάρντα ανέβηκε φέτος στην Α’ κατηγορία, είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται, θέλει να σταθεροποιηθεί, έχει φτιάξει καινούργιο γήπεδο, προπονητικό κέντρο και είναι μια ομάδα που θέλει να φτάσει ψηλότερα. Γενικώς έχει καλές συνθήκες εργασίας. Προπονήθηκα ήδη σήμερα γιατί ξεκινάει νωρίς εδώ το πρωτάθλημα».
Για τον Ίλιτς που θα έχει συμπαίκτη στη νέα του ομάδα στην Ουγγαρία: «Ανανέωσε για ένα χρόνο κι αυτός και θα είναι καλό αυτό για ‘μενα, γιατί πηγαίνω σε μια νέα ομάδα και θα έχω έναν φίλο και παλιό συμπαίκτη που θα με βοηθήσει. Τα είπαμε ήδη».
Και κλείνοντας ανέφερε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον ΠΑΣ Γιάννινα, ξέρω πόσο τον αγαπάτε κι εσείς και ο κόσμος. Εύχομαι να ξαναβγεί η ομάδα Ευρώπη και να ζήσει ανάλογες στιγμές μ’ αυτές που ζήσαμε και το 2016».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα