«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δύναμη των ιδιοκτητών»

Θάνος Σαρρής
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δύναμη των ιδιοκτητών»

bet365

Ο απεσταλμένος του SkySports στη χώρα μας, Μπεν Ράνσομ, μιλάει στο gazzeta.gr για τα όσα συνάντησε και για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκαναν τους Άγγλους να ασχoληθούν με αυτό.

Το φιλικό ματς της Ελλάδας με την Ελβετία ήθελε περίπου μιάμιση ώρα για να ξεκινήσει. Στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, οι απεσταλμένοι του SkySports έκαναν τις τελευταίες ζωντανές συνδέσεις με το βρετανικό δίκτυο, πριν επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες πήραν τεράστιες διαστάσεις στα διεθνή Media, τους έκαναν να οργανώσουν ολόκληρη αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δημοσιογράφος Μπεν Ράνσον. Μίλησαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ Μηνά Λυσσάνδρου, καθώς και με τον Νίκο Νταμπίζα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τις βαθύτερες αιτίες για τις παθογένειες που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, να παρουσιάσουν απόψεις και να εκφράσουν συμπεράσματα.

Σουηδία - Χιλή με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Λίγο πριν την αναχώρηση της επιστροφής, ο Ράνσον μίλησε στο gazzetta.gr για αυτά που ο ίδιος αντιλήφθηκε ως σημαντικότερα προβλήματα, καθώς και για τους λόγους που οι συμπατριώτες του ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην δύναμη που έχουν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων, καθώς και στις διαφορές με το πρόβλημα της βίας σε σχέση με τον τρόπο που το αντιμετώπισε το Νησί πριν από μερικές δεκαετίες. Να σημειωθεί ότι οι συνεντεύξεις τους έγιναν πριν ασκηθεί ποινική δίωξη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, επομένως η έρευνα δεν εστίασε εκεί.

«Hρθαμε στην Ελλάδα την Τετάρτη. Το περιστατικό με τον Σαββίδη έκανε το ελληνικό ποδόσφαιρο πρώτη είδηση παντού και ξαφνικά η ιστορία με την διαφθορά ξεκίνησε να ενδιαφέρει τους πάντες. Οπότε μας είπαν να έρθουμε εδώ, να βρούμε ανθρώπους να μιλήσουν γι' αυτό και να προσπαθήσουμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο δημοσιογράφος του SkySports.

Πόσο όμως ενδιαφέρει το κοινό στην Αγγλία το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο; «Ενδιαφέρονται για ζητήματα διαφθοράς, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν φτιάχνει πρωτοσέλιδα. Όταν όμως ένας ιδιοκτήτης ομάδας, ένα τέτοιο δημόσιο πρόσωπο, εμφανίζεται στο γήπεδο με το όπλο, τότε το πάει σε άλλο επίπεδο, οπότε νομίζω ότι το ενδιαφέρον αυξάνεται ξαφνικά».

Ο Ράνσομ εντυπωσιάστηκε από συγκεκριμένα ζητήματα που μοιάζουν ριζωμένα στη χώρα μας: «Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η δύναμη που έχουν πραγματικά οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Είναι αναμειγμένοι στα media και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, συχνά είναι αναμιγμένοι με την κυβέρνηση και πολιτικούς κύκλους. Αυτό στην Αγγλία δεν συμβαίνει, οι ιδιοκτήτες δεν εμπλέκονται με την πολιτική ζωή. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό για εμάς, ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η διαφθορά έχει γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα. Μιλώντας με τον Νίκο Νταμπίζα, ήταν πολύ ειλικρινής για το ότι η διαφθορά υπάρχει παντού, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχεί. Είναι να δύσκολο να την αντιμετωπίσεις, χρειάζεται ισχυρούς ηγέτης. Ο Βασιλειάδης παρουσιάζεται ως ισχυρός ηγέτης, λέει τα σωστά πράγματα, ωστόσο πλέον όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην κυβέρνηση που περιμένει να δράσει και να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της».

«Θα χρειαστεί σίγουρα καιρό. Αυτό είπε και ο Βασιλειάδης, ότι και να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία, θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια. Για τους οργανωμένους οπαδούς ειπώθηκε ότι είναι σαν ιδιωτικοί στρατοί για τους ιδιοκτήτες, κάτι που είναι φοβερό. Στην Αγγλία είχαμε πρόβλημα με τους χούλιγκανς, αλλά δεν είναι το ίδιο. Όταν λύθηκε το πρόβλημα υπήρξε μια τεράστια αλλαγή στην δυναμική του κόσμου που πηγαίνει στο γήπεδο και δυστυχώς υπήρξαν κάποιες τραγωδίες στα γήπεδα για να καταλάβουν όλοι. Είναι διαφορετικά τα προβλήματα. Πρώτα οι χούλιγκαν, μετά η επιρροή των παραγόντων, η διαφθορά. Κι ύστερα δεν γίνεται να φοβούνται οι οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο. Για μένα αυτές είναι παθογένειες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα