Ο πιτσιρικάς που... μεγαλώνει

Ο πιτσιρικάς που... μεγαλώνει

bet365

Ο Σβάρνας κλήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην Ελπίδων και ο μικρός της Ξάνθης δείχνει σταδιακά να... γίνεται άνδρας...
Υπάρχουν ορισμένες φορές στη ζωή που δεν υπάρχουν «πώς» και «γιατί». Οταν κάτι είναι να συμβεί... θα γίνει. Πάρτε π.χ. τον ΣτράτοΣβάρνα, που κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική Ελπίδων και πλέον, αρχίζει να μπαίνει στο κάδρο της ποδοσφαιρικής μας πραγματικότητας.
Ο μικρός μεγάλωσε και ένα story ξετυλίγεται πλέον μπροστά μας. Από μικρός το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Λογικό, όλοι μας πιτσιρικάδες επιζητούσαμε κάτι ανάλογο. Αλλωστε το «μικρόβιο» υπήρχε στο σπίτι, αφού είναι γιος του Νίκου Σβάρνα, ο οποίος τη δεκαετία του '80 έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Ξάνθη!
Βέβαια τα όνειρα δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα. Ο πιτσιρικάς λοιπόν μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή και όταν πήγαινε γυμνάσιο, μετακόμισε οικογενειακώς στο Πικέρμι. Μία εξέλιξη που άλλαξε τα πάντα, αν και ουδείς μπορούσε τότε να το φανταστεί. Ετσι βρέθηκε στις ακαδημίες της κοντινής Τριγλίας Ραφήνας και αμέσως ξεχώρισε. Με σωματοδομή άνδρα, στα 16 του «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα, που έπαιζε στον ίδιο όμιλο με με την ΑΕΚ. Οταν τον Νοέμβριο του 2013 μπήκε στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει την Ενωση μπροστά σε 30 χιλιάδες φιλάθλους, σαν να άλλαξε ο κόσμος του.
Πιτσιρικάς, το όνομά του άρχισε να συζητιέται και πολλοί έλεγαν για έναν μικρό που τα σπάει. Μάλιστα, αν και στις χαμηλές κατηγορίες κλήθηκε στην Παίδων και μετά την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου με τους «κιτρινόμαυρους», έκανε το μεγάλο άλμα. Τον απέκτησε η ΑΕΚ και πριν τελειώσει το σχολείο, έγινε επαγγελματίας στους «κιτρινόμαυρους». Σκεφτείτε το, πήγαινε σχολείο και μετά είχε προπόνηση στα Σπάτα. Ηταν το σημείο αναφοράς.
Στις 23 Αυγούστου του 2014, αμούστακο παιδί αντιμετώπισε την Ρόμα ως παίκτης της ΑΕΚ και βρέθηκε, έστω και σε φιλικό επίπεδο, αντιμέτωπος με παίκτες όπως ο Τότι, ο Ζερβίνιο και ο Ντε Ρόσι.
Πριν από μερικά χρόνια έβλεπε το είδωλό του Πουγιόλ στην τηλεόραση και πλέον αντιμετώπιζε στο γήπεδο παίκτες παγκόσμιας κλάσης και έπαιζε σε μία μεγάλη ομάδα. Στην οποία μάλιστα «ανδρώθηκε» ο Παπασταθόπουλος, τον οποίο πάντα θαύμαζε. Σημεία των καιρών θα πει κάποιος. Ισως ναι, ίσως όχι...
Και όλα αυτά, πριν καν ενηλικιωθεί. Τελικά, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Με την ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο, αλλά δεν έβρισκε πολύ χρόνο συμμετοχής. Ετσι το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε να πάει στην Ξάνθη και να γυρίσει σελίδα.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε λίγο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως μπορεί να ήταν επαγγελματίας από καιρό, αλλά δεν είχε ακόμη «κλείσει» τα 20 του. Ετσι καλούνταν να περιμένει την ευκαιρία του. Οπως και έγινε φέτος. Οπου καθιερώθηκε και μάλιστα, έβγαλε τη σεζόν ως πρώτος παίκτης της Ξάνθης σε επεμβάσεις, απόρροια των καλών του τοποθετήσεων. Τα παραπάνω του άνοιξαν τον δρόμο για την Ελπίδων και σταδιακά ο πήχης μπαίνει όλο και πιο ψηλά.
Που θα φτάσει; Αγνωστο. Στο χέρι του ή μάλλον στο πόδι του είναι όλα. Ο Σβάρνας πάντως είναι μία απόδειξη πως τα όνειρα μπορούν και να γίνουν πραγματικότητα και ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή αντιμετωπίσει και μέσα στο γήπεδο την αγαπημένη του Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκείνη που ο μύθος λέει πως για ώρες «κολλάει» μαζί της παίζοντας play station με τους φίλους του. Αλλωστε είναι «σκάρτα» 21...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα