Μην χωρίζετε την Ελλάδα στα δύο!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μην χωρίζετε την Ελλάδα στα δύο!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αντιλαμβάνεται ότι ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι λόγω της κόντρας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και παρακαλεί όλους να σταματήσουν τις διχαστικές κορώνες, ειδικά τώρα, σε τόσο δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, με ανοιχτά πολλά εθνικά μέτωπα.

Η αφορμή για το σημερινό άρθρο ήταν ένα σχόλιο αναγνώστη του gazzetta.gr, σε άρθρο με τις δηλώσεις εκείνου του ανεκδιήγητου βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων που κραύγαζε «να καεί το μπ....... η Βουλή» θέλοντας να κάνει τον ήρωα στους φίλους του ΠΑΟΚ που συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο της ομάδας.

Στο άρθρο λοιπόν, υπήρχε ένα σχόλιο από φίλο του ΠΑΟΚ που ζητούσε... διάσπαση της Ελλάδας! Και μην βιαστείτε να πείτε ότι το είπε ένα μόνο άτομο, καθώς τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διχαστικές φωνές, ειδικά από κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας που επαναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη ρητορική. Το σχόλιο του Perikles ήταν το εξής: «Αν είχαμε λόγο, θα σας εξηγούσαμε πως και γιατί το θέμα είναι βαθιά κοινωνικό και όχι μόνο αθλητικό. Ναι! Διάσπαση ΤΏΡΑ! Είμαστε Έλληνες και δεν αντέχουμε πια τη ντροπή! Η εξευτελιστική εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, δεν είναι η εικόνα των Ελλήνων, μα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της Αθήνας! Φτάνει πια!».

Ο συγκεκριμένος δηλαδή ζητά τη διάσπαση της Ελλάδας και το χωρισμό της σε δύο μέρη, λόγω των γεγονότων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ειλικρινά δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ με το τι κουβαλά μέσα στο μυαλό του, ούτε να προσπαθήσω να βρω εάν έχει λογική βάση η αδικία που αισθάνεται με αποτέλεσμα η οργή του – όπως φαίνεται και από το σχόλιο – να ξεχειλίζει.

Ισως να το έκανα εάν ήταν ο μοναδικός που ζητά τη... διάσπαση, αλλά όπως έγραψα και πριν, δεν είναι ο μονος που σκέφτεται έτσι, άρα δεν μπορώ να τον κατηγορήσω, Εδώ ολόκληρος βουλευτής βροντοφώναζε συνθήματα ανάλογου περιεχομένου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του διχασμού!

Ωστόσο είναι τραγικό, σε μία χώρα που ιστορικά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εμφύλιες συρράξεις, να ξανασυζητάμε για διάσπαση. Και να το συζητάμε, όχι για λόγους σοβαρούς και τεκμηριωμένους, αλλά με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη μία ή την άλλη ομάδα.

Είναι ακόμα πιο τραγικό και συνάμα αστείο, όλες αυτές οι κραυγές να ακούγονται την ίδια ώρα που είναι ακόμα φρέσκο το χώμα που σκεπάζει το παλικάρι της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του στη διαρκή προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και συνεχίζουν να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι του, για να παραμείνει η χώρα ακέραια και προστατευμένη από κάθε εξωτερικό εχθρό κι όλοι εμείς να συνεχίζουμε ήρεμα και χαλαρά την καθημερινή ζωούλα μας.

Επίσης, οι διχαστικές φωνές είναι εντελώς έξω από κάθε λογική ειδικά τώρα, που η Τουρκία κορυφώνει τις προκλήσεις με κάθε τρόπο και αιτία κι ένα θερμό επεισόδιο με πιθανά θύματα, να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ κυρίως στο Αιγαίο, λόγω της προσπάθειας του Ερντογάν να εφαρμόσει την αλαζονική πολιτική του και να αποπροσανατολίσει Τούρκους κι Ευρωπαίους.

Κατανοώ τη δίψα των φίλων του ΠΑΟΚ να ζήσουν μετά από πολλά χρόνια τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος. Οπως κατανοώ και τη χαρά των φιλάθλων της ΑΕΚ, τώρα που βλέπουν να είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Δικαιολογώ και την αδικία που μπορεί να νιώθουν οι οπαδοί και των δύο ομάδων, λόγω συγκεκριμένων πειθαρχικών αποφάσεων.

Οτι και να νιώθουν, όμως, δεν δικαιολογεί ακραίες και παράλογες σκέψεις και εκφράσεις που μόνο κακό προκαλούν σε μία βασανισμένη χώρα, που επί χρόνια προσπάθησε σκληρά για να επουλώσει τις πληγές από τον εμφύλιο της περιόδου 1946-49.

Καλώς ή κακώς, αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο, σε ένα άθλημα δηλαδή που το παρακολουθούμε για τη ψυχαγωγία, τη διασκέδαση κι αν θέλετε για την εκτόνωση μας! Αλλά μέχρι εκεί. Μην διαστρεβλώνετε τη φύση του αθλήματος ούτε να το χρησιμοποιείτε ως εφαλτήριο για άλλες σκέψεις και λογικές.

Ο διχασμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος