Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-3

Αντώνης Σαούλης
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-3

bet365

Η ομάδα της Τρίπολης έκανε ότι ήθελε μέσα στην Κέρκυρα πήρε τη νίκη με 3-1 και πλέον κρατάει την ευρωπαϊκή του τύχη στα χέρια του! Μανιάς (2) και Τσιλιανίδης οι σκόρερ του Αστέρα, μείωσε στο τέλος ο Τουράμ.

Η μεν Κέρκυρα έπαιζε την ζωή της! Ο δε Αστέρας το ευρωπαϊκό του εισιτήριο. Ηταν τέτοια η διαφορά των δύο ομάδων όμως που δεν είδαμε ποτέ μια μάχη για δύο διαφορετικούς στόχους. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ανώτερος μέχρι το 80', πέτυχε τρία γκολ έχασε πολλές φάσεις για να πετύχει ακόμα περισσότερα και πήρε ένα τρίποντο το οποίο τον ανεβάζει στην 5η θέση (στην ισοβαθμία είναι πάνω από την Ξάνθη αυτήν την στιγμή λόγω της διαφοράς τερμάτων) και κρατάει την τύχη στα χέρια του. Τσιλιανίδης και Μανιάς (2) οι σκόρερ του Αστέρα με τον Τουράμ να μειώνει στο 85'.

Οσο για την Κέρκυρα; Παρά την ήττα της Λαμίας στο Αγρίνιο ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Μαθηματικά έχει ελπίδες. Ουσιαστικά ψάχνει το απίστευτο...

Πολλές φάσεις, ένα γκολ!
Παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα έπαιζε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, εντούτοις ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος από το πρώτο λεπτό. Από την πρώτη στιγμή πίεσε την εστία του Γιαννακόπουλου και δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ. Είτε όμως οι αμυντικοί της Κέρκυρας έβαζαν τα κορμιά τους, είτε ο Γιαννακόπουλος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις (ειδικά στο σουτ του Μανιά στο 26'), είτε οι παίκτες του Αστέρα ήταν άστοχοι.

Ομως πριν βγει το ημίχρονο ο Αστέρας βρήκε γκολ κι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Ο Κυριακόπουλος κέρδισε φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή και ο Τσιλιανίδης με μία εξαιρετική εκτέλεση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Τρίπολης.

Εκανε ότι ήθελε στο δεύτερο
Η Κέρκυρα δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε στο 100%. Μόλις 3 λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μανιάς με τακουνάκι έκανε το 2-0 και στο 68' ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ μετά την απομάκρυνση του Γιαννακόπουλου για το εύκολο 3-0. Μάλιστα ο Αστέρας είχε ευκαιρίες να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Και με τον Τσιλιανίδη στο 69' και με τον Καλτσά στο 73'!

Στο τελευταίο τέταρτο ο Αστέρας κατέβασε ταχύτητα η Κέρκυρα κυνήγησε το γκολ της τιμής και το βρήκε στο 84'. Ο Τουράμ κέρδισε το πέναλτι από τον Σελίν το εκτέλεσε ο ίδιος απέκρουσε ο Αθανασιάδης αλλά ο επιθετικός της Κέρκυρας πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Μάλιστα στο 89' ο Ρόλε είχε δοκάρι και στη συνέχεια αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Καλτσά.

MVP: Κυριακόπουλος. Κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-0 του Αστέρα κι έδωσε την ασίστ στον Μανιά για το 2-0. Στο 66' έγινε αλλαγή όταν όλα είχαν κριθεί.
Αδύναμος κρίκος: Επστάιν. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της Κέρκυρας δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο ο Γερμανός μέσος.
Στο ύψος του: Μανιάς. Εχασε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά έβαλε το τακουνάκι για το 2-0 του Αστέρα και στη συνέχεια διαμόρφωσε και το 3-0. 11 γκολ στο πρωτάθλημα.
Η γκάφα: Το φάουλ που κάνει ο Ιωάννου στο 40'. Ο Κυριακόπουλος είναι με πλάτη στο τέρμα κι όμως ο αμυντικός της Κέρκυρας δίνει ένα εύκολο φάουλ στον Αστέρα από το οποίο ο Τσιλιανίδης έκανε το 1-0.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Παπαδόπουλο. Πέρασε απαρατήρητος.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας έκανε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Κέρκυρα η οποία έψαχνε μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο κόλπο της σωτηρίας. Ομως η Τρίπολη έφυγε με το τρίποντο το οποίο την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδό της στην Ευρώπη!

Οι συνθέσεις:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (58’ Τουράμ), Σπίνουλας, Σιόντης (68’ Ζορμπάς), Ρόλε, Ιωάννου, Μπαλάφας (59’ Κρητικός), Επστάιν, Μυτίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο (79’ Μπέρτος), Ντουντού, Κυριακόπουλος (66’ Μαντιντά), Καλτσάς, Μανιάς (72’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα