ΑΕΛ - Λαμία 1-1

ΑΕΛ - Λαμία 1-1

bet365

Σε ένα ματς χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Λαμία προηγήθηκε στο 81' με τον Τσούκαλο και η ΑΕΛ απάντησε στο 84' με τον Ντέλετιτς, αποφεύγοντας την εντός έδρας ήττα στο φινάλε.
Απελευθερωμένες από το άγχος έπαιξαν σήμερα η ΑΕΛ και η Λαμία, στο φινάλε του φετινού τους «μαραθωνίου». Αμφότερες αποχαιρέτησαν τη σεζόν παίρνοντας από ένα βαθμό (1-1), σε ένα ματς που είχε τη δική του ξεχωριστή στιγμή. Ηταν το 72' όταν ο Περόνε αντικατέστησε τον Ναζλίδη και τότε οι φίλοι των γηπεδούχων τους αποθέωσαν, καθώς τόσο ο Ελληνα φορ όσο και ο Αργεντινός στράικερ, δεν θα συνεχίσουν στον Κάμπο.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με 3-5-2 και είχαν τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τους Γιοβάνοβιτς, Μόρα, Γκοϊκοβιτς στα στόπερ, τον Μασούρα δεξιό μπακ-χαφ, τον Μλαντένοβιτς αριστερό μπακ-χαφ, τους Αντονι, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς στον άξονα και τους Ναζλίδη, Ντέλετιτς επιθετικό δίδυμο.
Με τριάδα στα στόπερ παρατάχθηκαν και οι φιλοξενούμενοι. Ο Μελίσσας ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα οι κεντρικοί αμυντικοί, ο Παντελιάδη αριστερά, ο Βασιλαντωνόπουλος δεξιά, οι Ομο, Μπουλουλής στον άξονα, ο Πίτι «οργανωτής» και οι Ακόστα, Βάντερσον επιθετικοί, σε ένα 3-5-1-1 της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.
Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως επηρέασε και τις δύο ομάδες. Οχι πως το ματς ήταν κακό. Υπήρχε εκατέρωθεν διάθεση, αλλά ως εκεί. Οι «βυσσινί» έπαιζαν κυρίως από τη δεξιά τους πλευρά όπου ήταν ο Μασούρας και «τραβιόνταν» ο Γιοβάνοβιτς και προσπαθούσαν να πλαγιοκοπήσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις φάνηκαν απειλιτικοί και θα μπορούσαν να σκοράρουν με τους Ναζλίδη (3'), Ντέλετιτς (16'), Αγκάνοβιτς (27'). Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους περιορίστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο, όμως είχαν και τη μεγάλη φάση μέχρι την ανάπαυλα, όταν ο Βασιλαντονώπουλος πάτησε στο 11' στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Θεοδωρόπουλος αντέδρασε σωστά. Μάλιστα στα μέσα του ημιχρόνου θέλησαν να διορθώσουν την εικόνα τους και «γύρισαν» το σύστημά τους σε 3-4-3, χωρίς όμως αποτέλεσμα.\

Το δεύτερο μισό άρχισε με εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και οι Πίτι (49'), Τσούκαλος (51') θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ αντέδρασε και πάλι στη σωστά, ενώ το σουτ του Αργεντινού χαφ λίγο αργότερα (52'), πέρασε λίγο άουτ.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν να... ξυπνούν και στο 58' έκαναν την πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Μελισσά, ο οποίος όμως είπε τότε «όχι» στον Μασούρα. Η Λάρισα συνέχιζε να φορτώνει τη δεξιά της πλευρά και με τη είσοδο του Λεοζίνιο έγινε πιο επιθετική.

Ωστόσο η Λαμία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν στο 81' ο Τσούκαλος έβγαλε κάθετη στον Ακόστα, που βγήκε τετ α τετ με τον Σουλούκο, ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε το πλασέ του, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Τσούκαλο που έρχονταν σαν «τρέιλερ» και την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΛ. Ομως η χαρά της Λαμίας κράτησε λίγο καθώς αμέσως μετά (84') ο Περόνε έδωσε στον Λεοζίνιο που βρήκε από πλάγια θέση τον Ντέλετιτς στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενουμένων και δεν αστόχησε. Ετσι σε τρία λεπτά κρίθηκαν όλα...

MVP: Οι Τσούκαλος και Λεοζίνιο. Η είσοδός τους στο ματς βελτίωσε τις ομάδες τους και είχαν συμμετοχή στα γκολ που σημειώθηκαν. Ο πρώτος τόσο «έφτιαξε» όσο και πέτυχε εκείνο της Λαμίας, ενώ ο δεύτερος έδωσε την ασίστ για να σκοράρει ο Ντέλετιτς.

Στο ύψος του: Οι Θεοδωρόπουλος και ο Πίτι του δεύτερου ημιχρόνου. Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έκανε τρεις καθοριστικές επεμβάσεις (11', 49', 51') και κράτησε την ομάδα του στο ματς, ενώ ο δεύτερος μετά την ανάπαυλα ήταν μία διαρκής απειλή για τα καρέ των «βυσσινί». Είχε μόνο ένα ψεγάδι. Την κατάχρηση της ντρίμπλας στη φάση του 65'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ακόστα. Δεν βοήθησε όσο μπορεί και ξέρει, ενώ στο 81' απώλεσε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Τσούκαλος.

Η «γκάφα»: Στη φάση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΛ, ο Ντέλετιτς ήταν ουσιαστικά μόνος του. Η άμυνα της Λαμίας τον «έχασε» και έδειξε να έχει... μείνει στα πανηγύρια του γκολ.

Το «στραγάλι»: Καλή παρουσία είχαν ο Σέζος και οι βοηθοί του. Με ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις, άφησαν να παιχθεί μπάλα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Λάρισα την κατοχή, η Λαμία τις φάσεις - τουλάχιστον περισσότερες «καθαρές» - και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Δίκαιο. Οσο μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο.

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (68' Σουλούκος), Μασούρας, Μλαντένοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (60' Λεοζίνιο), Ναζλίδης (72' Περόνε), Ντέλετιτς.
Λαμία (Μ. Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντονώπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκούλης (41' λ.τ. Πριντέτα), Ασίγκμπα, Ομο, Μπουλούλης, Ακόστα (88' Μπούτνικ), Πίτι, Βάντερσον (46' λ.τ. Τσούκαλος).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα