ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1 (vid)

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1 (vid)

bet365

Οι οπαδοί του διαδήλωσαν στην Καμάρα και ο ΠΑΟΚ στο... γήπεδο! Οι «ασπρόμαυροι» ήταν σαφώς ανώτεροι (κυρίως στο πρώτο μέρος), προηγήθηκαν μόλις στο 2' και επικράτησαν χωρίς δυσκολία του Πανιωνίου (3-1) στην άδεια Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι αήττητος και χωρίς κανένα χαμένο βαθμό (αν εξαιρέσει κανείς το χαμένο στα χαρτιά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) στην Τούμπα. Με ή χωρίς κόσμο (για όγδοη φορά τη φετινή σεζόν!) ο «Δικέφαλος» ήταν πολύ ανώτερος από τον Πανιώνιο και έφτασε άνετα στη νίκη με 3-1.

Μια νίκη, η 13η σερί επί των «κυανέρυθρων», που αποτελεί ακόμη μια απάντηση των παικτών του Λουτσέσκου, για το ποια είναι φέτος η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ της Τρίτης, αλλά βάσει της σημερινής εικόνας, των απουσιών του Πανιωνίου και του 1-3 του πρώτου ημιτελικού, μάλλον δεν τίθεται ερώτημα για το ποια ομάδα θα σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Με βασικό τον Ελ Καντουρί

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», μετά τις 28 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε βασικός εναντίον του Παναιτωλικού. Από εκεί και πέρα κάτω από την εστία βρέθηκε ο… μόνιμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ενώ στην άμυνα η γνωστή τετράδα Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Στο κέντρο επιλέχθηκε τελικά το δίδυμο Κάνιας-Σάχοφ με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε η τριάδα Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές απουσίες και πολλά νέα πρόσωπα, καθώς είχαν μείνει στην Αθήνα, για διαφορετικούς λόγους, έξι βασικοί ποδοσφαιριστές των «κυανέρυθρων».

Γκολ με το… καλημέρα

Η τελευταία φορά που ένα κόρνερ έφερε το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τότε από την εκτέλεση του Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μετά έγινε ο… κακός χαμός, τώρα ήταν ο Βιεϊρίνια που εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σάχοφ, μετά το λάθος του Κότνικ, έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία.

Ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και απέκτησε κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο της άδειας Τούμπας. Στο 9’ ο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Σλοβάκου τερματοφύλακα του Πανιωνίου, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του 2-0. Οι Βιεϊρίνια και Μακ συνέχισαν το ασπρόμαυρο πάρτι από την αριστερή πλευρά, με τον Σλοβάκο να δημιουργεί το γκολ για τον Ελ Καντουρί, που βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στο πρωτάθλημα.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν δύο γκολ και δύο κλασικές (χαμένες) ευκαιρίες με τον Πρίγιοβιτς (19’ και 21’) συνεχίζοντας σε υψηλούς ρυθμούς, με ασφυκτικό πρέσινγκ και με έναν Πανιώνιο να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς, για τους «κυανέρυθρους» τα σουτ του Βιεϊρίνια και Σάχοφ δεν βρήκαν τον στόχο τους, γιατί το σκορ θα είχε πάρει από πολύ νωρίς διαστάσεις συντριβής…

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε με τον Σπιριντόνοβιτς (μετά το λάθος του Κρέσπο) να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και ο Αθηναίος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ να τον νικάει. Από εκείνο το λεπτό και μετά ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

O Πανιώνιος στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του β’ μέρους βγήκε στην επίθεση, αναζήτησε το γκολ, πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΟΚ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν πρώτοι το τρίτο γκολ τους. Ένα γκολ, σκέτη απόλαυση, με δεκατέσσερις επαφές και με άψογη μεταφορά της μπάλας, από τη δεύτερη ασίστ του Ρόμπερτ Μακ, με σκόρερ στο 66’ τον Πρίγιοβιτς, που έφτασε τα 22 γκολ στη σεζόν και τα 15 στο πρωτάθλημα. Γκολ-ζωγραφιά και από τον Ντουρμισάι, που στο 78ο λεπτό με βολίδα εκτός περιοχής, άφησε… άγαλμα τον Πασχαλάκη μειώνοντας σε 3-1. Πάντως στο 87’ ο Αθηναίος πορτιέρο με εντυπωσιακή επέμβαση είπε «όχι» στο πλασέ του Μπραχίμι, με το οποίο ο Πανιώνιος άγγιξε το δεύτερο γκολ.

MVP: Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι το «Αλφα και το Ωμέγα» του ΠΑΟΚ. Ακόμη μια εντυπωσιακή, μεστή, ουσιαστική εμφάνιση από τον αρχηγό του «Δικεφάλου».

Στο ύψος του: Ο Ρόμπερτ Μακ συνέβαλε προκειμένου οι «ασπρόμαυροι» να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών του Πανιωνίου από την αριστερή πλευρά. Καλή εμφάνιση, με δύο ασίστ από τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό.

Ο αδύναμος κρίκος: Πέρασε και… δεν ακούμπησε ο Κυριάκος Σαββίδης, που δε φάνηκε σε καμία στιγμή των 56 λεπτών που τον άφησε ο Γρηγορίου στον αγωνιστικό χώρο.

Η γκάφα: Το λάθος του Κότνικ στην πρώτη φάση του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ανοίξει πολύ εύκολα το σκορ.

Το στραγάλι: Ο Τζοβάρας δεν είδε κάποιο φάουλ του Κρέσπο (με το ριπλέι να τον δικαιώνει απόλυτα) πάνω στον Κότνικ στη φάση του 2ου λεπτού, όπου ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Πολύ οριακή για το δεύτερο βοηθό Διπλάρη η φάση του 3-0, για το οφσάιντ που λέγεται ότι μπορεί να ήταν (για κάποια… χιλιοστά) ο Πρίγιοβιτς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το Σάββατο ανήκε στον ΠΑΟΚ. Πρώτα στους οπαδούς του, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Καμάρας και μετά στην ομάδα του Λουτσέσκου, που κατά διαστήματα έπαιξε μπαλάρα και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην ενδεκάτη εντός έδρας νίκη στην (άδεια) Τούμπα. Υπήρχαν στιγμές που η κυριαρχία των «ασπρόμαυρων» δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης από τον (ελλιπή) Πανιώνιο, που στο δεύτερο μέρος έπαιξε πιο ελεύθερα, βγήκε στην επίθεση και φάνηκε πολύ περισσότερο στο γήπεδο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (74’ Μπίσεβαρ), Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάχοφ, Κάμπος (85’ Λημνιός), Ελ Καντουρί (79’ Μουλέν), Πρίγιοβιτς, Μακ.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Πινιώτης, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (68’ Οικονομίδης)., Σαββίδης (56’ Μακρύλλος), Μασούρας (73’ Μπραχίμι), Ντουρμισάι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα