Έτοιμη (σχεδόν) ομάδα στο ποδόσφαιρο, σπουδαία ΟΜΑΔΑ και στο μπάσκετ

Έτοιμη (σχεδόν) ομάδα στο ποδόσφαιρο, σπουδαία ΟΜΑΔΑ και στο μπάσκετ

Έτοιμη (σχεδόν) ομάδα στο ποδόσφαιρο, σπουδαία ΟΜΑΔΑ και στο μπάσκετ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει τα συμπεράσματά του από όσα προανήγγειλε ο Λουτσέσκου για την ποδοσφαιρική ομάδα, κάνει τις πρώτες μεταγραφικές αναφορές και φυσικά γράφει για μπάσκετ και τα πλέι οφ που ξεκίνησαν.

Βόλφσμπουργκ - Χόλσταϊν Κίελ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ για φέτος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έδωσε το στίγμα και για την προσπάθεια της νέας περιόδου. Ο άνθρωπος που ανέλαβε μία "σκασμένη" ομάδα (ο Πέλκας μας περιέγραψε με τα πιο χαρακτηριστικά λόγια την δύσκολη κατάστασή τους στο ξεκίνημα) και την έφθασε στο σημείο να κάνει το 25/26 μετά τον Δεκέμβριο, κερδίζοντας το πρωτάθλημα βαθμολογικά, αλλά και το κύπελλο πραγματοποιώντας μόνο νίκες! Αυτός που θα έχει (όπως είπε και ο Σαββίδης) τον πρώτο λόγο και το ανοικτό μπάτζετ, για να βελτιώσει την ομάδα του ενόψει της επόμενης σεζόν.

Πάμε να σχολιάσουμε αρκετά απ’ όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής:

- Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο στόχο να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Λογικό είναι , αν και πρέπει να κερδίσει τρεις ομάδες στα προκριματικά και θα ξεκινήσει ή με Άγιαξ ή με Βασιλεία.

- Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές. Θα έρθουν 3-4 ποιοτικοί παίκτες να βελτιώσουν κάποια χαρακτηριστικά που χρειάζονται σε συγκεκριμένες θέσεις και μαζί 3-4 δανεικοί. Μίλησε για τον Γιαννούλη, θέλει πάρα πολύ τον Χαρίση, ο Μυστακίδης δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι δεδομένος και θα δούμε τι θα γίνει με Ενρίκε ή Ουάρντα.

- Ο Βιεϊρίνια θα μείνει πίσω στα μπακ. Επιμένει σε μια επιτυχημένη συνταγή με πλάγια μπακ Μάτος-Βιεϊρίνια, σε δίδυμο που δεν έχουν πάρα πολλές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Έχει "τρέλα" με την σωστή-τέλεια ανάπτυξη από πίσω.

- Ο προπονητής επιμένει ότι δεν θέλει το «εξάρι» που τρέχει και «βαράει», τον καθαρόαιμο αμυντικό μέσο δηλαδή που ξέραμε. Θα πάει πάλι να πάρει ποιοτικό παίκτη με καλή τεχνική που θα συμπληρώνει τον Μαουρίσιο. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος αυτός ο παίκτης θα είναι πιο σκληρός από τον Βραζιλιάνο.

- Όλες οι μεσοαμυντικές επιλογές που θα κάνει (προφανώς και στο τέρμα όπως είπε) θα αφορούν παίκτες που θα βοηθούν άμεσα στο σωστό και ασφαλές «χτίσιμο» παιχνιδιού από πίσω.

- Η περιγραφή της σχέσης του με τον Πρίγιοβιτς, με τον οποίο πριν μήνες μπορεί και να έπαιζαν ξύλο επειδή ο Σέρβος έπαιζε αποκλειστικά εντός περιοχής, ενω τώρα αγαπιούνται τρελά, ήταν καταπληκτική. Μεγάλη επιτυχία, με τον Πρίγιοβιτς να αναγνωρίζει ότι τώρα είναι ένας άλλος, πολύ πιο ολοκληρωμένος φορ.

