Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

bet365

Η Ξάνθη επικράτησε 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε προβάδισμα στη μάχη της πεντάδας, με τον Γέντρικσεκ να... ξεμπουκώνει με δύο γκολ, το ένα εκ των οποίων ήταν σπάνιας ομορφιάς!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, αλλά όταν έφτανε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο τον έλεγχο τον είχαν οι παίκτες της Ξάνθης και με τρία πανέμορφα γκολ πήραν την σπουδαία νίκη με 3-0 και έφτασαν τους 39 βαθμούς μένοντας μόνοι στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Λάτσιο - Ρόμα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από την άλλη οι Γιαννιώτες μετά την σημερινή τους ήττα έχασαν σημαντικό έδαφος στην... μάχη της πεντάδας, καθώς έμειναν στους 30 βαθμούς και οι 9 διαφορά από τους Ξανθιώτες, κάνουν απαγορευτική κάθε σκέψη για έξοδο στην Ευρώπη.

Δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα ο ΠΑΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες. Η πρώτη και η μεγαλύτερη χάθηκε στο 11' με τον Κόντε από το ένα μέτρο να κάνει το σουτ και τον Φλίσκα να διώχνει πάνω στην γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καρανίκας σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 18' ο Σκόνδρας ανενόχλητος δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο διάστημα αυτό η Ξάνθη δεν είχε περάσει καν την σέντρα, ενώ τα πράγματα έδειχναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, όταν τραυματίστηκε και βγήκε ως αλλαγή ο Λισγάρας. Μετά την συγκεκριμένη αλλαγή ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία όχι και τόσο σημαντική ευκαιρία ως το τέλος του ημιχρόνου.

Γκολάρες και θρίαμβος για Ξάνθη

Με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου θα περιμέναμε τον ΠΑΣ να συνεχίζει να πιέζει προκειμένου να πετύχει το γκολ, αλλά είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση 5η θέση και το κατάφεραν με εμφατικό τρόπο και με όμορφα γκολ.

Αρχικά στο 50' ο Ντουρίτσκοβιτς με μακρινό σουτ νίκησε τον κακό σήμερα Βελλίδη κάνοντας το 1-0, ωστόσο εκεί που έγινε χαμός ήταν στο δεύτερο 6 λεπτά πιο μετά (56'). Ο Γέντρισεκ έκλεψε την μπάλα και με έναν κεραυνό λίγο κάτω από την σέντρα, κατάφερε να κάνει 2 τα γκολ της ομάδας του μέσα σε αποθέωση. Ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ.

Ωστόσο οι ακρίτες δεν έμειναν εκεί και με τους φιλοξενούμενους να έχουν παραδώσει τα όπλα, κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. Δράστης και πάλι ο Σλοβάκος ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βελλίδη στο φάουλ του Τριάδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 72'.

Μια νίκη που όπως αναφέραμε δίνει μεγάλο προβάδισμα πεντάδας στη Ξάνθη, ενώ αφήνει εκτός διεκδίκησης της θέσης τον ΠΑΣ.

MVP: Και μόνο η γκολάρα που έβαλε, φτάνει για να βρεθεί στην θέση του πολυτιμότερου ο Γέντρισεκ. Από την στιγμή μάλιστα που έβαλε και δύο, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος.

Στο ύψος του: Όλοι οι παίκτες του Ράσταβατς έπαιξαν πολύ καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αν θέλαμε να βάλουμε κάποιον στο ύψος του, θα βάλουμε τον Ντουρίτσκοβιτς που με όμορφο τέρμα άνοιξε το σκορ.

Αδύναμος κρίκος: Όχι απλά αδύναμος. Ο Βελλίδης πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, καθώς είχε ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ, ενώ συνολικά ήταν κακός σε ένα απόγευμα που θα ήθελε και ο ίδιος να ξεχάσει.

Η γκάφα: Στην γκάφα θα βάλουμε τον Κόντε που έχασε γκολ που δεν μας έχει συνηθίσει να χάνει. Και μπορεί ο Φλίσκας να έδιωξε στην γραμμή, αλλά και το πλασέ του Αργεντίνου ήταν κακό, χάνοντας έτσι την δυνατότητα να κάνει το 0-1.

Το «στραγάλι»: Άνετος και ωραίος ο Νεοφυτιάδης. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του και όταν κανένας δεν αναφέρεται στον διαιτητή, πάει να πει πως κάνει και με το παραπάνω καλά την δουλειά του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Ντε Λούκας, Τριάδης, Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας (21’ Φασίδης), Μπρίτο (46’ Κάστρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (68’ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας (53’ Νικολιάς), Μανθάτης, Σκόνδρας (57’ Χαλκιαδάκης).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα