ΑΕΚ - Λαμία 5-0

ΑΕΚ - Λαμία 5-0

bet365

Με Γιακουμάκη-Αϊντάρεβιτς-Λάζαρο-Μεληκιώτη να σκοράρουν και όλους να το αντιμετωπίζουν σαν επίσημο ματς, η ΑΕΚ νίκησε με 5-0 την Λαμία σε φιλικό-προπόνηση στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί να ήταν φιλικό, μπορεί να ήταν κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή ουσιαστικά να αποτελούσε μια προπόνηση, αλλά η ΑΕΚ ήταν όσο σοβαρή έπρεπε. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αντιμετώπισε σαν επίσημο τον αγώνα και προηγήθηκε με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας για σκόρερ τους Αϊντάρεβιτς και Γιακουμάκη (2). Αυτοί ήταν και οι δύο που ξεχώρισαν περισσότερο, αν και ήταν όλοι σοβαροί, με τον Αστρίτ ειδικά να... μαγεύει με την απόδοση του, έχοντας γκολ, ασίστ, σωστές μεταβιβάσεις και τρομερές εμπνεύσεις. Τώρα που δεν μπορούσε να τα δει κανείς...

Το ματς άρχισε με γκολ για την ΑΕΚ, αφού στο 1' ο Μασούντ σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αϊντάρεβιτς με διαγώνιο σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Το άμεσο 1-0 ήταν ουσιαστικά μήνυμα ότι η Ενωση θα αντιμετωπίζε σοβαρά το φιλικό, με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να κάνουν αυτά που τους ζήτησε: Πίεση ψηλά, κλέψιμο της μπάλας, σωστή κυκλοφορία, ψάξιμο για τη φάση είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Από την στιγμή που τα έκαναν αυτοί οι Κιτρινόμαυροι, ήταν μάλλον δεδομένο ότι θα έκαναν κι άλλες φάσεις.

Δεν γινόταν να μην κάνουν, άλλωστε, αφού ο Αϊντάρεβιτς, τώρα που ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία πίεση, μάγευε... Εβγαλε ωραία μπροστά για Κλωναρίδη ώστε να δημιουργηθεί ευκαιρία στο 17' από το γύρισμα του, πήγε να βάλει γκολάρα πίσω από την σέντρα στο 20' αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και γενικά ήταν πιο μέσα στο παιχνίδι από ποτέ. Οπως και ο Γιακουμάκης, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 29' πλασάροντας σωστά στο τετ α τετ από την κάθετη του Μπακασέτα, έχασε ευκαιρία στο 30' με κεφαλιά μετά την σέντρα του Χουλτ, είχε ακόμη ένα σουτ που απέκρουσε ο Μελισσάς και τελικά έκανε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκτελώντας από κοντά στο 45'. Από πολύ ωραία ασίστ του Αϊντάρεβιτς φυσικά...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χιμένεθ άλλαξε σχεδόν όλη την 11άδα, έχοντας πάντα το 4-2-3-1 με τον Λιβάια φορ, τον Κλωναρίδη πίσω του και τους Χριστοδουλόπουλο-Λόπες εξτρέμ. Η Ενωση συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες, είχε και μια-δυο καλές φάσεις με τους Γαλανόπουλο-Κλωναρίδη και στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Σε αυτό, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές των δύο ομάδων, με την Λαμία να ακολουθεί το παράδειγμα της ΑΕΚ και να αλλάζει σχεδόν όλη την 11άδα της με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, το οποίο γενικά είχε λιγότερες φάσεις σε σχέση με το πρώτο. Όμως ακόμη κι έτσι η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα 2 φορές. Κράταγε το... κερασάκι για το φινάλε μιας και στο 89' ο Λάζαρος Χριστουδουλόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0 ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 91' ο νεαρός Μεληκιώτης!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Βράνιες, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Κλωναρίδης (64' Μεληκιώτης), Μασούντ, Μπακασέτας, Γιακουμάκης.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Κονέ, Κλωναρίδης, Λάζαρος, Λιβάια.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελίδης, Σελίμ, Ασίκμπα, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπούντνικ, Πίτι, Βάντερσον.

Η 11άδα της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο: Πίτκας, Καραγιάννης, Φράγκος, Κουτρομάνος, Άστσεριτς, Άντρονικ, Λινάρδος, Παπαργυρίου, Κούκολης, Πριντέτα, Μπουλούλης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα