Ο Σάκχοφ έκανε βήματα (II)

Ο Σάκχοφ έκανε βήματα (II)

Ο Σάκχοφ έκανε βήματα (II)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει το πώς κρίνονται και σχολιάζονται τώρα τελευταία διάφορα παρόμοια γεγονότα και καταστάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με όλους τους άλλους…

Μπάγερν Μ. – Μπεσίκτας με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Την περασμένη εβδομάδα με αφορμή το νέο «σκάνδαλο» με το… οφσάιντ γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΛ (Σάκχοφ) το οποίο είδε από τα 50 μέτρα και κατήγγειλε ο Κούγιας μαζί με συγκεκριμένα Μέσα, γράψαμε κάποια πράγματα. Αποδείξαμε με παραδείγματα το πώς επιχειρείται να μειωθεί επικοινωνιακά, η τρομερή πορεία του ΠΑΟΚ μέσα στα γήπεδα. Πολλοί και διάφοροι προπαγανδίζουν για να μειώσουν το 15 στα 15 του Δικεφάλου. Για ποδόσφαιρο δεν μπορούν να μιλήσουν και έτσι ανοίγουν άλλα θέματα. Μόνο για τον ΠΑΟΚ. Τα ίδια θέματα σχολιάζονται διαφορετικά για άλλες ομάδες.

Πάμε να συνεχίσουμε τα παραδείγματα, γιατί και αυτές τις τελευταίες γίνεται ένας χαμός με την παραπληροφόρηση…

Όταν λοιπόν στα Γιάννινα μπαίνουν σε άλλες κερκίδες οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουμε… «έκτροπα»! Όταν αυτό κάνουν οι Ολυμπιακοί στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να διακοπεί και το παιχνίδι (κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση στα Γιάννινα) τότε λοιπόν είναι... η χαρά του ποδοσφαίρου.

Αν πάρει σφύριγμα ο ΠΑΟΚ έχουμε… ποδοσφαιρικό έγκλημα και «εξυγίανση» σε εισαγωγικά, αν πάρει άλλος (φυσικά και η ΑΕΚ) τότε έχουμε… Κυριακή μεσημέρι.

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στα Γιάννινα τότε παίζει με μεγάλα γράμματα και πολλά ειρωνικά σχόλια ο καφές παραγόντων των δύο ομάδων, ως ο καθοριστικός για το αποτέλεσμα. Αν κερδίσει για παράδειγμα η ΑΕΚ την Ξάνθη, τότε το γεύμα παραγόντων τους, παίζει στα ψιλά, ως… μία ακόμη συνάντηση δύο φίλων.

Αν ο Ολυμπιακός χάνει από την ΑΕΚ… τότε «φταίει» ο ΠΑΟΚ. Αν ο Ολυμπιακός τιμωρείται για το ίδιο παιχνίδι… «φταίει» ο Σαββίδης. Αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει τον Ατρόμητο τότε φταίει… και ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης.

Αν βγει μία πληροφορία για έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για 50 παιχνίδια που παρουσίασαν περίεργο στοιχηματισμό εμφανίζουμε μόνο ένα ματς του ΠΑΟΚ. Τα άλλα 49 που αφορούν όλους τους άλλους… δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μας.

Αν διαιτητής ή βοηθός κάνει λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ πρέπει να σταματήσει την καριέρα του. Αν κάνει υπέρ άλλου όπως ο Καλογερόπουλος παλιά, ο Σπάθας πιο παλιά, αλλά όπως τώρα και ο Βάτσιος, αυτός μπορεί και ίσως πρέπει να γίνει ακόμη και διεθνής!

Αν βάλει γκολ οφσάιντ ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, οι βοηθοί του κυρ Σάββα αντιδρούν γιατί είναι… σκάνδαλο. Αν βάλει γκολ οφσάιντ η ΑΕΚ με την Ξάνθη, τότε δεν βγαίνει τσιμουδιά, γιατί είναι… Κυριακή απόγευμα.

Αν ανακοινώσουν ΠΑΟΚτσήδες εκδρομή σε άλλο γήπεδο είναι… αλήτες και πρέπει να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός (να δούμε και αν μπορεί να τιμωρηθεί και η ομάδα) αν ανακοινώσουν άλλοι… τότε «τα παιδιά θέλουν να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους».


Αν ο Μάτος παίξει σκληρά πρέπει να αποβληθεί. Αν ο Μιραλάς φτύσει αντίπαλο είχε… ομίχλη και δεν το είδε κανείς!

Αν το πρωτάθλημα το πάρει ο Ολυμπιακός… « είναι μεγάλη ομάδα και έκλεισε στόματα». Αν το πάρει η ΑΕΚ… «έχει καλό προπονητή και δυνατό σύνολο». Αν το πάρει ο ΠΑΟΚ… «Του το έδωσαν».

Αν οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουν να πάνε κατά χιλιάδες σε ένα γήπεδο είναι αλήτες… Αν οι Ολυμπιακοί φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στον Ουάρντα… δεν ακούγαμε γιατί περνούσαν αεροπλάνα.

Αν ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει εξ’ αρχής με ομάδες να μην χρησιμοποιούν τους δανεικούς του για να μην βρουν δουλειά οι καχύποπτοι και τους σκίσουν, είναι… ύποπτο θέμα. Αν ομάδες δηλώνουν πέντε παίκτες για να μην παίζουν με τον Ολυμπιακό και αν άλλες ομάδες βάζουν χωρίς λόγο τον τρίτο τερματοφύλακα με την ΑΕΚ, τότε… είναι και πάλι Κυριακή. Βράδυ αυτή τη φορά…

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Ξάνθη 3-0 τότε ειρωνεία του στυλ… «ο κορυφαίος τερματοφύλακας δεν έβγαλε τίποτα». Αν κερδίσει η ΑΕΚ με χατ τρικ του ξεμαρκάριστου στόπερ της, τότε… «ο Βράνιες κάνει τώρα τελευταία προπονήσεις στα τελειώματα με Θωμά Μαύρο και Νίκο Λυμπερόπουλο».

Φοβερά πράγματα και σχόλια!

Επαναλαμβάνω… Δεν κρίνω γεγονότα και προσπαθώ να μην ρίχνω το επίπεδο για να θίξω ομάδες ή ανθρώπους για πράγματα που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αυτό που τονίζω έχει να κάνει με το πώς παρουσιάζονται όλα αυτά. Πόσο διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τους άλλους. Η προσπάθεια να μειωθεί ο ΠΑΟΚ και η πορεία του κορυφώνεται.

Ξέρετε κάτι όμως που έχουμε παρατηρήσει σε τέτοιες περιπτώσεις στοχοποίησης εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια… Όταν ο κόσμος καταλαβαίνει την κοροϊδία, όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πρόθεση να απαξιωθεί ο ένας και όλο το βάρος να πέφτει σε αυτόν με πολλά ψεύτικα στοιχεία, όταν το κοινό αντιλαμβάνεται αυτή την εσκεμμένη κινδυνολογία-μπουρδολογία μόνο για τη μία πλευρά, τότε ο Έλληνας αυτόν τον ένα που οι άλλοι (κυρίως τα Μέσα, αλλά και οι παρατρεχάμενοι) στοχοποιούν, αυτόν τον ένα τον ανεβάζει, αυτόν μπορεί να τον ψηφίσει ακόμη και για Πρωθυπουργό!

Μόνο και μόνο από αντίδραση στην προπαγάνδα, ο ένας που στοχοποιείται, στο τέλος γίνεται και συμπαθής!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.