Μαρκόφσκι: «Ονειρο ζωής ο ΠΑΟΚ»!

Μαρκόφσκι: «Ονειρο ζωής ο ΠΑΟΚ»!

Μαρκόφσκι: «Ονειρο ζωής ο ΠΑΟΚ»!

bet365

Ο Ιλια Μαρκόφσκι ήρθε στον ΠΑΟΚ αθόρυβα τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κατόρθωσε να (από)δείξει μέσα στο γήπεδο, ότι το μέλλον του ανήκει. To gazzetta.gr βρέθηκε και μίλησε με τον ταλαντούχο Ουκρανό φορ.

Ηταν η ευχάριστη έκπληξη για την πρωταθλήτρια ομάδα της Κ20 του ΠΑΟΚ. Ήρθε αθόρυβα τον Φεβρουάριο του 2018 και πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των «ασπρόμαυρων» Ουκρανών, που μέχρι τότε είχε αυτά των Εβγέν Σάχοφ και Αρτέμ Κόζακ.

Τουλούζ - Αζαξιό με 180+ ειδικά στοιχήματα και αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του ξεκίνησε από την Οδησσό και την Τσερνομόρετς βρέθηκε στην Πλιέβλια του Μαυροβουνίου και την ΦΚ Ρούνταρ, όπου είχε τις πρώτες παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, πριν έρθει προς τα μέρη μας, αρχικά στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Επιθετικός που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή, όσο και στα άκρα της επίθεσης, λατρεύει τον Λουίς Σουάρες και διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα. Απόδειξη, αποτελούν τα 8 γκολ που πέτυχε σε εννιά ματς με την Κ20 του «Δικεφάλου»!

Ο Ίλια άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, εντελώς τυχαία, όταν ένας προπονητής είπε στη μαμά του πως «ο γιος σου έχει ταλέντο». Ένα πρωί, έπαιζε στην παιδική χαρά, όταν μια μπάλα έφυγε από το γειτονικό γήπεδο και προσγειώθηκε μπροστά του. Ο μικρός την κοντρολάρισε με εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό ήταν! Ακολούθησε η πρόσκληση του διευθυντή των ακαδημιών της Τσερνομόρετς και όλα πήραν το δρόμο τους…

- Πως προέκυψε η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ;

«Στην αρχή είχα έρθει και δοκιμάστηκα στον Παναιτωλικό, αλλά από την στιγμή που αποχώρησε ο κ. Χάβος από την τεχνική ηγεσία και άλλαξαν κάποια δεδομένα στην ομάδα του Αγρινίου, αποχώρησα και ήρθα να δοκιμαστώ στον ΠΑΟΚ. Στο ξεκίνημα με βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Γκαρσία, ο οποίος με πίστεψε, τον πίστεψα και εγώ, έγινε ο δεύτερος πατέρας μου. Κάπως έτσι, πολύ γρήγορα μπήκα στην ομάδα, έπαιξα σε εννιά ματς και πέτυχα οκτώ γκολ…».

- Οκτώ γκολ που συνέβαλαν ώστε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Αυτό το πρωτάθλημα θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου. Ηταν το πρώτο της καριέρας μου, δεν μπορώ να μη το θυμάμαι».

- Γνώριζες για τον ΠΑΟΚ πριν έρθεις στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη;

«Σχεδόν τα πάντα! Είχα την τύχη να προλάβω τον Λέο Μάτος στην ομάδα της Τσερνομόρετς, να κάνω κάποιες προπονήσεις μαζί του, είχαμε επαφή, όπως και με τον Εβγέν Σάχοφ, που μου είπε πολλά για τον σύλλογο και τις αξίες του».

- Βγάζοντας από την κουβέντα τους δύο «Ουκρανούς», ποιοι παίκτες της πρώτης ομάδας είναι αυτοί που έχεις ξεχωρίσει, τους παρακολουθείς και ίσως να θέλεις να έχεις και την εξέλιξή τους;

«Δεν είναι ένας ή δύο παίκτες. Στην άμυνα, ο Βαρέλα είναι ανίκητος, τι να πεις για τον Βιεϊρίνια, εγώ δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να πω τίποτα για την αξία και την προσωπικότητά του».

- Μεγάλη προσωπικότητα είναι και ο προπονητής σου, ο Πάμπλο Γκαρσία…

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν αυτός που πίστεψε σε μένα, για τις ευκαιρίες που μου έδωσε, έκανα ότι μπορούσα για να τον δικαιώσω. Είναι όντως μια μεγάλη και ισχυρή προσωπικότητα».

- Από αυτό το πρώτο κομμάτι της παρουσίας σου στον ΠΑΟΚ ποια στιγμή ήταν η πιο δυνατή και θέλεις να την κρατήσεις ως ανάμνηση;

«Στο παιχνίδι με τη Λαμία και το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κερδίζαμε 1-0, αλλά είχαμε μείνει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κόζακ, πέρασα αλλαγή στο ματς και σκόραρα. Σαν τώρα θυμάμαι τα λόγια του, “μπες και θα σκοράρεις”. Αυτός το είπε, εγώ το έκανα και για τους δύο…».

- Οι εμπειρίες σου από την παρουσία στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ; Ολοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο δουλειάς σ’ αυτό το κομμάτι από τους ανθρώπους της ομάδας.

«Στις ακαδημίες δεν μας λείπει τίποτα. Να ξεκινήσω από τους ξενώνες, όπου μένουμε τόσα παιδιά, μας παρέχουνε τα πάντα. Φαγητό, καθαριότητα, γυμναστήριο, μετακινήσεις. Σ’ ότι αφορά το κομμάτι της προπόνησης, είναι δύσκολες και επίπονες προπονήσεις, αλλά μόνο έτσι μπορείς να εξελιχθείς, όλοι στην ομάδα καταλαβαίνουμε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το πλάνο δε θα είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εκτός από τον κ. Γκαρσία, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Δημήτρη Δανιηλίδη, τον γυμναστή της ομάδας, για τη φανταστική δουλειά του».

- Ο κ. Ιβάν Σαββίδης, αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την πρώτη ομάδα, μίλησε και για τις ακαδημίες, χαρακτηρίζοντας το μέλλον του συλλόγου.

«Στην Κ20 υπάρχουν πολλά παιδιά που όντως έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Ας μη μιλήσω με ονόματα, αλλά υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα και να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κ. Σαββίδης μας προσφέρει τα πάντα. Εχω πάει σε πολλές ομάδες, αλλά καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος είναι ίσως ο πρώτος, σ’ αυτό το επίπεδο, που δείχνει να αγαπάει τις ακαδημίες και να ρίχνει τόσο βάρος.

- Το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

«Να παίξω στην Σούπερ Λίγκα, στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ. Πρώτα πρέπει να πείσω όλους μέσα στον οργανισμό του συλλόγου, ότι αξίζω ένα νέο συμβόλαιο, ενδεχομένως να πάω στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, μέχρι τώρα ότι ήταν να δείξω πιστεύω ότι το έδειξα μέσα στο γήπεδο σ’ αυτό το πολύ μικρό διάστημα. Έχω πάρα πολλά ακόμη να δείξω, αλλά χρειάζεται υπομονή, δουλειά και προσήλωση στον στόχο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με απαιτήσεις, ξέρεις ότι δε θα έχεις πολλές ευκαιρίες, αλλά αν πιστεύεις στις δυνατότητες σου, τότε θα πετύχεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα