Παναιτωλικός - Λαμία 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Λαμία 1-0

bet365

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και με το γκολ πέναλτι του Βλαντ Μοράρ επικράτησε με 1-0 της Λαμίας η οποία μαθηματικά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την παραμονή της!
Ενα καλό πλασάρισμα είναι το ζητούμενο για τον Παναιτωλικό και μετά το 1-0 επί της Λαμίας, δείχνει σε θέση να το πετύχει. Τα «καναρίνια» ήταν καλύτερα και πήραν τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά, αλλά πολύ δύσκολα θα υποβιβαστεί.
Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μιχάι, Αργκους, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Μπράβο «κόφτη», τον Τσοκάνη ένα «κλικ» μπροστά του και κοντά στον οργανωτή Μάζουρεκ, τους Ρόσα, Ντίας στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Μπάμπης Τεννές που ήταν στον πάγκο του Παναιτωλικού από τον Γενάρη του 2011 μέχρι τον Φλεβάρη του 2012 παρέταξε διάταξη 3-4-2-1, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Μπεν Τζεμιά, Ασίγκμπα, Κουκόλη στην τριάδα της άμυνας, τους Μπουλούλη και Μπλάζιτς στον άξονα, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά και τους Ακόστα, Τσούκαλο να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Μπούντνικ.
Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν αμέσως τα «ηνία». Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρους ανασταλτικού προσανατολισμούς και έδωσαν χώρο.Ετσι ουσιαστικά η αναμέτρηση παίζονταν στο δικό τους μισό του γηπέδου. Τα «καναρίνια» κρατούσαν μπάλα, αλλά απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «νεοφώτιστων», δυσκολεύονταν να βρουν ελεύθερους χώρους. Μέχρι την ανάπαυλα είχαν δύο καλές στιγμές (Μπράβο, Μοράρ), ενώ στον αντίποδα η Λαμία δεν επισκέφθηκε κάποια φορά με αξιώσεις τα καρέ του Κυριακίδη.
Το δεύτερο μισό κύλησε σε ανάλογο τέμπο. Ο Παναιτωλικός έλεγχε τον ρυθμό, η Λαμία αμύνονταν μαζικά και με κορυφαίο τον Παπαδόπουλο, κρατούσε το «μηδέν». Μάλιστα μετά την είσοδο του Κουτρομάνου, «ενίσχυσε» τον άξονά της και έπαιζε με τον... χρόνο. Ομως το πέναλτι-γκολ του Μοράρ στο 75' (καταλογίστηκε σε ανατροπή του Ντίας), άλλαξε τις ισορροπίες και μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη τους στο 89', αλλά η προσπάθεια του Ντίας αποκρούστηκε από το δοκάρι.

MVP: Ο Ρόσα. Ηταν ο πιο δραστήριος μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού. Πήρε πρωτοβουλίες, οργάνωσε και έδειξε ένα κλικ σε καλύτερη βραδιά από όλους.

Στο ύψος του: Ο Ντίας. Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός ήταν σε δική του προσπάθεια, ενώ είχε και δοκάρι. Ο Ουρουγουανός είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπούτνικ. Γενικότερα η όλη μεσοεπιθετική λειτουργία της Λαμίας ήταν πολύ κακή, αλλά ο Ουκρανός υστέρησε περισσότερο από όλους. Ο Παναιτωλικός δεν τον αισθάνθηκε καθόλου.

Η «γκάφα»: Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Λαμία το ματς. Από το 1' έδωσε χώρο και «κλείστηκε» πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 57' έγινε ακόμη πιο αμυντική. Μόλις έγινε το 1-0, ουσιαστικά δεν είχε λύσεις για να «γυρίσει» το ματς. Δεν περνά απαρατήρητο πως οι πρώτοι πασέρ του Παναιτωλικού ήταν οι Τσοκάνης και Μπράβο με 20 και 18 αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρα πολλούς χώρους για να κατεβάσουν την μπάλα.,

Το «στραγάλι»: Η ανατροπή του Ντίας είναι εντός της περιοχής του Παπαδόπουλου, σε μία φάση πάντως που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στον ρέφερι Κουτσιαύτη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα «σάντουιτς» του Μαρινάκη στο πρώτο μισό, ενώ ο ρέφερι απέβαλε στις καθυστερήσεις τον Ασίγκμπα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μάλιστα «κλείστηκε» από πολύ νωρίς. Αυτό πλήρωσε, σε ένα ματς όπου ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλύτερος και επικράτησε δίκαια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν μόλις μία τελική στο ματς και αυτή με μακρινό σουτ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS KAI ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Oι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μαρινάκης (90' Χαντάκιας), Ρότσα (70' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα, Μάζουρεκ, Μπράβο.
ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (76' Φράγκος), Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ριβέρα, Μπουλούλης, Μπούντνικ (57' Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (26' λ.τ. Αντρόνικ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα