Δεν περνάνε οι μέρες…

Δεν περνάνε οι μέρες…

Δεν περνάνε οι μέρες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα αναμένονται στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ –και όχι μόνο, για τη δήλωση Κάναντι, γράφει για τις μεταγραφάρες στο βόλεϊ και φυσικά αναρωτιέται για την «Βόρεια Μακεδονία».
Σα να μην «φεύγει» γρήγορα ο Ιούνιος φέτος… Δεν έχει δράση και συγκινήσεις. Κάτι δεν πάει καλά. (Αν και σίγουρα υπάρχουν κι’ εκείνοι που χαίρονται γι’ αυτό). Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση που βιώνουμε ποδοσφαιρικά και όχι μόνο…
Υπάρχουν μερικές εξηγήσεις και ας επιχειρήσουμε να τις δώσουμε…
Δεν περνάνε οι μέρες για να:
- Γίνουν μεταγραφές και να δούμε πώς θα παραταχθούν οι ομάδες ενόψει νέας χρονιάς. Όπως έχετε διαπιστώσει δεν υπάρχει έντονη κινητικότητα. Χαλλλαρος ο ΠΑΟΚ (δεν υπάρχει ορθογραφικό λάθος…), σφικτή η ΑΕΚ (τα γνωστά δηλαδή…) και σε… περισυλλογή ο Ολυμπιακός που περιμένει να πέσει η «χούντα». (Ε, ρε και τι θα γίνονταν αν το έλεγε αυτό ο Σαββίδης…).
- Δούμε ξανά… ΠΑΟΚ! Αυτή την ομαδάρα του Λουτσέσκου που θα αρχίσει τα φιλικά της σε δέκα περίπου μέρες. Μία ομάδα που ξεκάθαρα
έχει σκοπό να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε το βράδυ της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, τότε που πέτυχε την 25η νίκη στα τελευταία 26 ματς.
- Ξαναμπούμε και εμείς στο γήπεδο, ή τέλος πάντων… να ‘μαστε λίγο έξω από αυτό ! Τρελή ανυπομονησία υπάρχει για την προετοιμασία που θα καλύψουμε (πρώτα ο Θεός) και φέτος. Είναι μία… άλλη κατάσταση και για τους ρεπόρτερ, που βιώνουν καθημερινά την ομάδα από κοντά και αφουγκράζονται πολλά από αυτά τα μαγικά του ποδοσφαίρου και της ομάδας-οικογένειας.
- Δούμε τους νέους παίκτες… Όταν θα έρθουν, γιατί δεν μπορεί, κάποτε θα έρθουν…
- Μπούμε σε κλίμα προκριματικών τσάμπιονς ληγκ. Τέτοια μέρα την άλλη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ μαθαίνει τον αντίπαλό του και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια. Δύσκολη, αφού οι αγώνες μέχρι το τέλος είναι πολλοί και τα εισιτήρια λίγα, χωρίς όμως να υπάρχουν Άγγλοι, Ισπανοί, Γερμανοί και Ιταλοί αντίπαλοι.
- Δούμε πόσο κοντά θα φθάσει ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, στο ρεκόρ των 21.100 εισιτηρίων διαρκείας.
- Ξαναγεμίσει η Τούμπα! Κακά τα ψέματα! Με όσα έγιναν πέρυσι και τους 10 αγώνες τιμωρίας, είναι σα να έφυγε μια χρονιά ο ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη και τώρα… να επιστρέφει στο σπίτι του.
Για να το πάμε και πιο μακριά… «δεν περνούν οι μέρες για να ξεκινήσει και το μουντιάλ». Εκεί όπου –τώρα που λείπει η Ελλάδα- θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουμε αν συμπαθούμε περισσότερο την Αγγλία (παραδοσιακό αυτό, αλλά και ανεξήγητο) ή τον Φερνάντο Σάντος, ή τον Πρίγιοβιτς και τους φίλους Σέρβους. Έχω ένα κακό προαίσθημα ότι δεν θα δούμε καλό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Ρωσίας, ενώ εκτός αυτών, θα λάβουν χώρα άλλοι… πολύ σκληροί αγώνες.
* Ο Αυστριακός Κάναντι του Ατρομήτου, έκανε δηλώσεις στη χώρα του. Εκεί τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ ήταν κατά τη γνώμη μου η πιο δυνατή ομάδα, έπαιξε καλύτερα, τον θεωρώ πρωταθλητή για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε…». Άλλος ένας δηλαδή που μετά από λίγο καιρό το παραδέχεται! Είναι 100% βέβαιο ότι όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα τόσο και περισσότεροι θα λένε την αλήθεια γι’ αυτά που έγιναν στα Ελληνικά γήπεδα.
* Το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου διέκοψε τις… διακοπές του και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει για τα μεταγραφικά, δείχνει ότι κάτι σοβαρό ετοιμάζεται. Αυτό πάντως που γίνεται παρουσία Ιβάν-Λουτσέσκου, είναι σίγουρα για καλό.
* Μόνο στο βόλεϊ «τρέχουν» πιο γρήγορα οι εξελίξεις. Εκεί, αποδεικνύεται -γι’ άλλη μία φορά- πόσο καλό κάνει ο ανταγωνισμός, σε όλο το φάσμα της ζωής και όχι μόνο του αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός με Γιαννακόπουλο ξαναμεγαλώνει, η ΑΕΚ επέστρεψε, ο Ολυμπιακός πήρε παίκτη από τον ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το «μπαμ» με τον κορυφαίο Έλληνα, Δημήτρη Τζούριτς! Και που είστε ακόμη! Ανταγωνισμός είναι αυτός και… ο ένας «τραβάει» τον άλλο προς τα επάνω!
* Κλείνοντας… Άκουσα (και) τον Πρωθυπουργό και ακόμη αναρωτιέμαι γιατί άραγε θα πρέπει να χαιρόμαστε για το… «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», περιμένοντας πάντα και τις λεπτομέρειες της έγγραφης συμφωνίας, αφού προφορικά δεν πιστεύουμε ΚΑΝΕΝΑΝ. Πολύ περισσότερο, περιμένουμε κάποιον να μας εξηγήσει πειστικά, γιατί εδώ και έξι μήνες έχουμε τόσο μεγάλη αγωνία να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των Σκοπιανών που φυσικά «καίγονταν» για άλλους λόγους. Αυτοί, που… μπορεί να απορρίψουν και πάλι αυτή τη «λύση» και εμείς να ξανατρέχουμε για να βρούμε κάτι άλλο! Αυτό το πρόβλημα το οποίο μην ξεχνάμε ότι με φοβερή μεθόδευση φρόντισαν να βάλουν στη ζωή μας από τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά από εκείνο το δείπνο Δημάρχου Θεσσαλονίκης- Σκοπιανού προέδρου. Γιατί από εκείνο το βράδυ, εντελώς ξαφνικά, δεν πέρασε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό, μέχρι που… σήμερα περιμέναμε να τηλεφωνήσουν οι γείτονες και να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.