Τελικά ποιος είπε την αλήθεια; Ο Κονέ ή ο Δημητριάδης;

Τελικά ποιος είπε την αλήθεια; Ο Κονέ ή ο Δημητριάδης;

Τελικά ποιος είπε την αλήθεια; Ο Κονέ ή ο Δημητριάδης;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πεντάωρης διαδικασίας στην εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ξεκινώντας με ένα βασικό ερώτημα…

Επί πέντε ώρες χθες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδιναν τη μάχη τους στο Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Superleague. Οι δύο εκεί και ο Κομίνης σπίτι του… Όχι επειδή σταμάτησε τη διαιτησία, αλλά επειδή δεν ήθελε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε τέτοια... ακροαματική διαδικασία.

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε στην ουσία, η ΑΕΚ «έπαιξε» με τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει τα Μέσα για τον αντίπαλο και τον Σαββίδη, αλλά πριν πάμε σε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές, ας μείνουμε στο αποκορύφωμα της όλης διαδικασίας.

Η στάση της ΑΕΚ και η ευθύνη της για τη μη συνέχιση του αγώνα, αποκαλύφθηκε 100% μέσα από τις διαφορετικές τοποθετήσεις Δημητριάδη και Κονέ.

Είναι ξεκάθαρο.

Βράδυ Κυριακής (δείτε εδώ στο 44ο δευτερόλεπτο) λέει ο Κονέ (χωρίς καν ερώτηση) για την εντολή του διαιτητή να βγουν στο γήπεδο: «Μας είπε μετά από μία ώρα-μιάμιση, να βγούμε έξω. Δε γίνεται να βγεις να παίξεις έξω μετά από μιάμιση ώρα. Να παίξεις τι; Καθίσαμε μία ώρα στα αποδυτήρια για να βγούμε να παίξουμε πέντε λεπτά;»

Χθες ο Βασίλης Δημητριάδης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο και είπε: «Όχι. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω να συνεχίσουμε το παιχνίδι».

Μέρα ο ένας, νύχτα ο άλλος… Κρίμα που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν για να πούνε κάτι… παρόμοιο και να μην εκτεθούν τόσο πολύ.

Και δεν ήταν μόνο αυτό…

Λέει ο Κονέ στο 1:24 του βίντεο για την διαπραγμάτευση που έκαναν οι της ΑΕΚ για να δουν αν θα βγουν με 0-0 ή αν… δεν θα βγουν με 1-0 όντας… τρομοκρατημένοι: «Του λέγαμε πες μας την απόφαση εδώ μέσα για να ξέρουμε πως θα βγούμε έξω. Ποιος ο λόγος να πει την απόφαση έξω;».

Ρωτάνε χθες τον Δημητριάδη για το ίδιο και φυσικά απαντάει: «Όχι δεν έγινε κάτι τέτοιο…».

Και να ήταν μόνο αυτό;

Ο ΠΑΟΚ πέντε φορές μέσα στη διαδικασία απέδειξε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του Κομίνη για να πει την αλήθεια και έτσι να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούνταν η διαδικασία: Σφύριξε ή δεν σφύριξε, τις κάλεσε να βγουν ή δεν τις κάλεσε, μέτρησε ή ακύρωσε το γκολ, έγραψε ή δεν έγραψε ότι θα έβγαιναν οι ομάδες… Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλήθεια και απαντήσεις, η ΑΕΚ έλεγε: «Όχι δεν χρειάζεται…». Δεν λέει πολλά αυτό και μόνο το γεγονός;

Δεν λέει πολλά, ότι το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ διέδιδε την ατάκα για… νεκρούς που δήθεν είπε ο Σαββίδης , αλλά χθες ο Δημητριάδης τόνισε: «Δεν ξέρω τι τους έλεγε…».

Δεν λέει πολλά, το ότι ο Δημητριάδης τόνισε… «όχι δεν σφύριξε ποτέ για να βγούμε ο Κομίνης» αλλά ο Λυσσάνδρου παραδέχθηκε: «Δεν άκουσα σφύριγμα, αλλά με ενημέρωσαν γι’ αυτό»;

Δεν λέει πολλά, το ότι χθες οι της ΑΕΚ μιλούσαν για συνθήκες ζούγκλας, αλλά στην αρχική του κατάθεση στο τμήμα αθλητικής βίας (όπως ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ αποκάλυψε) ο Δημητριάδης ανέφερε, ότι δεν απειλήθηκε;

Δεν λέει πολλά, το ότι ενώ άλλοι κλείνουν κάμερες, ο ΠΑΟΚ ζήτησε να ανοίξουν, για να φανεί τι κλίμα επικρατούσε στα αποδυτήρια και πόσο… σοκαρισμένοι ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ;

Δεν τα «λέει» όλα, η δήλωση Χιμένεθ εκείνο το βράδυ: «Ο πρόεδρός μας, μας είπε να μην βγούμε». Αφού κάποιος σου είπε… «μην μπαίνεις», προφανώς κάποιος άλλος νωρίτερα σου ζήτησε να παίξεις… Όπως ζήτησε και στον ΠΑΟΚ, του οποίου οι παίκτες βγήκαν για προθέρμανση.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χθες παραδέχθηκε το λάθος του Σαββίδη, μίλησε με στοιχεία για το κλίμα του αγώνα, προσκόμισε βίντεο από κάθε στιγμή, προσκόμισε άδεια οπλοκατοχής για να ξεκαθαρίσει και αυτό, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι ο Σαββίδης και οι συνοδοί του μπήκαν κακώς στο γήπεδο, αλλά δεν απείλησαν κανέναν και η ΑΕΚ από την άλλη "έλεγε" πόσο… σωματώδεις ήταν οι συνοδοί, έλεγε ότι έκανε κρύο και δεν έπρεπε να βγάλει το μπουφάν, έλεγε για παίκτες της ομάδας που τρομοκρατήθηκαν με το όπλο, επειδή δεν πήγαν φαντάροι!!

Ο ΠΑΟΚ είχε τα στοιχεία, η ΑΕΚ έπαιξε με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα…

Κλείνοντας…

Ο Κομίνης απέφυγε την παρουσία του στο Πρωτοβάθμιο και τις απευθείας ερωτήσεις, γιατί θα ξεφτιλίζονταν. Τι να πει για το γκολ, όπου όλοι είδαν τι έκανε; Τι να πει για το σφύριγμα στα αποδυτήρια; Τι να πει για τους διαλόγους, για τον Στυλιαρά που του ζήτησε να τσεκάρει το γήπεδο για να βγουν οι ομάδες; Τώρα θα πάει και αυτός σε έναν δικηγόρο όπως ο Αρετόπουλος, θα επιχειρήσει να σώσει ότι σώζεται για να μην σταματήσει τη διαιτησία όπως όφειλε ήδη να κάνει και εμείς θα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι αυτού του ανθρώπου, για να δούμε που θα πάει για να διαλυθεί και πάλι το σύμπαν…

Αν μετά από όλα αυτά δικάσει ένας άνθρωπος με τη λογική του δικαστή, που άκουσε τα επιχειρήματα της μίας πλευράς και παρακολούθησε τις εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει η άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί για την τύχη του αγώνα, μια και είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε να βγει να παίξει. Αν δικάσει ένας άνθρωπος με τη λογική ενός διευθυντή σύνταξης κεντρικού δελτίου ειδήσεων αυτής της εβδομάδας, τότε θα δικαιωθεί η ΑΕΚ του Δημητριάδη! Αυτή που… δεν κλήθηκε να βγει, σε αντίθεση με την ΑΕΚ του Κονέ που της ζήτησαν να παίξει, αλλά εκείνη αρνήθηκε μόλις έμαθε το σκορ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.