Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 2-1

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε το προβάδισμα στην Τρίπολη με γκολάρα του Τσουκαλά, όμως ο Αστέρας κατάφερε να γύρισει το ματς μέσα σε τρία λεπτά (2-1), συνεχίζοντας να αποτελεί το φαβορί για την πεντάδα!
«Αγκαλιά» με την έξοδό του στο Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται πλέον ο Αστέρας. Οι Αρκάδες μετά από ένα ματς όπου «έσπασαν» καρδιές, κέρδισαν τον Απόλλωνα με 2-1 και ορίζουν την τύχη τους. Είναι μεν ισόβαθμοι με την Ξάνθη, επειδή όμως έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα +12 έναντι -1 (ισχύει αυτό το κριτήριο αφού μεταξύ τους έχουν από δύο ισοπαλίες), θέλουν στο φινάλε το ίδιο αποτέλεσμα με τους Θρακιώτες, ώστε να τερματίσουν εκείνοι στην 5η θέση. Ο Αστέρας θα παίξει στο Αγρίνιο, η Ξάνθη στη Λεωφόρο και εξυπακούεται πως αν κερδίσει τον Παναιτωλικό, θα «σφραγίσει» το διαβατήριό του, εκτός εάν στο «Απόστολος Νικολαϊδης» υπάρξει νίκη της Ξάνθης με κάποιο... αστρονομικό σκορ. Οκ, ας σοβαρευτούμε δηλαδή...
Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώτσιρα, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα και στο «6»-«8», τον Τόνσο οργανωτή, τους Τσιλιανίδη, Καλτσά στα άκρα και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Γιώργος Παράσχος είχε τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Κοντοέ, Ζησόπουλο, Μπαρτολίνι, Στάθη στην άμυνα, τους Παπάζογλου, Χουάρες στον άξονα, τους Σιατραβάνη, Κονέ στα άκρα, τον Τσουκαλά σε ελεύθερο ρόλο και τον Αλμπάνη «φουνταριστό». Πά ντως ο Παπάζογλου γύρναγε τρίτος στόπερ όταν ο Αστέρας έφτανε έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και το σύστημα «γύρναγε» σε 5-4-1.,
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Αστέρα να κρατά μπάλα, αλλά ως... εκεί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «γεμίσει» τα καρέ τους με παίκτες, έκλεισαν κάθε διάδρομο και δεν υπήρξαν κενοί χώροι. Η κατοχή κυμαίνονταν στα επίπεδα του 65% για τους Αρκάδες, ωστόσο ελάχιστες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής και μόνο μία ανησύχησε ουσιαστικά τον Χουάντερσον, εκείνη του Κώτσιρα στο 16'. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 42' ήταν η πρώτη φορά που βγήκαν στην αντεπίθεση και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είχε καλό ανασταλτικό τρανζίσιον. Την ίδια στιγμή ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βγει στην κόντρα και παρότι στο 30' «έχασε» τον Αλμπάνη με μυικό τραυματισμό, ορισμένες φορές έφτασε με αξιώσεις μέχρι τα καρέ του Αθανασιάδη. Χωρίς όμως και εκείνος να φανεί απειλητικός. Ετσι το 0-0 της ανάπαυλας χαρακτηρίζεται δικαιότατο.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο Αστέρας ήθελε αλλά δεν... μπορούσε, ενώ ο Απόλλωνας προσπαθούσε να παίξει στην κόντρα. Ετσι φτάσαμε στο 64' όπου ο Τσουκαλάς με μία «οβίδα» άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που είχε απειλήσει και λίγο πριν με τον Κονέ και αυτόματα, η αναμέτρηση... πήρε φωτιά. Οι Αρκάδες αυτόματα γύρισαν το σύστημα σε 4-4-2, μετά από λίγο σε...όλοι μπροστά, ενώ οι φιλοξενούμενοι ταμπουρώθηκαν. Στο 77΄οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ισοφάριση με το σουτ του Κώτσιρα που βρήκε δοκάρι, ενώ αμέσως μετά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0, όταν η «οβίδα» του Ελμπάζ φρέναρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου ήρθαν τα πάνω... κάτω. Σε διάστημα μόλις δύο λεπτών (82'-84') και με τα τέρματα των Κώτσιρα και Καλτσά ο Αστέρας έφερε «τούμπα» το παιχνίδι και έκτοτε το διαχειρίστηκε σωστά. Αλλωστε με τέτοια ψυχολογία που πήρε, ότι έκανε πλέον του έβγαινε...
MVP: Ο Κώτσιρας. Αν και μπακ ήταν ουσιαστικά ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Αστέρα. Μέχρι το 82΄όπου εκείνος ισοφάρισε, είχε για λογαριασμό των Αρκάδων και τις δύο επικίνδυνες φάσεις τους (πλασέ στο 16' που έδιωξε ο Χουάντερσον, δοκάρι στο 77').

Στο ύψος του: Ο Καλτσάς. Πέτυχε γκολ Ευρώπης. Και τίποτα να μην έκανε σε όλο το ματς, λόγω το ότι σημείωσε το νικητήριο τέρμα λίγο πριν το φινάλε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, θα ήταν σε αυτή τη θέση. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η εν γένει παρουσία του ήταν πολύ καλή. Πήρε πρωτοβουλίες και πλαγιοκόπησε πολλές φορές. Το τέρμα που πέτυχε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας πολύ καλής του εμφάνισης.

Αδύναμος κρίκος: Πραγματικά πολύ δύσκολη επιλογή. Οι ηττημένοι για 75 περίπου λεπτά ήταν πάρα πολύ καλοί, ενώ οι νικητές έκαναν μία ανατροπή Ευρώπης. Αντε να βρεις «αδύναμο κρίκο» σε ένα ματς λεπτομερειών. Να πεις αμυντικό του Απόλλωνα; Αδικο. Επιθετικό του; Επαιξαν σωστά το τρανζίσιον και πρέσαραν ψηλά. Στον αντίποδα οι μπροστινοί του Αστέρα «γύρισαν» το παιχνίδι, ενώ οι ανασταλτικοί του δέχθηκαν ένα πανέμορφο γκολ που μπαίνει μία στο τόσο. Δύσκολο πολύ. Θα πούμε τον Κοντοέ γιατί «χάνει» τον Καλτσά στη φάση του δεύτερου γκολ. Αλλά να είμαστε δίκαιοι. Παίκτες κλειδιά του Αστέρα όπως ο Τόνσο ή ο Τσιλιανίδης δεν «τράβηξαν». Ομως στην μπάλα, το αποτέλεσμα μετράει...

Η «γκάφα»: Στη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα έχει χαθεί η αυτοσυγκέντρωση από τους φιλοξενούμενους. Αυτό κάνει «μπαμ». Μέχρι τότε στην ανασταλτική τακτική άγγιζαν το άριστα, αλλά έδειξαν επηρεασμένοι από την ισοφάριση και είχαν «χάσει» τις θέσεις τους.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητοι πέρασαν ο Κουμπαράκης και οι βοηθοί του. Οκ μπορεί να υπέπεσαν σε ορισμένα λαθάκια, αλλά έβγαλαν το ματς σε ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Εξαιρετικό παιχνίδι. Φανταστικό. Μέχρι το 60' το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0. Μετά όλα ήταν εντός προγράμματος. Π.χ. αν ο Ελμπάζ έκανε το 2-0 στο δοκάρι του, άντε να γύρναγε μετά. Ο αντίλογος; Και ο Κώτσιρας θα μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα. Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Ο Αστέρας παίρνει το credit για τα ψυχικά αποθέματα και τη διαχείριση από τον πάγκο, ο Απόλλωνας που «πάλεψε» και έπαιξε πολύ καλά κόντρα σε έναν αντίπαλο που έδινε αγώνα-τελικό. Αλλά ανατροπές όπως αυτή, είναι που δίνουν στην μπάλα μία άγρια ομορφιά.

Αστέρας Τρ. (Παντελίδης): Αθανασίαδης, Γιαννούλης (71' Ματίντα), Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (65' Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46' Κυριακόπουλος), Μανιάς
Απόλλων Σμ. (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Στάθης, Ζησόπουλος, Κονέ, Χουάρες (89' Μενδρινός), Τσουκαλάς, Αλμπάνης (30' λ.τ. Ελμπάζ), Σιατραβάνης (74' Ντεβέσα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα