ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Χρειάστηκε 22 αγωνιστικές, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά μακριά από την έδρα του, επικρατώντας της ΑΕΛ (1-0) στη Λάρισα! Ο Λουντ το γκολ έπειτα από ασίστ του Δώνη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στην εστία. Αριστερό μπακ τον Ινσούα, δεξί τον Γιόχανσον και τον Αυλωνίτη με τον Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας. Τζανδάρης και Κάτσε οι κεντρικοί μέσοι, με τον Λουντ μπροστά τους. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Κουλιμπαλί και στην κορυφή της επίθεσης ο Δώνης. Στην αντίπερα όχθη, ο Ηλίας Φυντάνης εμπιστεύθηκε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Γκοϊκοβιτς και Ζίζιτς οι δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Γουάλας, δεξί ο Ρέντζας. Λαγός και Φατιόν οι δύο «κόφτες». Μασούρας, Κριζμάν και Μιλοσάβλιεβιτς η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ναζλίδη.

Μία συνεργασία έφτανε...

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό πατούσε καλύτερα πάνω στο χορτάρι, είχε καλύτερη κυκλοφορία και έφτανε με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων, καθώς είναι γνωστό πως του λείπει η ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι.

Το «τριφύλλι» είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες και μια συνεργασία στο 20' έφτανε και περίσσευε για να μπει μπροστά στο σκορ και να πάρει προβάδισμα για το «τρίποντο».
Ο Τζανδάρης σήκωσε την μπάλα για το κεφάλι του Δώνη, ο νεαρός άσος πήρε την κεφαλιά και στην πλάτη της άμυνας ο Λουντ βγήκε μόνος του απέναντι στον πορτιέρο της ΑΕΛ. Η άμυνα των «βυσσινί»... πετούσε χαρταετό στην φάση αυτή, ο Φινλανδός βρήκε την μπάλα στρωμένη και με δεξί πλασέ την έστειλε στο πλεκτό!

Οι «πράσινοι» είχαν άριστη συμπεριφορά στο ανασταλτικό κομμάτι απέναντι σε μια ΑΕΛ που ήταν εκτός παιχνιδιού, δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και δεν είχε πλάνο να επιτεθεί μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

«Διπλό» μετά από εννιά μήνες!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Φυντάνης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της μεσαίας του γραμμής με τον Αγκάνοβιτς να παίρνει την θέση του Λαγού, στην συνέχεια πέρασε τον Γκόλια και στο 65' έκλεισε τις αλλαγές του με την είσοδο του Περόνε στο ματς, ώστε να βρει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεσή του. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει στα αποδυτήρια την καλή εικόνα του πρώτου μέρους και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας να βρει ένα δεύτερο γκολ στους χώρους που άφηνε στα μετόπισθεν η ομάδα του Φυντάνη. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» είχε την καλύτερη φάση με την συνεργασία Δώνη-Λουντ και το σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 57' που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός από το 75' και μετά πάτησε καλύτερα, άφησε την κατοχή στους «βυσσινί», οι οποίοι απείλησαν μοναχά με δύο κεφαλιές και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οι «πράσινοι» νίκησαν μακριά από την Λεωφόρο μετά από εννιά μήνες. Τελευταία φορά ήταν στις 31 Μαϊου στην Τούμπα. Με αυτό το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο -4 από την πέμπτη θέση και τον Πανιώνιο...

MAN OF THE MATCH: Ρόμπιν Λουντ. Έβαλε «σφραγίδα» στο πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Τελείωσε ιδανικά το τετ-α-τετ στο 20', βοήθησε αρκετά παίζοντας σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Δώνη ενώ είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Έλληνα άσο. Κράτησε μπάλα όταν έπρεπε και ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έργκους Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος έκανε ένα «γεμάτο» παιχνίδι, κάλυψε χώρους, έκοψε, μοίρασε και ήταν πολύ καλός στον ρόλο που του είχε αναθέσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Χρήστο Δώνη που παραμένει... τιμιότατος, παίζοντας σέντερ φορ!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι γηπεδούχοι φανέρωσαν το πρόβλημα που έχουν στην δημιουργία όταν βρίσκουν απέναντί τους καλά οργανωμένες άμυνες. Είναι ενδεικτικό πως η ΑΕΛ έκανε την πρώτη προσπάθεια προς τον στόχο στο 80' με την κεφαλιά του Ζίζιτς που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα της ΑΕΛ πιάνεται στον... ύπνο στην φάση που κρίνει το παιχνίδι. Ο Λουντ βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Μπόζοβιτς, ο οποίος αντί να βγει και να κλείσει το οπτικό πεδίο του Φινλανδού μέσου, έμεινε στην εστία του και κάνει πολύ εύκολο το έργο του αντιπάλου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά η διαιτησία του Στυλιάρα, ωστόσο, ο πρώτος βοηθός Δίπλαρης, ανακόπτει με οφ-σάιντ που δεν υπάρχει τον Λουντ στο 76' και ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού είναι μόνος του απέναντι από τον Μπόζοβιτς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός είχε ουσία στην Λάρισα, βρήκε ένα γκολ νωρίς, έβγαλε σωστή ανασταλτική συμπεριφορά απέναντι στην ΑΕΛ και πέτυχε την πρώτη νίκη μακριά από την Λεωφόρο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το «τριφύλλι»...

ΑΕΛ (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67’ Περόνε), Γκόικοβιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (87’ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (90’+5’ Μουνιέ), Κουλιμπαλί, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (75’ Στάικος), Δώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα