Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Γιώργος Ντυμένος
Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης 2-0

bet365

Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, η Κέρκυρα ήταν όπως έπρεπε και νίκησε τον Απόλλωνα 2-0, βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται πλέον η «Ελαφρά Ταξιαρχία» και παράλληλα πήρε και την ισοβαθμία! Από φάουλ του Ρόλε το 1-0, με τον Αργεντινό να έχει και ασίστ!
Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο σημερινό ντέρμπι της ουράς. Οι Φαίακες κέρδισαν τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και όχι μόνο ξεκόλλησαν από τη ζώνη του υποβιβασμού όπου πλέον βρίσκεται η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά «πήραν» και την ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ετσι η ουσιαστική διαφορά που χωρίζει πλέον τις ομάδες είναι 3 βαθμοί και όχι 2, με μόλις 8 ματς να απομένουν.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αντέτζο, Γρομητσάρη στα στόπερ, τον Σπίνουλα δεξιό μπακ, τον Λέκοβιτς αριστερό, τους Σιόντη, Μπαλάφα στον άξονα, τον Ρόλε οργανωτή, τους Γεωργίου, Επστάιν στα άκρα και τον Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης. Σε διάταξη 4-2-3-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν βασικό τον «νέο» Στόουκς. Πιο συγκεκριμένα ο Τσόβιτς ήταν ο πορτιέρο, οι Στάθης, Κοντοές στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), οι Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος στα στόπερ, οι Παπάζογλου, Ντεβέσα, Τσουκαλάς στον άξονα, οι Ναδάλες, Αλμπάνης στα «φτερά» και ο Στόουκς στην κορυφή της επίθεσης, σε διάταξη 4-3-3.
Το ματς ξεκίνησε «αναγνωριστικά». Πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αρκετά εκατέρωθεν λάθη και στα πρώτα λεπτά οι 2 πορτιέρο ήταν απλοί θεατές. Με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν τα πρώτα απειλητικά σουτ και μετά το 20' η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τα ηνία. «Φόρτωσε» την αριστερή της πλευρά και από εκεί δημιουργούσε ρήγματα. Οι Στόουκς και Αλμπάνης «άγγιξαν» από μία φορά το γκολ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Φαίακες ήταν εκείνοι που σκόραραν. Οταν στο 40' ο Ρόλε εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ έξω από την περιοχή του Τσόβιτς, η μπάλα αποκρούστηκε από τη συμβολή των δοκών του, χτύπησε στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα του. Ετσι μπορεί μεν η φάση να «ανήκει» στον Αργεντινό, αλλά χρεώθηκε ως αυτογκόλ του 28χρονου γκολκίπερ.
Ετσι οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Κέρκυρα μπροστά στο σκορ και αυτό, φαίνεται πως άλλαξε άρδην την ψυχολογική τους κατάσταση. Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι έδειχναν... υπνωτισμένοι. Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, έβγαλαν φάσεις (π.χ. με τον Γεωργίου στο 58'), ο Παράσχος θέλησε στο 60' με διπλή αλλαγή να «ξυπνήσει» την ομάδα του αλλά μάταια και τελικά, ο Επστάιν στο 68' «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη των Φαιάκων. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Απόλλωνας «γύρισε» το σύστημά του σε 4-4-2, αλλά η Κέρκυρα «απάντησε» με 4-3-3 και «μαρμάρωσε» την αναμέτρηση.
MVP: Ο Ρόλε. Σε ένα ματς «τελικό», ο Αργεντινός είχε συμμετοχή και στα 2 γκολ της ομάδας του. Το πρώτο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Τσόβιτς και στο άλλο έκανε την κάθετη για τον Επστάιν. Μάλιστα για αρκετά λεπτά έπαιξε ως φουνταριστός, σε σύστημα 4-3-3. Δεν μπορούσε να είναι άλλο ο MVP του ματς.
Στο ύψος του: Αν εξαιρέσει κάποιος το διάστημα 20'-40', η Κέρκυρα ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα. Αρα αρνητικός παίκτης, στη σούμα, δεν υπήρχε. Ενα «κλικ» οι Επστάιν, Σιόντης και Αντζέζο, παίρνουν τα εύσημα.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ντεβέσα. Ζήτημα εάν είχε 4-5 ουσιαστικές επαφές με την μπάλα, στη μία περίπου ώρα που έπαιξε.
Η γκάφα: Το πώς εμφανίστηκε ο Απόλλωνας στο δεύτερο μισό. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για τη φάση του φάουλ που καταλογίστηκε και με το οποίο η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ, αλλά αμέσως μετά φτάσαμε στην ανάπαυλα. Υπήρχε χρόνος για να πέσουν οι σφυγμοί. Στο δεύτερο μισό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν σαν να μην... μπήκε στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι που παίζονταν η μισή και πλέον κατηγορία.
Το «στραγάλι»: Ο Κομίνης και οι βοηθοί του «έχασαν» ορισμένες φάσεις. Ομως δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα και δεν υπέπεσαν σε κάποια πάρα πολύ σοβαρό λάθος.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Κέρκυρα κέρδισε δικαιότατα. Εβγαλε ψυχή μέσα στο γήπεδο, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που μόλις δέχθηκε το γκολ κατέρρευσε.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Ρόλε, Γεωργίου, Επστάιν (70' Αρτυματάς), Τουράμ (33' Παμλίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ: Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Ναδάλες (59' Ανιέτε), Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Στάθης, Ντεβέσα (59' Κονέ), Αλμπάνης, Στόουκς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα