Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-0

Γιώργος Τσακίρης
Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-0

bet365

Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ίδια, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, ξεκούρασε παίκτες και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Κέρκυρα στο Νησί των Φαιάκων. Έπεσαν και μαθηματικά οι γηπεδούχοι.

Ένα ματς χωρίς κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ΑΕΚ αυτό στην Κέρκυρα με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Οι πρωταθλητές δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο νησί των Φαιάκων, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης χωρίς ωστόσο (στο πρώτο 45λεπτο) να μπορέσουν να γίνουν άμεσα απειλητικοί... Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ένωση πήγε στο νησί των Φαιάκων με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της λόγω τιμωριών - απουσιών (σ.σ.: όπως οι Λάζαρος και Αραούχο, αλλά και οι Τσιγκρίνσκι, Κονέ και άλλοι).

Ήταν λοιπόν δεδομένα δύσκολο να βρει η ΑΕΚ ρυθμό και να φτάσει στη νίκη, ωστόσο, αν υπήρχε ομάδα που να άξιζε το τρίποντο τότε δεδομένα αυτή ήταν η Ένωση του Χιμένεθ. Ειδικά από το 80' και μετά που η Ένωση απείλησε με Γιακουμάκη, Μπακασέτα, Λιβάια και άλλα. Τι κι αν έπαιξε με πολλές αλλαγές λόγω απουσιών του Αραούχο, Λάζαρου (σ.σ.: τιμωρία), Μπακασέτα (δεν ξεκίνησε) και Κονέ, η ομάδα του Σεβιγιάνου τεχνικού τα πηγε μια χαρά. Κι' αυτό διότι η ΑΕΚ ήταν στην Κέρκυρα η μοναδική ομάδα οπου έψαξε τη νίκη. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους...

Θα μπορούσε να σκοράρει και ο Κόντος με το σουτ που βρήκε στο δοκάρι. Γενικά ο Χιμένεθ είναι ο μεγάλος κερδισμένος υπό την έννοια ότι είδε να περνάει ένα ματς δίχως νέα αγωνιστική απώλεια, ενώ κατάφερε να δώσει και πάλι χρόνο (άρα και ρυθμό) στον Μάνταλο. Όπως και να 'χει η ΑΕΚ σε ένα ματς που αγωνίστηκε με τουλάχιστον 9 αλλαγές στην ενδεκάδα της κατάφερε να απειλήσει 11 φορές αλλά πρέπει να προβληματιστεί -κι ας έπαιζε με τα δεύτερα- για το γεγονός πως δεν βρήκε δίχτυα κι ας δημιούργησε τις καταστάσεις και τις φάσεις για να το πετύχει.

Εννοείται πως η ΑΕΚ εστιάζει στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και περιμένει τις επιστροφές των Βράνιες, Λάζαρου, Αραούχο,Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα παίκτες βασικοί όπως οι Μπακασέτας - Μπακάκης και άλλοι για να φτάσουν στο νταμπλ. Ο Χιμένεθ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Όμως οφείλει να χαίρεται από το γεγονός ότι η ομάδα παρά τις... αμέτρητες και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του και πάλι δεν έχασε και δεν απειλήθηκε πλην ενός σουτ του Κόντου στο δοκάρι στις καθυστερήσεις.

MVP: Σίγουρα και... by far ο Κουτζαβασίλης. Χάρη σε αυτόν η Κέρκυρα γλίτωσε μια ακόμη ήττα (και) από τα δεύτερα της ΑΕΚ. Ειδικά στην επέμβαση του Γιακουμάκη (αλλά και στο σουτ του Μπακασέτα) απέδειξε ότι δεν θα επέτρεπε να παραβιαστεί η εστία του. Πολύ καλό ματς για την ΑΕΚ από τον Σιμόες που δεν επέτρεψε να βγάλει φάση ο αντίπαλος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ολοι όσοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ενδεκάδα από την ΑΕΚ και ειδικά ο Τζανετόπουλος. Ο Έλληνας στόπερ της Ένωσης είχε άριστες τοποθετήσεις, σωστές επεμβάσεις και έκανε πολύ καλό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν μπορεί κάποιος να βρεθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία αφού δεν υπήρξε το συγκλονιστικό λάθος που έκρινε το ματς. Άρα δεν υπάρχει και αδύναμος κρίκος...

ΓΚΑΦΑ
: Προφανώς και σε ματς που δεν έγινε το παραμικρό δεν μπορεί να υπάρχει γκάφα...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα, αφού δεν υπήρξε η δύσκολη φάση, τόσο απλά και εύκολα πέρασε το ματς για τον ρέφερι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με πολλές απουσίες και 8 αλλαγές στη βασική 11άδα η ΑΕΚ πήγε στην Κέρκυρα και δεν κατάφερε να κερδίσει (κυρίως) χάρη στον Κουτζαβασίλη. Ο Χιμένεθ πέτυχε το στόχο του να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές και να δώσει χρόνο σε κάποιους που δεν είχαν συμμετοχές καν στο πρωτάθλημα.

Οι 11άδες: Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Αναστασίου, Παμλίδης (69' Μενσά), Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67' Κόντος), Μυτίδης (90' Τουράμ).

Α.Ε.Κ.: Τσιντώτας, Γκάλο (77' Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (67' Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (60' Μπακασέτας), Λιβάγια, Γιακουμάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα