Γέντρισεκ-Κόντε: Βίοι αντίθετοι (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Γέντρισεκ-Κόντε: Βίοι αντίθετοι (pics)

bet365

Με αφορμή την αναμέτρηση Ξάνθης και ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (15/4) στα Πηγάδια, το gazzetta.gr καταγράφει την προσφορά των Έρικ Γέντρισεκ και Πέδρο Κόντε στις ομάδες τους και όσα κάνουν αυτές, τώρα που οι δυο φορ έχουν «σιγήσει».

Η 27η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή έρχεται να «γεμίσει» πάλι τα Σαββατοκύριακα με εγχώρια δράση και να κρίνει καθοριστικά, όπως και οι υπόλοιπες αγωνιστικές ως το φινάλε, τι μέλλει γενέσθαι με την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό «εισιτήριο» στην ομάδα που θα την κατακτήσει.

Τέτοιες είναι η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την καθεμιά βέβαια να έχει τις δικές της πιθανότητες. Οι Ακρίτες έχουν 36 βαθμούς και οι Ηπειρώτες 30, με ξεκάθαρο φαβορί στην «κούρσα» την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός οδηγεί ξανά σε υψηλές πτήσεις τους Ξανθιώτες και σημαντικό ρόλο στην άκαμπτη πορεία της προς την 5αδα έχει παίξει αυτό που αντίστοιχα δεν καταφέρνουν εξίσου καλά οι Γιαννιώτες: να… ζήσουν χωρίς τον φορ τους.

Αμφότεροι οι σύλλογοι πρόσθεσαν φέτος από ένα βαρύ για τα δεδομένα τους «πυροβολικό». Η Ξάνθη βρήκε στο πρόσωπο του Έρικ Γέντρισεκ (26/8) το εύκολο γκολ και ο ΠΑΣ σε αυτό του Πέδρο Κόντε (22/13) το… πανεύκολο, αφού αυτός κάνει «θραύση» στη δεύτερη του σεζόν στην Ήπειρο, με 19 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Ζητούμενο πάντως και για τις δυο ομάδες είναι τα κατορθώματά τους χωρίς τα τέρματα των δυο βασικών κι αναντικατάστατων φορ τους. Τόσο ο Σλοβάκος, όσο και ο Ισπανός έχουν «σιγήσει» στις τελευταίες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Γέντρισεκ ήταν απέναντι στον Πλατανιά για την 17η αγωνιστική (13/1/18), ενώ ο Κόντε δεν έχει σκοράρει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, μένοντας «άκαπνος» από την 22η (18/2/18).

Η «ΖΩΗ» ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ

Χωρίς τα δυο γκολ του κόντρα στον αξιόμαχο Πλατανιά, η ομάδα του Ράσταβατς θα δυσκολευόταν αρκετά να πάρει το τρίποντο, για το οποίο αγχώθηκε ως το τέλος (3-2). Έκτοτε πάντως, παρότι ο Σλοβάκος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο και παρέμεινε ψηλά στη βαθμολογία, εντός ανταγωνισμού με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο. Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Αστέρας, Κέρκυρα, ΑΕΚ, Απόλλων, Ατρόμητος, Παναιτωλικός και Πανιώνιος δεν «πληγώθηκαν» από την αιχμή της επίθεσης των Ακριτών, αλλά εκείνοι συγκέντρωσαν 12 βαθμούς, σκοράροντας 7 φορές.

Δείτε τον πίνακα, με τις τελικές του Γέντρισεκ απέναντι σε κάθε ομάδα και το αποτέλεσμα:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΑΝΤΙΠΑΛΟΣΤΕΛΙΚΕΣΣΚΟΡΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
18η

Ολυμπιακός

23-0Η
19η

Λεβαδειακός

62-1Ν
20η

Αστέρας Τρίπολης (*)

01-1Ι
21η

Κέρκυρα

41-1Ι
22η

ΑΕΚ

14-0Η
23η

Απόλλων Σμύρνης

02-0Ν
24η

Ατρόμητος

11-0Η
25η

Παναιτωλικός (*)

01-0Ν
26η

Πανιώνιος

00-0Ι

ΣΥΝΟΛΟ: 3 ΝΙΚΕΣ / 3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ / 3 ΗΤΤΕΣ

(*) Τα παιχνίδια στα οποία μπήκε ως αλλαγή.

Η «ΖΩΗ» ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΝΤΕ

Ο Ισπανός «σημάδεψε» με τα δυο γκολ του το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Χανιά και το 0-3 επί του Πλατανιά, φτάνοντας τα 13 στη φετινή Superleague. Το πρόβλημα είναι πως έκτοτε και για τέσσερις αγώνες, η ομάδα του δεν βρήκε τον τρόπο να νικήσει ξανά. Το δείγμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο της Ξάνθης είναι μικρότερο, ωστόσο το μόλις ένα γκολ, στην ισοπαλία με την Κέρκυρα, είναι ενδεικτικό της αδυναμίας της ομάδας του Γιάννη Πετράκη να βρει λύσεις, όταν ο «killer» του… κολλάει.

Δείτε τον πίνακα, με τις τελικές του Κόντε απέναντι σε κάθε ομάδα και το αποτέλεσμα:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΑΝΤΙΠΑΛΟΣΤΕΛΙΚΕΣΣΚΟΡΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
23ηΛεβαδειακός20-0Ι
24ηΚέρκυρα11-1Ι
25ηΑπόλλων Σμύρνης50-1Η
26ηΠαναιτωλικός50-0Ι

ΣΥΝΟΛΟ: 3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ / 1 ΗΤΤΑ

Η ΞΑΝΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «9» ΤΗΣ

Από τη μια, το γεγονός πως ο Γέντρισεκ βρίσκεται για μεγαλύτερο διάστημα σε ανομβρία μπορεί να «αδικεί» την Ξάνθη, στην εξαγωγή συμπερασμάτων, από την άλλη το γεγονός πως ο ΠΑΣ δυσκολεύεται χαρακτηριστικά να βρει τον τρόπο να σκοράρει, όταν δεν το κάνει ο Κόντε, αποδεικνύει τη βαθμολογική διαφορά και εξηγεί γιατί οι Ακρίτες βρίσκονται σε θέση φαβορί για την 5η θέση.

Όλα βέβαια μπορεί να ανατραπούν την Κυριακή, αλλά αυτό που φαίνεται είναι πως έστω και χωρίς τον Σλοβάκο, οι πιθανότητες της ομάδας του Ράσταβατς να πανηγυρίσει είναι περισσότερες. Γι' αυτή του Πετράκη, ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος (σ.σ πίσω από Ανσαριφάρντ και Πρίγιοβιτς που έχουν 14) είναι παραπάνω από κοβμικός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα