«Δεμένα» τα χέρια της ΕΠΟ!

«Δεμένα» τα χέρια της ΕΠΟ!

Θάνος Σαρρής
«Δεμένα» τα χέρια της ΕΠΟ!

bet365

Η απόφαση της Λίγκας ουσιαστικά κάνει σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι ως προς την ποινή του υποβιβασμού για ομάδες που έχουν χρέη. Αρνητικά τα νέα και από την UEFA.

Η αρνητική απόφαση στην ψηφοφορία της Λίγκας αποτέλεσε ένα μεγάλο σοκ όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και για την ΕΠΟ, ήταν έκπληξη, αφού όλο αυτόν τον καιρό ανεπίσημα καλλιεργούταν κλίμα ότι οι ψήφοι βγαίνουν, ότι η ποινή θα αλλάξει κι ότι κι άλλες ομάδες, πέραν των «πράσινων», θα μπορούν να κινηθούν πιο άνετα. Ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη το τελικό αποτέλεσμα, σε σημείο που άνθρωποι από κάποιες ομάδες να απορούν έβγαινε προς τα έξω τόσο μεγάλη βεβαιότητα.

Η επόμενη κίνηση για τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο αισιόδοξος Βασίλης Κωνσταντίνου, είναι να απευθυνθεί στην ΕΠΟ και να ζητήσει αλλαγή της ποινής, θεωρώντας ότι θα πετύχει το στόχο της αλλαγής. Είναι κάτι οι «πράσινοι» έχουν το δικαίωμα να κάνουν. Τα χέρια της Ομοσπονδίας όμως είναι «δεμένα» από την απόφαση της Λίγκας και όπως εκτιμούν κύκλοι της, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να παρεκκλίνει από τον δρόμο που χάραξε η ψηφοφορία. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει διαφορετικά από τη Λίγκα, θα το κάνει για πρώτη φορά.

Πέραν του ότι δεν υπάρχει διάθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα βάλει την Ομοσπονδία και σε επικίνδυνα μονοπάτια ως προς τις προσφυγές που μπορεί να ακολουθήσουν. Επειδή η περίπτωση αφορά τον Παναθηναϊκό, που κανείς δεν θέλει να «σκάσει» στα χέρια του, ας αφήσουμε ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο, καθώς θα υπάρξουν αρκετές ζυμώσεις. Από το ρεπορτάζ όμως δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή διάθεση να το πάρει η ΕΠΟ πάνω της, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο υποβιβασμος προβλέπεται από τη Λίγκα και τον είχε δεχθεί και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός.

Άσχημα όμως είναι τα μαντάτα που έρχονται και από την πλευρά της UEFA για το ενδεχόμενο της παράτασης υποβολής. Θεωρητικά ελπίδα υπάρχει ακόμα, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη άρνηση, όμως σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε ξανά για κάτι το πρωτοφανές, τη στιγμή που θα υπάρξει δυσαρέσκεια στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και πιθανές κατηγορίες για μεροληπτική αντιμετώπιση. Δεν δείχνουν διατεθειμένοι αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι να σπάσουν το πρωτόκολλο, ούτε να σηκώσουν αντιδράσεις. Και η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει για τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα