ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0

bet365

24 χρόνια ήταν πολλά! Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε πάρτι τίτλου το ματς με τον Λεβαδειακό, αφού μπροστά σε περίπου 60.000 κόσμο επικράτησε 2-0 με τα γκολ του Μπακασέτα και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον... αστερίσκο των δικαστικών αποφάσεων να παραμένει.

Δεν είναι μια Κυριακή σαν τις άλλες. Δε θα μπορούσε να είναι. Για κανέναν. Για τα μικρά παιδιά που τώρα γίνονται ΑΕΚ, για τους 24άρηδες που δεν το είχαν δει ποτέ, για τους μεγαλύτερους που... κόντευαν να το ξεχάσουν. Οπως πίστευαν κάποιοι, το 2013, ότι θα ξεχνιόταν ο δικέφαλος αετός. Αυτός που πραγματικά χρειάστηκε να γκρεμοτσακιστεί για να πετάξει ξανά ψηλά, επιβεβαιώνοντας προς όλους, εχθρούς αλλά και φίλους, το τι μέγεθος είναι. Η Αθλητική Ενωση Κωνσταντινούπολης χρειάστηκε μόλις πέντε χρόνια μετά την απόλυτη καταστροφή για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το πρωτάθλημα. Το 12ο της ιστορίας της, το 1ο μετά το 1994, το 1ο από τα πολλά που σήμερα, είτε επιβεβαιωθούν είτε όχι, δικαιούνται να ονειρεύονται οι ΑΕΚτζήδες ότι θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας...

Προς το παρόν, αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Ενωση μακριά από το σπίτι της... Το έκανε στο ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν πιο όμορφο από ποτέ ντυμένο στα Κιτρινόμαυρα και περιμένοντας απλά το γκολ που θα έδινε και... επισήμως το σύνθημα. Και δόθηκε στο 12' από το πέναλτι -που σωστά καταλογίστηκε για χέρι του Νιάσε- του Μπακασέτα (1-0). Αυτός ήταν που θα έγραφε και το 2-0 στο 33', με σουτ από το ύψος της περιοχής, σε ένα πρώτο ημίχρονο που πέρασε τέλεια για την ΑΕΚ. Με ωραίο ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο (όπου ο Λιβάια ήταν ορεξάτος) και φάσεις για άλλα γκολ (όπως το δοκάρι σε παραλίγο αυτογκόλ του Σαβαντόγκο), με ακόμη πιο ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες από 60.000 κόσμο που γιόρταζε τη "διαγραφή" 23 δύσκολων χρόνων.

Το δεύτερο 45λεπτο, όπως αναμενόταν, δεν ήταν τόσο καλό όσο το πρώτο. Κανείς, άλλωστε, δεν είχε το μυαλό του στο παιχνίδι, παρά μόνο περίμεναν το τέλος του ματς για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές. Αυτούς που γύρισαν σε 3-4-3 κάποια στιγμή με τις αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ, την ώρα που ο κόσμος αποθέωνε τον Μάνταλο που επέστρεψε στη δράση έπειτα από απουσία έξι μηνών, αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο που επίσης πέρασε ως αλλαγή. Ο αρχηγός και ο MVP της φετινής ΑΕΚ. Της πρωταθλήτριας ΑΕΚ!

Man of the match: Ο Μπακασέτας, ο οποίος ήταν και αυτός που έβαλε τα δύο γκολ της Ενωσης.

Αδύναμος κρίκος: Θα πρέπει να μπει κάποιος του Λεβαδειακού και είναι άδικο, αφού ήταν ένα ματς που ήξεραν όλοι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη νικήσει η ΑΕΚ.

Στο ύψος του: Ορεξάτος από το ξεκίνημα ο Λιβάια, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε και φάσεις για να σκοράρει. Θα είναι πολύ σημαντικό για τους Κιτρινόμαυρους να κάνει δυνατό finish στη σεζόν ο Κροάτης.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Σωστά υπέδειξε πέναλτι στο χέρι του Νιάσε ο διαιτητής Τζήλος, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος. Οπως και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας 2017-18! Πιο γεμάτο ταμείο από αυτό, δεν μπορεί να έχει η Ενωση. Ή μάλλον μπορεί... Αρκεί να κάνει αυτό που φώναζε ο κόσμος της: «Πρωτάθλημα και κύπελλο δικέφαλε αετέ»!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάια (83' Μάνταλος), Λόπες (56' Γκάλο), Γιακουμάκης (77' Χριστοδουλόπουλος).

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74' Καλτσάς), Γιακουμάκης, Τσουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46' Ζαραδούκας), Νιάσε (93' Νίκας), Μαρκόφσκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα