Ιβάν Σαββίδη, έχεις μήνυμα…

Ιβάν Σαββίδη, έχεις μήνυμα…

Ιβάν Σαββίδη, έχεις μήνυμα…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης έκανε μια βόλτα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, είδε τα εκατοντάδες σχόλια του απλού κόσμου, διάβασε τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και κατέληξε σ’ ένα συμπέρασμα.

O ΠΑΟΚ βιώνει ξανά δύσκολες στιγμές, αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι αυτή που λέει πως αυτές τις στιγμές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ασπρόμαυρο οργανισμό να μετρήσει τους φίλους και τους εχθρούς. Οριστικά. Να πάψει να ζει με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, για το ποιοι θέλουν το καλό του ή τον συμπαθούν, απλά και μόνο γιατί κάποτε υπήρχε μια ομάδαρα του Κούδα, του Σαράφη, του Τερζανίδη, του Ιωσηφίδη, από την οποία επίσης «έκλεψαν» νίκες, της στέρησαν τίτλους, που κατά γενική ομολογία, τους άξιζε.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Ιβάν Σαββίδη, να αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος του συλλόγου, που ανέλαβε τις τύχες του πριν από επτά χρόνια, να καταλάβει τι είναι πραγματικά ο ΠΑΟΚ!

Θαρρώ πως γνωρίζω καλά ότι όλη η συζήτηση σταματάει για τους περισσότερους στην εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, με το όπλο στη ζώνη. Είπαμε, η δύναμη της εικόνας είναι πολύ δυνατή, έχει ταξιδέψει στα πέρατα της οικουμένης, προκάλεσε αντιδράσεις (όχι σαν αυτή της ECA, που επιτρέψτε μου να γνωρίζω από το 2010 πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τι ακριβώς είναι και ποια η δυναμική της), προκάλεσε ένα δυνατό σοκ.

Ο Σαββίδης έκανε λάθος. Το κατάλαβε, το παραδέχθηκε γι’ αυτό ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Δεν υπάρχουν πολλοί πρόεδροι, πρόσωπα της δημόσιας σκηνής, πολιτικοί, άνθρωποι με την οικονομική δύναμη σαν τη δική του, που να βρήκαν τη δύναμη να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους, πηγαίνοντας κόντρα στο τι έχουμε μάθει και σε όλα όσα έχουμε συνηθίσει να συνοδεύουν ανάλογου μεγέθους πράξεις.

Ο Σαββίδης πρέπει να κατάλαβε, να ένοιωσε την ασπρόμαυρη αγκαλιά, που άνοιξε και τον υποδέχθηκε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ στέκεται στο πλευρό του. Γιατί; Πολύ απλά, αντιλαμβάνεται ότι ο πόλεμος που δέχεται, είναι και δικός της πόλεμος. Ίσως και άδικος για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια ομάδα, σε μια πόλη ολόκληρη, χωρίς να πάρει πίσω αυτά που πραγματικά έπρεπε να έχει πάρει.

Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο σύλλογος, αλλά και ο ιδιοκτήτης του, η οικογένεια του ΠΑΟΚ άνοιξε την αγκαλιά της και έδειξε έμπρακτα ότι στέκεται δίπλα του. Είναι μαζί του. Και δεν είναι λίγοι. Είδαμε τους αρχηγούς (Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Πέλκας) να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και να συναντιούνται μαζί του το απόγευμα της Τρίτης.

Έβγαλαν ανακοινώσεις ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ, το τμήμα βόλεϊ, έστειλαν μηνύματα ο Κάμπος, ο Πασχαλάκης, ακόμη και δύο ποδοσφαιριστές, που ο ένας έχει πάει να παίξει μπάλα στο Μπακού (Πέδρο Ενρίκε), ο άλλος πέρασε για λίγο από την Τούμπα (Σανθ Χακόμπο) και πλέον είναι προπονητής τερματοφυλάκων στη Δανία, που απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Όμως, όπως και ο Χακόμπο, έτσι και όλοι όσοι δημόσια τοποθετήθηκαν ή έγραψαν ένα από τα εκατοντάδες σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του «Δικεφάλου», έστειλαν ένα ξεκάθαρο -πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται- μήνυμα στον ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ: Ιβάν Σαββίδη, είμαστε μαζί σου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.