Στο χέρι της κυβέρνησης!

Στο χέρι της κυβέρνησης!

Στο χέρι της κυβέρνησης!

Ο Γιαννακόπουλος και οι ξένοι επενδυτές είναι έτοιμοι να «φουλάρουν» για το «Athens Alive» και εξαρτάται από την κυβέρνηση το πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες για την τελική σύμβαση.  

Το ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου την Τετάρτη στο Λονδίνο με τους πανίσχυρους οικονομικά «συμπαίκτες» του μπορεί να μην άναψε... πράσινο φως για άμεση εμπλοκή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρη την ταύτιση απόψεων του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ με τους ξένους επενδυτές για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, ακόμη και αν δεν παραχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων από την κυβέρνηση, όπως είναι το πιθανότερο σενάριο τούτη την στιγμή.

Η κίνηση για την υλοποίηση του «Athens Alive» σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι «μπετόν», όπως και η διάθεση των επενδυτών να «τρέξει» η υπόθεση το συντομότερο δυνατό και να ρυθμιστούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Από την στιγμή, λοιπόν, που το fund δηλώνει έτοιμο για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ(όσων «κομματιών» και αν διατεθούν στο τελικό πλάνο) το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η υπόθεση βρίσκεται αποκλειστικά στο χέρι της κυβέρνησης.

Το «οκ» του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει αλλά είναι γνωστό στην Ελλάδα το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, με την υπόθεση του Ελληνικού να αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα. Οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να μιλήσουν οι πράξεις των κυβερνώντων, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπουδαίο project και συνάμα να έρθει η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό και τα εκατομμύρια των οπαδών του.

 

Best of internet