- Σε όλη τη συνέντευξη ο Ρουμάνος, πρόσεξε κάθε λέξη για να μην θίξει ή στεναχωρήσει κανέναν παίκτη του. Ποτέ δεν μίλησε για το ποιοι θα φύγουν! Έτσι έκανε και όλη τη χρονιά (και) έτσι κέρδισε τα αποδυτήριά του.

- Όλες οι ομάδες και οι προπονητές θέλουν να τελειώνουν με τις πιο πολλές μεταγραφές στην έναρξη της προετοιμασίας (όπως είπε και ο Λουτσέσκου), αυτό όμως σπάνια επιτυγχάνεται.

Πάμε παρακάτω…

* Χθες ο Γιώργος Σαββίδης έγραψε ότι στον ΠΑΟΚ… «θα έρχεται όποιος γουστάρει τρελά». Κάτι που τόνισε ότι ίσχυσε πέρυσι για τον Βιεϊρίνια , ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν ισχύει τώρα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Θυμάμαι και πριν δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2016, κάτι τέτοιο είχε γραφτεί από τον Γιώργο Σαββίδη για τον Βιεϊρίνια: «Εμάς μας είπε άλλα πράγματα τρεις φορές. Καλά περνάει εκεί στο Βόλφσμπουργκ».
Άρα… Αν το κάνει για γούρι, καλά κάνει. Γιατί στο τέλος (δεν ξέρω πότε θα είναι…) δεν γίνεται να μην έρθει στον ΠΑΟΚ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Αλλά και αυτή η υπόθεση θέλει μέθοδο και όχι παρεξηγήσεις. Θέλει επαφή και πλάνο όπως αυτό που πέρυσι το καλοκαίρι δούλεψαν τέλεια Σαββίδης και Βιεϊρίνια. Εύκολο δεν είναι τίποτα…

* Ξεκίνησε και το… ξεχωριστό πρωτάθλημα μπάσκετ. Τα πλέι οφ δηλαδή. Το μεγάλο ζευγάρι (βάσει ονομάτων) είναι αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Χθες έγινε το πρώτο παιχνίδι και ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε. Τρία ματς έχουν παίξει φέτος οι δύο ομάδες και τα τρία τα κέρδισε καθαρά ο ΠΑΟΚ. Χθες πιο δύσκολα. Και αλήθεια είναι ότι με βάση την εικόνα και την λειτουργία των δύο ομάδων, το παράξενο έγινε χθες. Όχι στα περασμένα δύο παιχνίδι όπου η ομαδική λειτουργία της ομάδας του Παπαθεοδώρου, ήταν πολύ ανώτερη και οδήγησε σε εύκολες νίκες με μεγάλες διαφορές.
Και χθες στο κλειστό του ΠΑΟΚ, φάνηκε ξεκάθαρα ποιο σύνολο παίζει ομαδικά και ποια ομάδα ψάχνει συνεχώς το ένας με έναν. Πώς έπαιζε ο Γκάλης το 1990… Κάπως έτσι...

Στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανοι για το ομαδικό και σύγχρονο μπάσκετ που παίζουν σε άμυνα και επίθεση, έχοντας με λίγα χρήματα ένα γεμάτο και αξιοπρεπέστατο ρόστερ, όπου ο καθένας έχει ιδιαίτερο ρόλο.
Στον ΠΑΟΚ όμως πρέπει να προβληματιστούν από το… πώς αυτό το παιχνίδι χρειάστηκε να πάει στο προτελευταίο σουτ για να κριθεί. Πρέπει να προβληματιστούν από το… πώς για όγδοη-ένατη φορά χάθηκε στο τέλος μία σημαντική διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση η σειρά συνεχίζεται και θα δούμε στο τέλος αν επιβραβευθούν οι ακριβές μονάδες της ΑΕΚ, ή το ομαδικό μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ είναι βέβαιο ότι οι γηπεδούχοι θα «σκυλιάσουν» και θα έχουν πολλά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Ήδη δημιουργούν κλίμα και για τη διαιτησία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.