Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

Gazzetta team
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

bet365

Δύο εβδομάδες πριν ξανακατέβει στην Αθήνα, για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχοντας ως σκόρερ τους Πρίγιοβιτς (2) και Σάκχοφ πέρασε επιβλητικά από την Λεωφόρο (0-3), κόντρα στον Παναθηναϊκό που είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Δώνη.

Έτσι έπαιξαν

Την ενδεκάδα που πέρασε... αέρα από την Νέα Σμύρνη επέλεξε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Δηλαδή, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ήταν ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ινσούα. Κολοβέτσιος και Κουρμπέλης οι δύο στόπερ. Κάτσε και Τζανδάρης ξεκίνησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα άκρα Λουντ και Μουνιέ. Ο Λουσιάνο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Δώνης σε διάταξη 4-4-1-1.

Στο 17' ο Μυστακίδης μπήκε στην θέση του Λουντ που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Ρασβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Κρέσπο και Βαρέλα οι δύο στόπερ. Δεξί μπακ ο Μάτος και αριστερό ο Βιερίνια. Κάνιας και Μαουρίτσιο τα δύο αμυντικά χαφ. Μακ, Πέλκας και Μπίσεσβαρ η τριπλέτα πίσω από τον Πρίγιοβιτς σε διάταξη 4-2-3-1.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός αλλά πιο εύστοχος ο ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την ανωτερότητα στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που δημιούργησε από την καλή του δημιουργία σπουδαίες φάσεις για να πετύχει το γκολ αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έβαλε την μπάλα στο πλεκτό και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 1-0!

Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο δεκάλεπτο που τα βρήκαν σκούρα από την πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μπάλα, να βγάζουν παιχνίδι από τα άκρα και αν φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ! Στο 18' ο Δώνης σούταρε στο δοκάρι και στο... ριμπάουντ ο Λουσιάνο σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ! Τρία λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης επιβεβαίωσε την μεγάλη του κλάση με την επέμβαση στο πλασέ του Μυστακίδη ενώ ο Κρέσπο πάνω στην γραμμή έδιωξε την κεφαλιά του Ινσούα!

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους και στο 27' μετά από μία απίθανη φάση η μπάλα τους... τιμώρησε! Ο Μουνιέ πήγε να βγάλει το «τριφύλλι» στην κόντρα, η πάσα του κόντραρε στο πόδι του Μπίσεσβαρ και στον ρέφερι Τζήλο, πήρε την τέλεια τροχιά και έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος είναι «killer», σπάνια αστοχεί από εκεί και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του. Αυτό το τέρμα ήταν το υπ' αριθμόν 24 του Σέρβου που έγραψε ιστορία, όντας ο πιο παραγωγικός στην ιστορία του «δικεφάλου» στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Με υπογραφή Πρίγιοβιτς!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα πιο ήρεμα, ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν μπορούσε και στο 65' ο Πρίγιοβιτς έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή. Από ωραία αντεπίθεση, ο Σέρβος έφτασε έξω από την περιοχή, έβαλε ωραίο το σώμα του και με άψογο τελείωμα νίκησε για δεύτερη φορά τον πορτιέρο του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, σε όσες φάσεις δημιούργησε ο Πασχαλάκης ήταν εκεί και στο 74' ο Σακχόφ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μετά από εξαιρετική ανάπτυξη από δεξιά, σέντρα του Μάτος και προσποίηση του Μαουρίτσιο.

MAN OF THE MATCH: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Σπουδαίο ματς από τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ. Η ευστοχία του παραπέμπει σε ποσοστά βολών στο... μπάσκετ. Ανοίγει το σκορ με ιδανικό πλασέ και βάζει τέλος στο ματς με το δεύτερο, έπειτα από πολύ ωραία προσπάθεια και ακόμη πιο όμορφο «τελείωμα». Τα 25 φετινά του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα του «δικεφάλου» αποτελεί ρεκόρ παραγωγικότητας!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χάρη στις δικές του επεμβάσεις ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ και έφτασε στο «διπλό» με σχετική ευκολία. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν καθοριστικός, ειδικά με την απόκρουση που κάνει στο σουτ του Μυστακίδη στο πρώτο ημίχρονο. Μια απόκρουση μεγάλης κλάσης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η δυστοκία του Παναθηναϊκού. Όταν στο πρώτο ημίχρονο δημιουργείς τέτοιες φάσεις για γκολ και δεν πηγαίνει καμία μέσα, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρεις στο τέλος να πάρεις κάτι από ένα ντέρμπι.

Η ΓΚΑΦΑ: Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά για... βιντεάκι! Από αυτά που βλέπεις και λες «πως έγινε αυτό»; Η φοβερή κόντρα σε Μπίσεσβαρ και Τζήλο, έδωσε μια τρομερή... ασίστ στον Πρίγιοβιτς και ανοίξε τον δρόμο της νίκης στον «δικέφαλο».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος θα είχε κάνει το τέλειο ματς απόψε στην Λεωφόρο αν δεν υπήρχε το φάουλ του Πέλκα στην φάση που ξεκινά το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν και το μοναδικό του λάθος. Σωστοί οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ουσιαστικός στο πρώτο μέρος, πολύ καλύτερος στο δεύτερο και δίκαια επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, συνεχίζοντας το σερί νικών που έχει «χτίσει» μετά το επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Λουντ (λ.τ. 17’ Μυστακίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μουνιέ, Δώνης (64’ Μολίνς), Λουτσιάνο.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Μακ (69’ Ελ Καντουρί), Πέλκας (74’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (83’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα