Ατρόμητος - Ολυμπιακός 2-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 2-2 (vid)

bet365

O Aτρόμητος προηγήθηκε δυο φορές βγάζοντας τον Ολυμπιακό... νοκ άουτ. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 90' (ριμπάουντ του Χατζησαφί σε χαμένο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς), αλλά έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου, αλλά και της 2ης θέσης. Εν αναμονή της καθοριστικής απόφασης της Δευτέρας.
Ένας πολύ καλός Ατρόμητος έβαλε για τα καλά δύσκολα στον Ολυμπιακό στο Περιστέρι και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη. Το τελικό 2-2 είναι άλλη μία γκέλα των Πειραιωτών σε ένα ματς που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και όπως είναι φυσικό περιήλθαν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα.
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης στο τέρμα, Καρασαλίδης και Χατζηισαΐσας στα στόπερ (σ.σ. ο Ρισβάνης δεν ήταν απόλυτα έτοιμος κι έμεινε στον πάγκο), δεξί μπακ ο Κιβρακίδης, αριστερό ο Γιαννούλης. Αμυντικός μέσος ο Μάντσον, που είχε στο πλάι του τον Σάκιτς κι όχι τον Ούμπιδες, με τον Αυστριακό να παίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτήν την θέση. Στις πτέρυγες οι Ουάρντα και Ντιγκινί και ο Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης, με τον Βασιλακάκη πιο πίσω του.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η διάταξη του Ολυμπιακού από την άλλη είχε τον Χατζισαφί αριστερά στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και μάλιστα ως βασικός. Πιο αναλυτικά: Προτό κίπερ και τετράδα άμυνας με Ομάρ, Μποτία, Νικολάου και Χατζισαφί. Άξονας με Ταχτσίδη, Ζιλέ και επιτελικός ο Φορτούνης. Άκρα με Μάριν και Μιραλάς και φορ ο Ανσαριφάρντ.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Στο 4ο λεπτό υπήρξε η πρώτη προσπάθεια του Ατρόμητου με απειλή από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα και κόψιμο του Ανσαριφάρντ. Στο 6ο λεπτό ο Γιαννούλης έκανε ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό φάουλ που βρήκε στο δοκάρι. Γενικότερα στα πρώτα λεπτά ο Ατρόμητος έδειχνε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο. Στο 10ό λεπτό ο Ανσαριφάρντ είχε φάση με σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Γιαννιώτη και αφού βρήκε κόντρα σε δύο αντιπάλους. Στο 11' ο Προτό είχε επέμβαση με τα πόδια σε τετ α τετ του Ντάουντα. Στο 16' ο Ντάουντα είχε ένα σουτ έξω.
Ο ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟ 1-0
Στο 19ο λεπτό ο Ουάρντα από την πλευρά του Ομάρ έβγαλε σέντρα με τον Βασιλακάκη να παίρνει κεφαλιά προ του Νικολάου - και με τον Χατζισαφί να είναι δίπλα στην φάση - και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 21' ο Ντάουντα έχασε νέα μεγάλη φάση που πάλι βγήκε από την πλευρά του Ομάρ και με τον Προτό να προλαβαίνει να μπλοκάρει την μπάλα.
ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΜΑΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ 1-1 ΣΤΟ 28' ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Μάριν ήταν ο παίκτης που έβαλε γρήγορα τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με σουτάρα και πολύ ωραίο γκολ στην γωνία του Γιαννιώτη. Ο Γερμανός στο 28ο λεπτό βρήκε χώρο και σούταρε για να κάνει το 1-1. Ο Μάριν στην φάση αυτή χτύπησε και μάτωσε στην μύτη του ενώ είχε τραυματισμό και πριν αλλά συνέχισε. Δύο λεπτά μετά υπήρξε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ομάρ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ που προ κενής εστίας δεν κατάφερε να φέρει την μπάλα μπροστά του με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να απομακρύνουν. Στο 32ο λεπτό ο Βασιλακάκης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής για κεφαλιά με τον Προτό να μπλοκάρει. Στο 38' σουτ του Ουάρντα πήγε άουτ. Στο 42' ο Βασιλακάκης είχε διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη στο α' μέρος είχε τις δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους Μιραλάς και Φορτούνη να βγαίνουν εκτός.
