Κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και τα πρωταθλήματα…

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και τα πρωταθλήματα…

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και τα πρωταθλήματα…

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα ιστορικό δεδομένο για τον Ολυμπιακό.

Επειδή η ιστορία, σε γενικές γραμμές, επαναλαμβάνεται…

Το Δεκέμβρη του 1979 ο Ολυμπιακός παίρνει τον Νικολούδη ως ελεύθερο από την ΑΕΚ, η οποία είχε αναδειχθεί πριν λίγους μήνες πρωταθλήτρια.

Το καλοκαίρι του 1992 ο Ολυμπιακός παίρνει τον Μπατίστα ως ελεύθερο από την ΑΕΚ, η οποία μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Το καλοκαίρι του 1994 ο Ολυμπιακός παίρνει τον Αλεξανδρή ως ελεύθερο από την ΑΕΚ, η οποία μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Ολυμπιακός παίρνει τον Νικοπολίδη ως ελεύθερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλητής.

Τώρα, καλοκαίρι 2018, ο Ολυμπιακός παίρνει τον Χριστοδουλόπουλο από την ΑΕΚ, η οποία μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Βλέπουμε πέντε περιπτώσεις σε μία χρονική περίοδο 30 ετών, με το ίδιο κοινό σημείο…

Ο Ολυμπιακός και στις πέντε περιπτώσεις επέλεξε με το που πήρε ένας ανταγωνιστής του το πρωτάθλημα, να του καταφέρει ένα καίριο πλήγμα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο Νταϊφάς με τον Νικολούδη και τον Μπατίστα. Ο Κόκκαλης με τους Αλεξανδρή και Νικοπολίδη. Ο Μαρινάκης τώρα με τον Χριστοδουλόπουλο.

Παράλληλα με τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός με τον Νικολούδη πήρε τρία σερί πρωταθλήματα (1980-1982), με τον Αλεξανδρή εφτά (1997-2003) και με τον Νικοπολίδη άλλα έξι (2005-2009 και 2011).

Απομένει να δούμε αν ο Λάζαρος θα ακολουθήσει τον κανόνα (και φέρει κι αυτός πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό) η, αν ακολουθήσει την εξαίρεση (βλέπε Μπατίστα).

 

 

Best of internet