Τα νέα «κυανέρυθρα»... πουλέν

Γιώργος Ντυμένος
Τα νέα «κυανέρυθρα»... πουλέν

bet365

Ο Πανιώνιος διαχρονικά βγάζει παίκτες και με τον Γρηγορίου στον πάγκο, αρκετοί βάζουν.... υποψηφιότητα ώστε να φέρουν χρήματα στο ταμείο της ομάδας
Στη Νέα Σμύρνη έχουν τα τελευταία χρόνια μία ξεκάθαρη πολιτική. Ελέω των οικονομικών προβλημάτων που παρέλαβε η τρέχουσα διοίκηση και ακόμη προσπαθεί να «μαζέψει», στηρίχθηκαν πολύ σε ξένους με μικρό κασέ, αλλά και νεαρούς Ελληνες. Οι οποίοι είχαν μεταπολιτική αξία. Αυτή η... πεπατημένη ακολουθήθηκε και φέτος και με τον Μιχάλη Γρηγορίου και αρκετοί «άγνωστοι Χ», μπήκαν στο ποδοσφαιρικό μας κάδρο. Ποδοσφαιριστές όπως οι Ντουρμισάι, Σαββίδης, Κότνικ δεν έλεγαν... πολλά στο ευρύ κοινό, ενώ άλλοι όπως π.χ. ο Σαραμαντάς, έδειξαν πως μπορούν να σταθούν και σε ομάδα «πεντάδας».
Στη σχετική λίστα που «βγήκαν» στην Μιχάλη Γρηγορίου εποχή, δεν λογίζονται οι Κόρμπος, Μασούρας ή Βλαχος, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή οι Σιώπης, Λάμπρου που αγωνίζονται ως δανεικοί. Αν και για τον τελευταίο μπορεί να πιστωθεί πως για πρώτη φορά ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού την περασμένη χρονιά είχε παίξει μόνο ως αλλαγή, ενώ φέτος συγκαταλέγεται εκ των ηγετών της πλατείας.
Ας τους δούμε και ας κρατήσουμε αυτά τα ονόματα, ενόψει του καλοκαιριού.
ΜΑΤΙΑΣ ΚΟΤΝΙΚ
Στα 27 του βρέθηκε για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχε παίξει εκτός Σλοβενίας. Διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές της πατρίδας του, πλέον θέτει υποψηφιότητα και για τη «μεγάλη». Με μικρό κασέ, αποδεικνύεται λίρα εκατό και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Ηδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, εντός και εκτός συνόρων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η περίπτωση του 20χρονου στόπερ κατά πάσα πιθανότητα θα μας απασχολήσει από τον Γενάρη ή το καλοκαίρι του 2019. Αλλά βάζει τις βάσεις. Ηδη μετρά 11 συμμετοχές και το 2018 βρέθηκε 6 φορές στο «κυανέρυθρο» αρχικό σχήμα. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο μέχρι το 2022.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΑΣ
Ηρθε το καλοκαίρι στην πλατεία με «προίκα» τις τρεις πολύ καλές σεζόν που είχε κάνει με τη φανέλα του Ηρακλή, αλλά έπεσε... πάνω στον Χατζισαφί. Μετά την αποχώρηση του Ιρανού βγήκε... μπροστά και κάλυψε, σε μεγάλο βαθμό, το κενό του. Στα 25 του δείχνει ένας μπακ πρώτης γραμμής και ήδη μετρά 159 επαγγελματικές εμφανίσεις.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Στα 23 του, πέρσι στάθηκε άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό. Ετσι βρέθηκε μόνο 9 φορές στο αρχικό «κυανέρυθρο» σχήμα και ως επί το πλείστον έρχονταν από τον πάγκο. Φέτος τον έχουμε δει στο «8» και το «10» σε 4-2-3-1, αλλά και ως εσωτερικό μέσο σε 4-3-3. Οι 27 από τις 32 εμφανίσεις του είναι ενδεκαδάτες και ανέβασε άρδην τις ποδοσφαιρικές του «μετοχές».
ΣΡΕΝΤΙΑΝ ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ
Είχε το «backround» καθώς ήταν διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές της Αυστρίας, αλλά από πέρσι είχε ουσιαστικά τεθεί εκτός Αντμίρα. Ετσι στα τέλη του Αυγούστου μπήκε στο αεροπλάνο και έφτασε στα μέρη μας. Με μικρό, τηρουμένων των αναλογιών κόστος, ο 25χρονος ακραίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και ήδη το όνομά του «συζητιέται» πολύ πίσω στην πατρίδα. Ετσι είναι πιθανό να υπάρξει πρόταση από εκεί.
ΦΙΟΡΙ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ
Ο 22χρονος φορ είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ρίσκου που πάρθηκε φέτος στην πλατεία και βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Τα τελευταία χρόνια ήταν συνέχεια δανεικός σε ομάδες της Football League και ουσιαστικά το καλοκαίρι επέστρεψε για να...φύγει. Αντε να έμενε σαν τρίτος. Ο Γρηγορίου τον εμπιστεύτηκε και μέχρι στιγμής είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα/Κύπελλο/Γιουρόπα Λιγκ). Ηδη στη βαλκανική υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες» για λογαριασμό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα