VΑR και τηλεόραση πάνε πακέτο

Γιώργος Ντυμένος
VΑR και τηλεόραση πάνε πακέτο

bet365

Το gazzetta.gr προσπαθεί να... καταλάβει αν μπορεί να εφαρμοστεί το σχετικό εγχείρημα στη χώρας μας, όταν όλες οι ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το «πείραμα» του Βελγίου που δεν... στέφθηκε με επιτυχία.
Το V.A.R. αρχίζει και μπαίνει όλο και περισσότερο στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Μάλιστα χθες έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ σεμινάριο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του και ουσιαστικά παρουσιάστηκε το πρότζεκτ στους διαιτητές και τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Αλλά υπάρχει μία... μικρή λεπτομέρεια που ισχύει στην Ελλάδα και όχι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλές ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν συμφωνήσει με τηλεοπτικό πάροχο και βρίσκονται στον «αέρα». Το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Υπάρχει V.A.R. χωρίς τηλεοπτική μετάδοση; Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει και το gazzetta.gr θα σας εξηγήσει το γιατί. Βασικά υφίσταται και είναι αρνητική, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, τα όσα συμβαίνουν στα μέρη μας είναι πάνω-κάτω μοναδικά.
Ο expert της ΙFAB και της FIFA Ντέιβιντ Ελερέι που έκανε την παρουσίαση, σχολίασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας πως η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται σε άμεση συνεργασία με τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού μέσου που καλύπτει τον αγώνα. Κάτι που όμως δεν μπορεί, επί του παρόντος, να ισχύσει στα μέρη μας. Βλέπετε το πρόγραμμα στηρίζει πάρα πολλά στις κάμερες του εκάστοτε δικτύου που αναλαμβάνει τη μετάδοση του Χ ματς και ως επί το πλείστον, παίρνει εικόνα από εκεί. Την οποία και «φορτώνει» σε καλύτερη διάσταση και ανάλυση. Αρα χωρίς κάμερες, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ήταν κάτι που είπε ξεκάθαρα ο Άγγλος και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.
Θα αναρωτηθεί κάποιος πως... σιγά, θα μπορούσε να στηθεί μία παραγωγή. Δηλαδή να υπάρξουν κάμερες, βαν και όσα απαιτούνται για μία τηλεοπτική μετάδοση, αλλά να μην υπάρχει live κάλυψη. Σαν σκέψη δεν είναι κακή, όμως ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Γιατί τα χρήματα είναι αρκετά. Κατά προσέγγιση και με βάση τα τωρινά δεδομένα (πόσες ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, τον αριθμό των αγώνων κτλ),το επιπλέον κόστος ίσως και να ανέρχονταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ποιον θα βαρύνει; Σιωπη.... Αρα στρεφόμαστε σε άλλες λύσεις.
Οι οποίες είναι μία και καθόλου πετυχημένη. Στην τωρινή μας κατάσταση είχε περιέλθει το Βέλγιο πριν από μερικά χρόνια, αλλά εκεί ήταν ελάχιστες οι ομάδες χωρίς τηλεοπτική στέγη. Η λύση που δόθηκε ήταν «Σολομώντεια» και διόλου εύχρηστη. Αποφασίστηκε οι ομάδες τα παιχνίδια των οποίων δεν μεταδίδονταν από την τηλεόραση, να επιλέξουν μόνο τρία ματς όπου θα γίνει χρήση του V.A.R. και το δίκτυο που είχε τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, «υποχρεώθηκε» να στήσει την παραγωγή. Ασχετα αν μετέδωσε ή όχι live την αναμέτρηση. Ετσι οι «άστεγες» ομάδες είχαν V.A.R. σε ελάχιστα εντός έδρας παιχνίδια τους, κάτι που έπληξε την ισονομία και φαντάζει λογικό γιατί το σχετικό εγχείρημα δεν συνεχίστηκε και άλλες άλλες σεζόν.
Το συμπέρασμα όλων αυτών; Ξεκάθαρο. V.A.R. χωρίς να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη δεν δύναται να υπάρξει και από τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχουν αρκετές ομάδες χωρίς σχετικό συμβόλαιο, φαντάζει απίθανο να υιοθετηθεί. Μέχρι τουλάχιστον να διευθετηθεί το τελευταίο σκέλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα