Κεφάλαιο Παντελίδης

Κεφάλαιο Παντελίδης

bet365

Ο 53χρονος άλλαξε άρδην την εικόνα του Αστέρα και το gazzetta.gr θυμάται και τη δική του πορεία μέσα στη σεζόν
Ηταν 10 Σεπτεμβρίου όταν ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί που θα βρίσκονταν η ομάδα λίγους μήνες μετά και μία ιστορία σαν παραμύθι, εξελίχθηκε στο διάστημα της σεζόν.
Οι Αρκάδες μετά από μία «τραυματική» χρονιά όπου σώθηκαν λίγο πριν το φινάλε, είχαν ένα ανάλογο ξεκίνημα. «Μουδιασμένοι», στα πρώτα τρία ματς της περιόδου μάζεξαν μόλις ένα βαθμό και το μέλλον προέβαλε δυσοίωνο.
Ο 53χρονος κόουτς προέρχονταν από το θαύμα του Ηρακλή και είναι τύπος που γνωρίζει από ειδικές αποστολές. Σε μεγάλο βαθμό παρεξηγημένος, να τα λέμε όλα. Ισως και αδικημένος, αλλά στην 13η ομάδα της καριέρας του, φαίνεται πως έφτασε στην Ιθάκη του. Οπου μάλιστα επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το 2020. Διετές παρακαλώ... Αλλά μην πλατιάζουμε.
Βρέθηκε λοιπόν στην Αρκαδία και ντεμπουτάρισε στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις δεν πήρε τη νίκη, αφού τότε ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» σε 1-1 με πέναλτι του Τζούρτζεβιτς. Ακολούθησε το 0-0 της Ξάνθης, το 2-0 επί της ΑΕΚ και στον Αστέρα άρχισαν να αποκτούν «σφυγμό». Από τα «αχ και τα βαχ», εδραιώθηκαν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και πήραν ψυχολογία. Παράλληλα εκείνος έβαλε τις πινελιές του και πολλά άλλαξαν.
Πλέον στην Τρίπολη έβλεπαν τον κόσμο (σ.σ. δηλαδή το πρωτάθλημα), με άλλο μάτι, ενώ στις 4 Νοεμβρίου μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, ο Παντελίδης συμπλήρωσε ένα ημερολογιακό έτος αήττητος ως γηπεδούχος, κόντρα στους κατά τεκμήριο τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όχι σε ένα ή δύο ματς, αλλά σε πέντε αθροιστικά και χωρίς μάλιστα να παίξει «ταμπούρι». Το παραπάνω επίτευγμα σημειώθηκε με τον Γηραιό που «χαροπάλευε» και τον Αστέρα που αναζητούσε ταυτότητα. Δεν το λες και μικρό πράμα...
Ο καιρός περνούσε, στον Αστέρα πήγαιναν βήμα βήμα και χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις τον Ιανουάριο, έφτασαν τελικά στην πηγή της 5ης θέσης. Εκείνο που έμοιαζα άπιαστο όνειρο ή τρελό σενάριο, έγινε πραγματικότητα και ο ήρωας της ιστορίας μας αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως έπραξε σωστά, όταν είπε «challenge accepted», στην πρόκληση να... αναγεννήσει τον Αστέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα