Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στο Περιστέρι ανεπηρέαστος από την τιμωρία και τη διακοπή, επικρατώντας 2-0 του Ατρόμητου με γκολ των Τζάλμα Κάμπος και Κρέσπο.

Πέρασε από το Περιστέρι, επέστρεψε στις νίκες κι ανέβηκε στην δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» του Βορά, μετά τα όσα έγιναν μεσοβδόμαδα με τις δικαστικές υποθέσεις που είχε, κατάφερε να βρει την δύναμη και να γυρίσεις στις νίκες.

Τα τέρματα των Κάμπος και Κρέσπο, έδωσαν στον ΠΑΟΚ μια σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε έναν Ατρόμητο που έμεινε μακριά από το καλό του πρόσωπο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό του 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, με τους Καρασαλίδη, Ρισβάνη στα στόπερ, τον Κιβρακίδη δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς, δεκάρι ο Βασιλακάκης, δεξιά ο Ντιγκινί, αριστερά ο Μπρούνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιερίνια. Στον άξονα, οι Μαουρίτσιο, Κάνιας, με τον Κάμπος στα αριστερά, τον Λημνιό δεξιά και τον Πέλκα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Κακό παιχνίδι μέχρι το 36'

Στο Περιστέρι το πρώτο ημίχρονο αν κι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, τελικά έπρεπε να περάσουν 36 λεπτά για να αποκτήσει έναν κάπως καλύτερο ρυθμό.

Ο Ατρόμητος, έφτασε κοντά στο γκολ στο 6'. Τότε ο Μπρούνο σούταρε, ο Πασχαλάκης έσωσε, ο Ντιγκινί πήρε το ριμπάουντ και έκανε την μπαλιά στον Βασιλακάκη το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η μόνη καλή στιγμή μέχρι και το 36', όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε από το πουθενά στο 0-1.

0-1 από το πουθενά κι ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ!

Και εκεί που το παιχνίδι είχε πάνω του... ζωγραφισμένο το 0-0 τουλάχιστον γα το πρώτο ημίχρονο, ήρθε μια κομπίνα σε φάουλ να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Βιερίνια, αυτός με την μία πέρασε στον Κάμπος, ο οποίος έπιασε την άμυνα του Ατρόμητου στον... ύπνο κι από τα δεξιά με πλασέ νίκησε τον Γιαννιώτη για το 0-1. Αυτή ήταν και η πρώτη φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κι έμελλε να του δώσει το προβάδισμα.

Στο 43', οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Κάμπος να σουτάρει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα βγήκαν στην κόντρα, ο Πέλκας πέρασε στον Μαουρίτσιο, το σουτ του οποίου ήταν κακό κι έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε και πριν, αλλά και μετά το γκολ την υπεροχή, απείλησε στις καθυστερήσεις με ένα μακρινό σουτ του Μάντσον να φεύγει λίγο έξω.

Το... τέλειωσε στο 56'!

Ουσιαστικά στην δεύτερη μεγάλη του στιγμή, ο ΠΑΟΚ τελείωσε και το παιχνίδι. Με την επανέναρξη του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος απείλησε στο 47' με τον Μπρούνο, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 56' μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, αυτός έκανε το γύρισμα στον Κρέσπο ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε κι έκανε το 0-2. Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε τελειώσει ουσιαστικά, με τον Ατρόμητο να έχει την μπάλα στα πόδια του χωρίς να απειλεί ουσιαστικά.

Οι μόνες φάσεις που το έκανε ήταν στο 62' με ένα φάουλ του Ντιγκινί που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Μπουσουλάτζιτς το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης στο 76'. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Ατρόμητο, όταν στο 90' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, ο Καρασαλίδης έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Κάπως έτσι, το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στον ΠΑΟΚ μια σχετικά εύκολη νίκη στο Περιστέρι...

MVP: Ο Πέλκας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, έχει βγάλει την ασίστ στο δεύτερο τέρμα, ενώ από τα πόδια του ξεκινά και το πρώτο τέρμα της ομάδας του. Γενικά ήταν αρκετά δραστήριος όσο αγωνίστηκε και ήταν εκ των κορυφαίων του «δικεφάλου» στη νίκη επί του Ατρόμητου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάουντα. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Αφρικανός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και συνεχίζει να βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάμπος. Ο δεύτερος εκ των τριών μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ έκανε επίσης καλά την δουλειά του... Στην μία φάση που του δόθηκε σκόρερ και ξεκλείδωσε την άμυνα του Ατρόμητου δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται η άμυνα του Ατρόμητου στη φάση του 0-1. Όχι συγκεκριμένα η αμυντική γραμμή, αλλά όλη η αμυντική λειτουργία στη φάση του φάουλ από το οποίο ήρθε και το 0-1. Ο Κάμπος έχει πιάσει... άπαντες στον ύπνο και σίγουρα ο Κάναντι αυτό θα το έχει σημειώσει και θα κάνει τα παράπονά του στην επόμενη προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Τζήλος, δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, όμως ο Ατρόμητος μπορεί να φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε με το σκορ στο 0-1. Συγκεκριμένα, στο 50' και μετά από σουτ του Μπρούνο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαλεζά με τον διαιτητή να μη δείχνει την άσπρη βούλα. Από εκεί και πέρα δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση σε ένα παιχνίδι με αρκετά χαμηλό ρυθμό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έδειξε να μην επηρεάζεται από την διακοπή. Ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην δεύτερη θέση και έδειξε πως έχει την ποιότητα να παίρνει παιχνίδια και στις μέτριες μέρες του... Από την άλλη ο Ατρόμητος παρουσίασε ένα πολύ μέτριο πρόσωπο. Φυσικά του έλειπαν οι τρεις δανεικοί που είναι βασικά μέλη της φετινής ομάδας, αλλά οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν σαφώς επηρεασμένοι από την διακοπή. Έχασε την ευκαιρία του να ανέβει στην τρίτη θέση, ωστόσο συνεχίζει να έχει πιθανότητες γι' αυτή και σίγουρα θα συνεχίσει να την κυνηγάει μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76' Ούμπιδες), Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (60' Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιερίνια, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Κάμπος (84' Μακ), Λημνιός (64' Μπίσεσβαρ), Πέλκας (78' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα