Τα ψέμματα τελείωσαν, ώρα να πληρώσεις!

Τα ψέμματα τελείωσαν, ώρα να πληρώσεις!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τα ψέμματα τελείωσαν, ώρα να πληρώσεις!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που έφτασε τον Παναθηναϊκό στο έσχατο σημείο και πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να πληρώσει για να μην υποβιβαστεί το «τριφύλλι»!

Τον έφτασες στο σημείο να χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και πάει λέγοντας. Να χρωστά ακόμη και στους μανάβηδες της γειτονιάς, να χρωστά ακόμη και στα βενζινάδικα που τροφοδοτούσαν με πετρέλαιο τα σπίτια των ποδοσφαιριστών!

Τον έφτασες στο σημείο να του αφαιρούνται βαθμοί που κατακτήθηκαν στο χορτάρι από τον μάγκα Ουζουνίδη που τον κοροϊδεψες αλλά αυτός επειδή ξέρει τι είναι ο Παναθηναϊκός έμεινε εδώ μέχρι το τέλος, επειδή εσύ και οι επικίνδυνοι που έχεις δίπλα σου, πιστεύατε ότι δεν χρειάζεται να πληρώνεται κανέναν, πόσω μάλλον ποδοσφαιριστές που τους κάνατε τριετή συμβόλαια και τους πετάγατε εκτός ομάδας στο τρίμηνο. Όπως στην περίπτωση του Βέμερ.

Τον έφτασες στο σημείο να βγάζει ανακοινώσεις πολιτικού περιεχομένου για να κάνεις «πλάτες» στους νέους σου φίλους, μέχρι πρότινους εχθρούς σου και στο αγαπημένο σου κόμμα.

Τον έφτασες στο σημείο να τον τιμωρεί η ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της επειδή όχι μόνο δεν πλήρωνες αυτά που εσύ δημιούργησες αλλά δεν είχες ούτε καν τα στελέχη για να διακανονίσουν τις οφειλές. Οδήγησες σε αποκλεισμό, ποιον; Τον σύλλογο που έκανε γνωστό το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, τον «πρέσβη», τον Παναθηναϊκό του Γουέμπλεϊ, του Άμστερνταμ, των «διπλών» ανά την Ευρώπη!

Τον έφτασες στο σημείο οι ποδοσφαιριστές του να κάνουν αποχή από τις προπονήσεις επειδή ο πρόεδρος «γλάστρα» που έβαλες τους έχει φλομώσει στα ψέμματα και τις υποσχέσεις. Σε σημείο τέτοιο, ώστε το ρεζιλίκι να κάνει τον γύρο του κόσμου και να γίνεται θέμα μέχρι και στο BBC.

Τον έφτασες στο σημείο να παρακαλάει τον Κομπότη, τον Πανόπουλο, τον Κούγια, τον Λιμπάτση και πόσους ακόμη για να ψηφίσουν υπέρ σου και να παραμείνει στην κατηγορία ο Παναθηναϊκός μέσα από την αλλαγή στον κανονισμό για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια. Ούτε κι αυτό δεν κατάφερες. Ή μάλλον το κατάφερες κι αυτό!

Τον έφτασες στο σημείο να βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό και ακόμη εσύ και οι άμεσοι συνεργάτες σου κάνετε χαβαλέ, δεν έχετε ούτε την ικανότητα να βρείτε τις ψήφους που απαιτούνται για να γλιτώσετε το κλαμπ και κυρίως να γλιτώσετε το τομάρι σας, από μία ξεφτίλα που η Ελλάδα θα είναι πολύ μικρή να την χωρέσει. «Πάει καλά το θέμα» έλεγαν το μεσημέρι της Τρίτης αντί να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν για αυτό που έρχεται...

Ανέλαβες μια ομάδα χρεωμένη μεν αλλά περήφανη, ανεξάρτητη και πεντακάθαρη δε. Και είσαι έτοιμος να την αφήσεις στην Β' Εθνική, να παρακαλάει τους «συνεταίρους» της για να μην πέσει κατηγορία, να βλέπει τους παίκτες της να κάνουν αποχή από τις προπονήσεις και να προκαλεί μόνο θλίψη και λύπηση.

Όπως έχει πει και ο Αβραάμ Λίνκολν «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». Τα ψέμματα, λοιπόν, τελείωσαν. Η ώρα έφτασε. Και είναι η ώρα να πληρώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα πέσει κατηγορία, θα υποβιβαστεί. Εξαιτίας σου. Και η ρετσινιά θα σε συνοδεύει μέχρι το τέλος του κόσμου.

Και κάτι ακόμη. Όποιος τα έβαλε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχασε. Και αυτή την ήττα, φαίνεται πως θέλεις πολύ να την ζήσεις. Γιατί ότι και να κάνεις, ακόμη και τον σύλλογο να ρίξεις στην Β' Εθνική, είναι τόσο τεράστιο το μέγεθός του, είναι τέτοιο το μεγαλείο του Παναθηναϊκού που θα επιστρέψει σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην πέρασε μια μέρα, πιο δυνατός από ποτέ.

Εσύ, άραγε, τι θα κάνεις, έχοντας βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου στην καταστροφή του ενδοξότερου συλλόγου της χώρας;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.