Η επίθεση «πονάει» τη Λαμία

Δημήτρης Ρούσσος
Η επίθεση «πονάει» τη Λαμία

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις κακές επιθετικές επιδόσεις της Λαμίας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες γύρω από τη ζώνη του υποβιβασμού, που εξηγούν και το λόγο που οι Φθιωτοί κινδυνεύουν.

Η Superleague Σουρωτή οδεύει προς το τέλος της κι ολοένα και περισσότερη σημασία αποκτούν αγώνες που είναι αδιάφοροι ως προς το θέαμα που προσφέρουν, αλλά γεμάτοι συγκινήσεις ως προς το βαθμολογικό κίνητρο των ομάδων.

Τέτοιοι είναι και οι αγώνες της Λαμίας, που έχει περιέλθει σε μια κατάσταση αρκετά χειρότερη από αυτή στην οποία βρέθηκε ως περίπου τα μισά του πρωταθλήματος. Τα αρνητικά αποτελέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο και τα πολλά συνεχόμενα «τεστ» απέναντι στους κορυφαίους είναι ελαφρυντικό, αλλά και σε αυτά οι Λαμιώτες δεν παύουν να περνούν συχνά κάτω από τη βάση.

ΚΑΛΗ Η ΜΕΝ ΑΜΥΝΑ…

Αυτό αφορά κατά βάση τις δημιουργικές της επιδόσεις, αφού η άμυνα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Αλλωστε, ο τρόπος παιχνιδιού του Μπάμπη Τεννέ σε πλείστες όσες ομάδες έχει προπονήσει στην 26χρονη πορεία του στους πάγκους χαρακτηρίζεται από σφικτά μετόπισθεν και περιορισμό των χώρων που έχει στη διάθεσή του ο αντίπαλος για να δράσει επιθετικά.

Αυτό μέχρι στιγμής αποδίδει, με τη Λαμία να μετρά μόλις μια βαριά ήττα (4-0 στην Τούμπα) και να έχει παθητικό 27 γκολ, χειρότερο μόνο από τις πρώτες εννέα ομάδες της βαθμολογίας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό) και τον Λεβαδειακό. Συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες υπερέχει, ενώ με τον Παναιτωλικό έχουν το ίδιο «σκορ».

«ΔΡΑΜΑ» ΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…

Επιθετικά όμως; Εκεί η κατάσταση αντιστρέφεται και οι νεοφώτιστοι υστερούν. Για την ακρίβεια, κατέχουν τη δεύτερη χειρότερη γραμμή κρούσης μετά τον βέβαιο υποιβασμένο Πλατανιά, με 14 γκολ σε 22 αναμετρήσεις. Ολες οι υπόλοιπες ομάδες τα καταφέρνουν καλύτερα στο επιθετικό μισό του γηπέδου.

Η κατάσταση απεικονίζεται συμπληρωματικά, μα με μεγαλύτερη ακρίβεια και παραστατικότητα, στην παραγωγή τελικών προσπαθειών. Με βάση τη στατιστική καταγραφή της Superleague, που, σημειωτέον, καταγράφει ως «ευκαιρία» ΤΑ ΠΑΝΤΑ, η Λαμία βρίσκεται στην προτελευταία θέση (155), πάνω μόνο από την ΑΕΛ (153). Ενδειτικά, ο Πλατανιάς μετράει 180!

ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Τη γραμμή κρούσης συνέθεσαν στην αρχή της σεζόν οι Πάτρικ Βουό, Αλεξ Ντακόλ, Μακόλεϊ Κρισάντους και Νίκος Τσούκαλος. Στον πρώτο γύρο, οι τρεις τους έφτασαν τον αριθμό των… 2 γκολ. Το ένα μάλιστα του πρώτου, απέναντι στον Παναιτωλικό, μπήκε σχεδόν «κατά λάθος», αφού απλά η μπάλα χτύπησε πάνω του για να καταλήξει στα δίχτυα, από απόσταση αναπνοής.

Ο Βραζιλιάνος και ο Νιγηριανός αποτέλεσαν παρελθόν πριν καν ολοκληρωθεί ο Δεκέμβριος, αφού ήταν ωσεί παρόντες και αδύναμοι να βοηθήσουν. Τους αντικατέστησαν οι Αρμίτσε Ορτέγκα (3 συμ.), Εβγκέν Μπούντνικ (5 συμ.) και Νίκολα Αστσεριτς (2 συμ.), με τον Ισπανό όμως να αποχωρεί από τη Φθιώτιδα μόλις ένα μήνα μετά τη μεταγραφή του. Ο Ουκρανός έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν γίνεται εύκολα απειλητικός και μένοντας ως τώρα στο «0». Οσο για τον Σέρβο, έπαιξε ως αλλαγή απέναντι στον Πανιώνιο και στον ΠΑΟΚ, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα κάποιο χρόνο προσαρμογής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΦΟΡ

Αναπόφευκτα, τις λύσεις μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να δώσουν οι μεσοεπιθετικοί. Ο Πίτι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (4 γκολ), μετρώντας και δυο ασίστ, όμως ως επιτελικός, ποτέ δεν είχε μπροστά του έναν σέντερ φορ με τον οποίον θα συγκροτούσαν ένα αξιόπιστο δίδυμο και πολλές φορές κλήθηκε να βγάλει μόνος του τα «κάστανα» από τη φωτιά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βάντερσον, που προσφέρει σε πολλές κατηγορίες του παιχνιδιού, αλλά μετρά μόλις 1 γκολ και 0 ασίστ. Ο Βασιλαντωνόπουλος έβαλε δυο μαζεμένα γκολ απέναντι στον Πλατανιά, «καθαρίζοντας» την αναμέτρηση, αλλά «σβήνοντας» εκεί και οι Καραγιάννης, Τσούκαλος, Βουό (έφυγε για τον ΟΦΗ) και Ακόστα μετρούν από ένα γκολ. Καθοριστικά στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά επ’ ουδενί αρκετά.

Το «ελαφρυντικό» των Λαμιωτών είναι ότι απέναντι στις άμυνας του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισαν σχεδόν κατά σειρά, είναι δύσκολο εκ προοιμίου να βρεθούν πολλές φορές σε θέση να απειλήσουν, πολλώ δε μάλλον να πανηγυρίσουν. Μεγάλο μέρος του «βουνού» πάντως το έχουν ήδη ανέβει και πλέον οι Φθιωτοί καλούνται να αποδείξουν πως έχουν όσα χρειάζονται, για να πετύχουν την παραμονή στην κατηγορία χωρίς δράματα κι απρόοπτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα