Έγκλημα και τιμωρία

Θοδωρής Βασίλης
Έγκλημα και τιμωρία

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για πικρή γεύση που άφησε η ισοπαλία του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο, για την ελάχιστη βοήθεια των αλλαγών, και για παίκτες που δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο το πιο εύκολο πράγμα είναι το ανάθεμα και η ισοπέδωση, ειδικά όταν ένα αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και μάλιστα σου αφήνει μια πικρή γεύση, την αίσθηση της ήττας.

Ένα τέτοιο συναίσθημα επικρατούσε στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος του αγώνα του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» δεν ηττήθηκαν. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο και τα συναισθήματα αλλάζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τους Περιστεριώτες ένα αποτέλεσμα που ίσως την αδικεί με βάση την εξέλιξη του σκορ. Και αυτό γιατί βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μισή ώρα πριν την λήξη του αγώνα, για να δεχτεί γκολ-μαχαιριά στις καθυστερήσεις.

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με προσφορά* για τα μέλη, cash out* και μοναδικές αποδόσεις. *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το χθεσινό ματς ήταν από αυτά που βγάζουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα και μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, για μια αλλαγή προς το καλύτερο αλλά κι ένα ματς που μπορεί να φανερώσει τις όποιες αδυναμίες μιας ομάδας και να ξεσκεπάσει τα όποια προβλήματα μπορεί να ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλάκι.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πανιώνιος ήξερε ότι είχε να αντιμετωπίσει μια καλύτερη ομάδα η οποία δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία, κάτι που σήμαινε ότι αυτόματα μεγάλωνε ο βαθμός δυσκολίας. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε ρειστάλ τακτικής στο πως ο ένας θα εξουδετερώσει τον άλλον δίνοντας έμφαση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Για τον λόγο αυτό δεν είδαμε και πολλές τελικές προσπάθειες στο πρώτο 45λεπτο με τον Ιστορικό πάντως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο αξιόλογες στιγμές (μία με τον Βλάχο και μια με τον Σπιριντόνοβιτς λίγο πριν την ανάπαυλα).

Οι επιστροφές των Σιώπη και Ντουρμισάι, αλλά και η άνοδος τόσο του Σαββίδη (πολύ καλός) αλλά και του Βλάχου (συνεχώς ανέβαινε και βοηθούσε αρκετά στο επιθετικό κομμάτι) συντέλεσαν ώστε μετά από καιρό ο Πανιώνιος να έχει μια κανονική ομάδα, με συνοχή και πλάνο με παίκτες που την ανέβαζαν επίπεδο.

Και η εικόνα αυτών των παικτών φάνηκε με την έναρξη της επανάληψης όταν ο Σαββίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς και ο Αυστριακός ο οποίος μετά από καιρό και τις μεταπτώσεις στα παιχνίδια του έδειξε τα στοιχεία αυτά που είχαμε θαυμάσει στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος έδειχνε μπλοκαρισμένος, η μετάβαση από την άμυνα στο επιθετικό τρίτο. Οι «κυανέρυθροι» είχαν μπλοκάρει τον αντίπαλό τους και φαινόταν ξεκάθαρα η απουσία του Βασιλακάκη στο τρανζίσιον του Ατρόμητου.

Κάπως έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ με τους παίκτες του Γρηγορίου να συνδυάζονται υπέροχα με συμμετοχή όλων των βασικών παικτών που παίζουν σε θέσεις-κλειδιά όπως ο Σιώπης και ο Ντουρμισάι πριν η μπάλα φτάσει στον Βλάχο που εξέθεσε τον Γιαννούλη κι έβγαλε τρομερή σέντρα για το καταπληκτικό γυριστό του «Σπίρι».

Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για τους Νεοσμυρνιώτες αλλά κάποια στιγμή θα ερχόταν και η αντίδραση του αντιπάλου. Ο Κάναντι είδε ότι με τον Ντάουντα δεν θα έβλεπε προκοπή έριξε στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Κωτσόπουλο όσο και τον Ντιγκινί. Ο πρώτος θα έδινε περισσότερη κίνηση μπροστά ενώ ο Ντιγκινί τρεξίματα που έλειπαν από τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα στον Πανιώνιο άρχισε κι έβγαινε η κούραση αφού και οι προερχόμενοι από τραυματισμό όπως ο Ντουρμισάι δεν μπορούσαν να συνέχιζαν στην ίδια ένταση με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές και να πιέσει.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκαν κάποιες αδυναμίες της ομάδας που της έχουν στερήσει την δυνατότητα να είχε τουλάχιστον 4-5 βαθμούς παραπάνω. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κωτσόπουλος πηδάει ανενόχλητος και σκοράρει με την άμυνα του Πανιωνίου να δέχεται σε τρίτο εντός έδρας ματς ξανά γκολ από στημένο (είχαν προηγηθεί ο Μάτος στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και ο Τζημόπουλος στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Στη συνέχεια ο Γρηγορίου σωστά αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του με τις αλλαγές από τον πάγκο αλλά «προδόθηκε» αφού όσοι ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν καθόλου (οι Μπραχίμι και Μίλσεν βασικά αφού ο Παπαγεωργίου αναγκάστηκε να αλλάξει θέση λόγω του τραυματισμού του Σαραμαντά).

Τόσο ο Δανός όσο και ο Κοσοβάρος ήταν φανερά εκτός παιχνιδιού και μάλιστα, ήταν αυτοί που διατήρησαν τον Ατρόμητο στο παιχνίδι με τον Νίλσεν να χάνει το άχαστο και τον Μπραχίμι να πουλάει την μπάλα στο 92’ στο επιθετικό τρίτο του Πανιωνίου (!) Έτσι, με την ομάδα πολύ ψηλά για το χρονικό σημείο του αγώνα ήρθε και η τιμωρία με την κεφαλιά του Ουάρντα και μια σπουδαία νίκη μετατράπηκε σε μια ισοπαλία που σου αφήνει μια αίσθηση ήττας.

ΥΓ1. Ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους Νίλσεν και Μπραχίμι. Η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους δύο, ειδικά ο Μπραχίμι ο οποίος στο ντεμπούτο του είχε δείξει ότι είναι... κανονικός ποδοσφαιριστής, δεν έχουν δείξει κάτι, αντίθετα εμφανίζονται χειρότεροι σε κάθε ματς. Φαίνεται ξεκάθαρα, ειδικά ο Δανός πως δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Γι αυτό ο Μιχάλης Γρηγορίου καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να τον στηρίζει ή θα πρέπει να βρει κάποια άλλη λύση έστω και αν αυτό σημαίνει κάποιο παιδί από τις μικρές ομάδες.

ΥΓ2. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ανοικτό και παρά την ισοπαλία ο Πανιώνιος παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας, αφού και το αποτέλεσμα στην Λεωφόρο ήταν το ιδανικό για την ομάδα. Πλέον όμως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το ματς με την Ξάνθη την επόμενη Κυριακή έχει χαρακτήρα τελικού.

ΥΓ3. Κανείς-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ-κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τι υπερπροσπάθεια γίνεται από αυτή την ομάδα, από την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση. Ένας σύλλογος που είναι σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης, με τα χρέη ναι μεν να μειώνονται αλλά ακόμα να υπάρχει ένα σημαντικό ποσό που θα πρέπει καλυφθούν και την διοίκηση να κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να ξεπεράσουν τον οικονομικό σκόπελο. Όσον αφορά τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία μην ξεχνάμε ότι έχουν κάνει ελάχιστες διακοπές και είναι από τον Ιούνιο στο γήπεδο. Οπότε να είμαστε λίγο επιεικείς με όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΥΓ4. Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανένας. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει ο Γρηγορίου, αλλά αυτό δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να αποδοκιμάζουν με τον χειρότερο τρόπο. Για μένα ο Γρηγορίου είναι ένας κανονικός προπονητής με τα καλά και τα κακά του, ο οποίος όμως δίνει τα πάντα για την ομάδα. Άλλωστε μαζί του πέρασες έναν γύρο στην Ευρώπη ενώ με τα όποια προβλήματα απουσιών, είτε λόγω τιμωριών είτε λόγω τραυματισμών έχει τον Ιστορικό στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στην πεντάδα.

ΥΓ5. Συνήθως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου αποτελούν στοίχημα για το αν θα σου βγουν και η αλήθεια είναι ότι αυτές του Πανιωνίου δεν έχουν βοηθήσει καθόλου αφού ακόμα και ο Ουάσινγκτον μόλις πήρε παιχνίδια τραυματίστηκε.

ΥΓ6. Επιτέλους επέστρεψαν κάποιοι παίκτες και άλλαξε εικόνα προς το καλύτερο η ομάδα. Τόσο ο Ντουρμισάι όσο και ο Σιώπης παρέσυραν και τους υπόλοιπους με τους Νεοσμυρνιώτες να αφήνουν πίσω τους τις άσχημες εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Τρομερός ο Σπιριντόνοβιτς με δύο γκολ σε τρεις τελικές, πολύ καλός και ο Σαββίδης όπως και Βλάχος, πάντα στην πρώτη σειρά τω ν διακριθέντων ο Κότνικ.

ΥΓ7. Αχ βρε Ζαχαρούλα. Καλό ταξίδι να έχεις και να ξέρεις ότι ο Πανιώνιος θα σε συντροφεύει για πάντα εκεί ψηλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα