Οι δύο σημαντικές εξηγήσεις του Πιενγκπονσάντ

Οι δύο σημαντικές εξηγήσεις του Πιενγκπονσάντ

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι δύο σημαντικές εξηγήσεις του Πιενγκπονσάντ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα θα πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα στον κόσμο του Παναθηναϊκού από τον εκπρόσωπο της «Panasia», Παϊρόι Πιενγκπονσάντ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, ο Παϊρόι Πιενγκπονσάντ θα ξαναέρθει στην Αθήνα. Η έκτακτη Γ.Σ της ΠΑΕ στις 6 Ιουλίου θα ανοίξει τον δρόμο για την «Panasia» μέσα από την ΑΜΚ των 20 εκατομμυρίων ευρώ και η νέα επίσκεψη του Ταϊλανδού επιχειρηματία είναι πιθανό να βάλει το deal στην τελική ευθεία αν και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να «μιλήσει» το χρήμα, καθώς καλώς ή κακώς μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει στην καθημερινότητα του «τριφυλλιού» που συνεχίζει να ζει στους επικίνδυνους ρυθμούς του Αλαφούζου και των συνεργατών του. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιουλίου για να «δούμε» το χρήμα.

Είτε από την «Panasia» είτε ακόμη καλύτερα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για την ΠΑΕ και θα είχε ήδη στα χέρια τον Παναθηναϊκό αν δεν έκανε πίσω την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος!

Μέχρι τότε, μέχρι να μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία, κάτω η μπάλα. Εξάλλου, πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, τίποτα δεν έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό επί της ουσίας, ούτε καν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον οργανισμό του συλλόγου, μιας και ο κόσμος εξακολουθεί να είναι «παγωμένος» και να περιμένει πλέον πράξεις και όχι λόγια.

Η νέα επίσκεψη, πάντως, του Πιενγκπονσάντ στην Αθήνα, θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει δύο πολύ σημαντικά θέματα. Δύο θέματα που για κάποιο... περίεργο λόγο παραμένουν «μυστικά», δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα προς τον κόσμο και αποτελούν σημαντικές «σκιές» στο όλο θέμα.

Νούμερο 1 και πιο σημαντικό:

Ο Ταϊλανδός πρέπει να κάνει γνωστό το ποιους εκπροσωπεί! Ποιοι βρίσκονται στο fund της Panasia, ποιοι θα χρηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι». Είναι Έλληνες, είναι ξένοι; Όσο περνάει ο καιρός και αυτό το κομμάτι της ιστορίας παραμένει στο σκοτάδι, κάνει κακό στην όλη προσπάθεια, την οποία κανείς φίλος του συλλόγου δεν θα έπρεπε να βλέπει αρνητικά και, όμως, από κάτι τέτοια σημαντικά θέματα προκύπτει αρνητισμός.

Νούμερο 2 και εξίσου σοβαρό:

Ποια είναι η πρόταση της Panasia για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Τι σκοπεύει να κάνει το fund σε περίπτωση που αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών;
Στις 21 Απριλίου, η ανακοίνωση του Πιενγκπονσάντ ανέφερε τα εξής σχετικά με την πρόταση:

«Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ».

Δύο μήνες μετά η ΑΜΚ θα είναι στα είκοσι εκατομμύρια ενώ η πρόσφατη διαρροή της ΠΑΕ ανέφερε πως ακόμη και αν μπουν λεφτά στην αύξηση, το μπάτζετ της ομάδας θα παραμείνει το ίδιο χαμηλό! Κάτι που παίζει... μπουνιές με την προγραμματική δήλωση του Ταϊλανδού για την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων για τις ανάγκες της ομάδας. «Λείπουν» 27 εκατομμύρια αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρή υπόθεση να μπει το ποσό της αύξησης και να «καθαρίσει» ο σύλλογος από τα χρέη σε μεγάλο βαθμό.

Απλά είναι διαφορετικό το «βάζω 47» και άλλο πράγμα το «βάζω 20». Είναι άλλο πράγμα το «μπαίνω να κάνω πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό» και άλλο το «μπαίνουμε για να φέρουμε ταλέντα από την Ασία, την Αφρική, την Ωκεανία»...

Ας ελπίσουμε ότι ο Πιενγκπονσάντ θα μας κάνει σοφότερους στην νέα του επίσκεψη στην Αθήνα και θα λύσει μια και καλή τις παραπάνω απορίες. Απορίες που δεν τις συναντάς μόνο σε τούτη την γωνιά, αλλά στα χείλη των περισσότερων οπαδών του Παναθηναϊκού που έχουν ακόμη το κουράγιο να ασχολούνται...

Υ.Γ1: Ποια να είναι άραγε η γνώμη του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, για το fund της Panasia, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και το project του Βοτανικού; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η άποψή του. Ειδικά μακριά από τις κάμερες...

Υ.Γ2: Πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αν την τελευταία εικοσαετία υπήρχε το VAR! Αν και εδώ που τα λέμε, αυτοί ήταν ικανοί μέχρι και μοντάζ να κάνουν στην εικόνα...

Υ.Γ3: Αρετόπουλε, Μάνταλε, Καλογερόπουλε, Στυλιάρα, Θάνο και Μπλάνα, ειδικά εσείς οι πρώτοι πέντε που βγάλατε τόσα χρόνια το άχτι σας πάνω στον Παναθηναϊκό και τον «σφάζατε» σε κάθε ευκαιρία, καλή συνέχεια στην εκτός πινάκων καριέρα σας. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.