ΧΑΜΕΝΗ ΦΑΣΗ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ, ΣΟΚ ΜΕ ΤΑΧΤΣΙΔΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Στο β' μέρος ο Ανσαριφάρντ είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία από σέντρα του Μάριν. Ο Ιρανός σε θέση βολής έστειλε την μπάλα άουτ στο 62'. Πολύ λίγο μετά ήρθε το σοκ με τον τραυματισμό του Ταχτσίδη που χτύπησε στα πλευρά από σύγκρουση με τον Ντάουντα και έχασε τις αισθήσεις του. Χάρις στην επέμβαση του Χρήστου Θέου επανήλθε άμεσα και ενώ ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει, ωστόσο έγινε αλλαγή. Στο 66' ήρθε το 2-1 από τον Ατρόμητο. Ο Ουάρντα πέρασε στον Ντιγκινί, αυτός έκανε εξαιρετική προσποίηση στον Μποτία και με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Προτό για το 2-1. Στο 71' χάθηκε μεγάλη φάση για τον Ατρόμητο. Ο Κιβρακίδης άλλαξε το παιχνίδι στον Ουάρντα, αυτός έδωσε τον Ντάουντα ο οποίος είδε τον Προτό να αποκρούει το πλασέ του, η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ 4-4-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΗ Ο ΠΑΡΝΤΟ
Ο Κόντης επέλεξε να αλλάξει τον σχηματισμό του σε 4-4-2, όμως και σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος των Πειραιωτών. Στο 86' όμως ο Γιαννιώτης είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Πάρντο.
ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΪΣΑΙΑ ΣΤΟΝ ΖΙΛΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Ο ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΟ 2-2
Στο 89' ο Ζιλέ κέρδισε πέναλτι από χτύπημα από πίσω του Χατζηϊσαια. Ένα λεπτό μετά ο Τζούρτζεβιτς έχασε το πέναλτι με τον Γιαννιώτη να αποκρούει και τον Χατζισαφί να παίρνει το... ριμπάουντ και να σκοράρει με δυνατό σουτ για το 2-2. Σκορ που έμεινε ως είχε και στα λεπτά των καθυστερήσεων.
MVP: Ο Ντιγκινί. Εξαιρετικό ματς από τον άσο του Ατρόμητου που σκόραρε και έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στον αγώνα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μάντσον και Ουάρντα καθώς και ο Βασιλακάκης είναι θετικότατοι από κάθε άποψη. Ο Αιγύπτιος και ο Έλληνας άσος ήταν και στις φάσεις των γκολ. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε περισσότερο ο Μάριν.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ομάρ ήταν με διαφορά ο χειρότερος του γηπέδου. Κάκιστος από την πλευρά του και με μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να του είχαν επιφέρει ακόμα και 2η κίτρινη. Δεν τράβηξαν καθόλου βαριά χαρτιά της ομάδας όπως οι Μιραλάς και Φορτούνης που βγήκαν με τραυματισμό. Γενικά οι περισσότεροι παίκτες των Πειραιωτών ήταν σε κακή μέρα.
Η ΓΚΑΦΑ: Παρότι ο Ντιγκινί ήταν πολύ καλός θα μπορούσε να είχε... καθαρίσει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό εάν είχε σκοράρει στο 71'.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Λάθη από την διαιτησία Τζήλου και των βοηθών του στον πειθαρχικό έλεγο κυρίως και σε υποδείξεις φάουλ και για τις 2 ομάδες. Δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος στο ματς συνολικά η διαιτησία. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στον Ολυμπιακό. Έντονα παράπονα έχουν και οι 2 σύλλογοι για εκατέρωθεν μαρκαρίσματα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το τελικό 2-2 αδικεί τον Ατρόμητο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι του Ολυμπιακού στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και άξιζαν ακόμα και τη νίκη. Κακός και νευρικός ο Ολυμπιακός που κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος και με δυσκολία. Αυτό το 2-2 βγάζει off από τον τίτλο τον Ολυμπιακό και του δημιουργεί θέμα ακόμα και για την 2η θέση. Ο Ολυμπιακός περιμένει και την απόφαση της Δευτέρας για τα επεισόδια με ΑΕΚ όπου κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.
Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (89' Ουμπίδες), Ντιγκινί, Ουάρντα (94' Στρούγγης) και Ντάουντα (86' Κωτσόπουλος).
Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου, Ταχτσίδης (62' λ.τρ. Τζούρτζεβιτς), Ζιλέ, Μάριν, Μιραλάς (39' λ.τρ. Οφόε), Φορτούνης (24' λ. τρ. Πάρντο) και Ανσαριφάρντ.
- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα