Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

bet365

Σφραγίδα ανανέωσης στο διαβατήριο της Super League έβαλε η Λαμία αφού με την γκολάρα του Πίτι και το τέρμα του Όμο, νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

Η Λαμία ήταν αυτή που έπρεπε στην τελευταία της «παράσταση» στο ΔΑΚ για φέτος και χάρη στον Πίτι… ανανέωσε το ραντεβού της με τους φίλους της για την επόμενη σεζόν! Ο Ισπανός ήταν «χάρμα ιδέσθαι» σε μια κρίσιμη «στροφή» του πρωταθλήματος και με ένα γκολ και μια ασίστ, συντέλεσε τα μέγιστα στην εξασφάλιση της παραμονής των Φθιωτών, που δεν χρειάστηκε να ρίχνουν «ματιές» σε όσα γίνονταν στην Κέρκυρα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Για τη Λαμία, ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε ξανά το 3-5-2 με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τον Πριντέτα, τον Αναστασιάδη και τον Κουκόλη σε τριάδα στην άμυνα, τον Όμο με τον Μπουλούλη στον άξονα, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά και τον Πίτι πίσω από τους Βάντερσον και Τσούκαλο.

Ίδιος ήταν ο σχηματισμός και για τον ΠΑΣ και τον Γιάννη Πετράκη, που διάλεξε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Μπουκουβάλα στην άμυνα, τον Λίλα με τον Σκόνδρα στον άξονα, δεξιά τον Καρανίκα, αριστερά τον Νικολιά και τον Βιντάλ πίσω από τον Χέλκβιστ και τον Κόντε.

ΔΥΝΑΤΑ Ο ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά με δυσκολία στο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Κόντε στο 31’ βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο στην περιοχή, μετά από ατομική ενέργεια, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 38’ ο Νικολιάς «τράνταξε» το δοκάρι της Λαμίας με σουτ.

ΠΙΤΙ ΓΙΑ… ΦΙΛΗΜΑ!

Εντούτοις, το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο ΔΑΚ «σημάδεψε» το απίθανο γκολ που σημείωσε ο Πίτι! Ο άσος της Λαμίας έκανε εξαιρετική ενέργεια και προσποίηση, σούταρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 και σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους νεοφώτιστους!

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΠΑΣ, ΓΚΟΛ Η ΛΑΜΙΑ

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Λίλα (47’, 53’) και ο Κόντε (50’) σπατάλησαν τις καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είδαν τον Όμο να εκμευταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα των Ηπειρωτών στο 62’, μετά από φάουλ του Πίτι και να σκοράρει από κοντά με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, διευρύνοντας το προβάδισμα τους!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Πετράκη ήταν να μειώσει στο 76’ με τον Χαλκιαδάκη, που με ωραίο δυνατό σουτ με το αριστερό σκόραρε, βάζοντας στην «πρίζα» τον Τεννέ και την ομάδα του. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε, με τους Λαμιώτες να πανηγυρίζουν τη νίκη και την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

MVP: Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο Πίτι δικαιούται τον τίτλο και με το παραπάνω! Ο Ισπανός μέσος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, απειλούσε σχεδόν μόνος του την αμυντική γραμμή του ΠΑΣ και στο 1-0 έδειξε την κλάση του, με ένα φανταστικό τέρμα. Ο ποιοτικότερος παίκτης της Λαμίας «κλείδωσε» το ματς και την παραμονή της ομάδας του στη Superleague Σουρωτή.

Στο «ύψος» του: Χαλκιαδάκης. Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 51’ αντί του κακού Χέλκβιστ και «ξύπνησε» την ομάδα του δημιουργικά. Το δε γκολ που σημείωσε ήταν εξαιρετικό κι έβαλε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι, έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Αδύναμος κρίκος: Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση, συνέχισε το σερί «αφλογιστίας» του, πετώντας αρκετές καλές στιγμές του ΠΑΣ στα «σκουπίδια». Μοιραία, όπως συμβαίνει συχνότατα στη φετινή σεζόν, όταν ο βασικός φορ των Ηπειρωτών δεν σκοράρει, η ομάδα του Πετράκη αντιμετωπίζει τρομερά επιθετικά προβλήματα κι αυτά της κόστισαν απόψε.

Η γκάφα: Στο γκολ του Όμο, το φάουλ του Πίτι περνάει απ’ όλη την άμυνα και ο Λίλα… παρακολουθεί τον Νιγηριανό να κάνει την προβολή και να σκοράρει το δεύτερο γκολ της Λαμίας. Σ’ εκείνο το σημείο κρίθηκε το παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να καλείται να ανέβει «βουνό» στη συνέχεια για να αντιστρέψει τις εντυπώσεις.

Το «στραγάλι»: Ο Διαμαντόπουλος τήρησε τον πειθαρχικό έλεγχο, μοιράζοντας σωστά τις κάρτες όποτε χρειάστηκε, για σκληρά μαρκαρίσματα. Κατά τ’ άλλα, δεν χρειάστηκε να επέμβει για κάποια καθοριστική φάση, έχοντας ένα μάλλον ήσυχο απόγευμα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Λαμία βρήκε τον τρόπο, έστω και καρδιοχτυπώντας προς το τέλος, να πάρει αυτό ακριβώς που ήθελε για να «ξεμπλέξει» από οποιοδήποτε συναίσθημα αγωνίας την τελευταία αγωνιστική. Με τη νίκη της έφτασε στους 29 βαθμούς και μετά την ισοπαλία της Κέρκυρας με την ΑΕΚ, εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, μια «στροφή» πριν το φινάλε. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ εμφάνισε το κακό του πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ κι έστω κι αν δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, δεν έκανε όσα έπρεπε για να κρατήσει κάτι το χρήσιμο από το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Πριντέτα (52’ Ακόστα), Όμο, Μπουλούλης, Πίτι (89’ Άντρονικ), Τσούκαλος, Βάντερσον (65’ Μπούντνικ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Κόντε, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Νικολιάς (66’ Αποστολόπουλος), Χέλκβιστ (51’ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (58’ Μανθάτης), Λίλα, Σκόνδρας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα