Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 4-0

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 4-0

bet365

Πενταδάτος με τεσσάρα! Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε διά περιπάτου με 4-0 του Πλατανιά, βρέθηκε ξανά στην 5η θέση (με Ξάνθη) και οι παίκτες αφιέρωσαν την επιτυχία στον Σάββα Παντελίδη ο οποίος «έχασε» τον πατέρα του! 2 γκολ ο Τόνσο, από ένα Μανιάς και Δουβίκας.
Στην 5η θέση «σκαρφάλωσε» σήμερα ο Αστέρας, καθώς κέρδισε άνετα τον Πλατανιά με 4-0 και πλέον «συγκατοικεί» με την Ξάνθη στην υπό προϋποθέσεις, ευρωπαϊκή θέση του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή οι Κρητικοί συνέχισαν την απογοητευτική τους πορεία και πλέον υπάρχει μόνο ένα σενάριο που θα τους κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία. Να κερδίσουν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν και την ίδια στιγμή ο Απόλλων και η Κέρκυρα να μην πάρουν έστω έναν βαθμό. Δηλαδή... να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, να βγει ο ήλιος από τη Δύση... κάτι τέτοιο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κώτσιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντουντού, Μουνάφο στον άξονα, τον Ματίντα στο αριστερό «φτερό», τον Τσιλιανίδη στο δεξί, τον Τόνσο οργανωτή και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Κλιάιτς στο τέρμα, τους Ουές, Ντικαμονά, Μάλσα, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Πατράλη «κόφτη», τους Αγγελόπουλο, Ντουαλά εσωτερικούς, τους Ενσικουλού, Παπανικολάου στα άκρα και τον Ουντόζι «φουνταριστό».
Το ματς ξεκίνησε όπως... αναμένονταν. Οι Αρκάδες από το πρώτο λεπτό έγιναν τα «αφεντικά» της αναμέτρησης και έδιναν την εντύπωση πως μόλις... πάταγαν για λίγο γκάζι, έφταναν όπως... ήθελαν μέχρι τα καρέ του Κλιάιτς. Ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο έπαιξαν καλή μπάλα και η ανάπαυλα τους βρήκε δίκαια μπροστά στο σκορ με 1-0. Ο Μανιάς βρήκε δίχτυα στο 12' με πολύ ωραίο τρόπο, ενώ ο φορ τους στο 35' και οι Ντουντού (3΄), Τόνσο (8'), Τσιλιανίδης (25'), Μαντιντά (32'), απώλεσαν καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Σε αυτό το διάστημα οι Κρητικοί αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα (η κατοχή ήταν 66%-34% υπέρ του Αστέρα) και εκτός από μία κεφαλιά του Ντικαμονά από στημένη μπάλα, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια άλλη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Ζήτημα αν «τσούλησαν» την μπάλα ακόμη 2-3 φορές.
Το δεύτερο μισό άρχισε με... πρόθεση του Πλατανιά να «παλέψει» για κάτι καλό. Προχώρησε σε αρκετές εσωτερικές αλλαγές (π.χ. Βάντερσον στόπερ, Μάλσα στον «άξονα») και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του . Μάλιστα στο 50' μία «βολίδα» του Ενσικουλού, ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε διπλή επέμβαση. Ομως λίγο αργότερα (55') ο Τόνσο με «σεντερφορίσιο» γκολ με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενουμένων (τον «έχασε» ο Ουές), ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς.
Πλέον το άγχος έφυγε οριστικά από τους Αρκάδες, οι οποίοι όμως δεν «έκοψαν». Στο υπόλοιπο διάστημα πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα. Εκείνο του Δουβίκα στο 77' με «ψαλιδάκι» ήταν εξαιρετικό, ενώ ο Τόνσο στο 82' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μάλιστα στο 86' ο νεαρός φορ άγγιξε το 5-0 και γενικότερα οι γηπεδούχοι έδειχναν να κάνουν... ότι θέλουν.
MVP: Οι Μουνάφο και Τόνσο. Ο πρώτος κυριάρχησε στον άξονα, έδωσε ρυθμό και οργάνωσε το παιχνίδι των Αρκάδων. Με την περίπτωση του δεύτερου συνέβη το εξής οξύμωρο. Κατά διαστήματα έδειχνε... αρνητικός. Ναι. Αλλά επειδή ξέρει μπάλα, κάνει αυτές τις λίγες ενέργειες που αλλάζουν την πορεία της αναμέτρησης. Στο 55΄ πέτυχε ένα γκολ με κίνηση σέντερ φορ, πέρασε ορισμένες κάθετες (όπως εκείνη του 35') «μισό» γκολ και σκόραρε ξανά στο 82΄. Με λίγες επαφές, έκανε τη διαφορά. .
Στο ύψος του: Οι Μανιάς, Δουβίκας. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με ένα προσωπικό τέρμα και ο δεύτερος σκόραρε με «ψαλιδάκι». Οι δύο φορ του Αστέρα... άφησαν το στίγμα τους στην αναμέτρηση.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ουντόζι. Μία καλή ατομική ενέργεια στο 52' όπου βγήκε με την μπάλα άουτ και αυτό ήταν. Τουλάχιστον ο Ενσικουλού είχε και ένα καλό σουτ στο 50'.
Η γκάφα: Στη φάση του πρώτου γκολ ο Μανιάς «εξέθεσε» τους Μάλσα, Ντικαμονά. Πέρασε την μπάλα από το μάτι της βελόνας και τους «κέρδισε» κατά κράτος.
Το «στραγάλι»: Υπήρχε και διαιτητής στο ματς; Α, ναι. Ο Στυλιάρας. Ηταν όμως τέτοια η εικόνα της αναμέτρησης, που τόσο εκείνος όσο και οι βοηθοί του πέρασαν απαρατήρητοι. Την άφησαν να εξελιχθεί και πέρασαν απαρατήρητοι.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Τι να συζητάμε; Ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος και το ερώτημα ήταν πόσα γκολ θα πετύχει. Τελικά το σκορ σταμάτησε στα επίπεδα του 4-0.
Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης (81' Τσιφτσής), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (72' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (62' Ισνάλδο).
Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (66' Στόιτσεφ), Μαλσά, Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (89' Σινκ), Παπανικολάου, Ενσικουλού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα