Τον Μάριν τον κρατάς αν…

Τον Μάριν τον κρατάς αν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta στην ιδιαίτερη περίπτωση του Μάρκο Μάριν.

Άουε - Γρόιτερ Φιρτ! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Δεν είναι παραμύθι οι πληροφορίες από τη Γερμανία περί ενδιαφέροντος της Σάλκε και της Βόλφσμπουργκ για τον Μάριν. Ειδικά από τη Σάλκε είναι και λίγο πιο προχωρημένο…

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός, που τον Ιούνιο 30αρίζει, έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019 με τον Ολυμπιακό. Όπερ σημαίνει ότι η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί τους αμέσως προσεχείς μήνες να πάρει μία απόφαση: είτε να του ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο, είτε να τον πουλήσει το καλοκαίρι. Ειδάλλως, αν συνεχίσει στην ομάδα ο παίκτης «ως έχει», τότε του χρόνου, για την ακρίβεια από 1.1.2019, θα μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς ο Ολυμπιακός να δικαιούται Ευρώ.

Κι εδώ έρχεται να κολλήσει το ερώτημα: πρέπει ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Μάριν, με βάση τα όσα έχει προσφέρει και με όσα υπάρχει η προσδοκία να προσφέρει η, είναι πιο χρήσιμο να τον δώσει, να πάρει κάποια εκατομμύρια Ευρώ και να βγάλει από πάνω του κι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια του (1,5 εκ. Ευρώ ετησίως, καθαρά από εφορία λεφτά).

Κατ΄ αρχάς, οφείλουμε να δεχθούμε ότι από τότε που άρχισε να παίζει βασικός, δηλαδή από το Γενάρη του 2017 (γιατί προηγουμένως δεν τον υπολόγιζε ο Πάουλο Μπέντο), ο Μάριν έχει δώσει αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό. Και μόνο τα 12 γκολ που έχει βάλει σε διάστημα 15 μηνών, δεν είναι καθόλου λίγα, ιδίως με την υποσημείωση ότι κανένα από αυτά δεν προέρχεται από στημένη φάση (βλέπε πέναλτι).

Μάλιστα, από αυτά τα γκολ τα περισσότερα ήταν καθοριστικά, αφού έδωσαν νίκες (Ριέκα 1-0, Αστέρα στο 93’ 2-1, ΠΑΣ 1-0) η, ήταν τα πρώτα γκολ του αγώνα (στις τέσσερις νίκες με Πλατανιά και ΠΑΣ πέρσι και με Λάρισα, Λαμία φέτος). Άρα, μιλάμε για πολύ μεγάλο μερίδιο σε εφτά νίκες του Ολυμπιακού από γκολ του Μάριν, που επιπλέον φέτος είχε ανοίξει το σκορ στην ήττα 2-3 από την ΑΕΚ και είχε ισοφαρίσει (1-1) στην ισοπαλία στο Περιστέρι. Από δε τα 12 γκολ, τα εφτά είναι μακριά από το Καραϊσκάκη κι έχει κι αυτό τη σημασία του. Ακόμη σε αυτή τη (σχεδόν) διετία του στον Ολυμπιακό έχει δημιουργήσει 13 γκολ, που δεν είναι και πάρα πολλά, αλλά δεν τα λες και λίγα.

Από εκεί και πέρα, είναι ένα θέμα η επιλογή των προπονητών (με εξαίρεση τον Χάσι) να μην τον εμπιστεύονται πολύ η, να τον εμπιστεύονται λίγο στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια, τα ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά.

Από ένα σύνολο 15 ευρωπαϊκών αγώνων, βγάζοντας την περίοδο Χάσι, ο Μάριν έπαιξε ελάχιστα: βασικός με το ΑΠΟΕΛ εδώ και με τη Γιάνγκ Μπόϊς έξω, αλλαγή στα δύο παιχνίδια με την Μπεσίκτας και αλλαγή στα δύο παιχνίδια με τη Γιουβέντους…

Κι από ένα σύνολο τόσων ντέρμπι, ο Μάρκο με τον Παναθηναϊκό μπήκε μία φορά αλλαγή στο 88’, με τον ΠΑΟΚ μπήκε μία φορά αλλαγή στο 70’ και με την ΑΕΚ από τα οκτώ παιχνίδια έπαιξε μόνο στα τέσσερα του Κυπέλλου, ενώ από τα τέσσερα του πρωταθλήματος τον έβαλε στο ένα, ο Χάσι.

Αναπόφευκτα λοιπόν προκύπτει το ζήτημα, πόσο λογικό είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σου να μην παίζει στα πιο μεγάλα παιχνίδια σου. Με επιλογή δε όχι μόνο ενός προπονητή, αλλά και του Μπέντο και του Λεμονή και του Γκαρθία, ακόμη και του Βούζα, που ήταν υπηρεσιακός για ένα διάστημα. Σκέφτεσαι, θέλοντας και μη, ότι «κάτι» βλέπουν και δεν τον βάζουν. Ενδεχομένως τον παράγοντα δύναμη, την παράμετρο αντοχές κλπ, κλπ. Όπως, βέβαια, είναι κι ένα ζήτημα αν δικαιώνεται από τα αποτελέσματα η συγκεκριμένη προπονητική επιλογή…

Βλέποντας όλο αυτό το κάδρο, εγώ θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει τον Μάριν, μόνο αν ποντάρει πάνω του ως βασική μονάδα. Αν δηλαδή τον έχει στους παίκτες-ηγέτες του. Διαφορετικά δεν έχει νόημα, εκτός των άλλων γιατί ο Μάρκο μόνο όταν παίζει και υπολογίζεται απολύτως από τον προπονητή είναι θετικό στοιχείο για τα αποδυτήρια...

Τον Μάριν τον έχεις για «βασικούρα». Αλλιώς καλύτερα να μην τον έχεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.