Πετώντας λεφτά από το παράθυρο!

Πετώντας λεφτά από το παράθυρο!

Νίκος Αθανασίου
Πετώντας λεφτά από το παράθυρο!

bet365

Διαβάστε τις κραυγαλέες περιπτώσεις της τελευταίας πενταετίας που ο Παναθηναϊκός λειτούργησε σε βάρος του εαυτού. Σε μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, συμβόλαια!

Η προχειρότητα σε όλες τις επιλογές, με εξαίρεση την σεζόν 13-14, βασίλευε στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου. Τόσο σε σημαντικές αποφάσεις όπως η ανανέωση συμβολαίου ενός προπονητής όσο και σε αποτυχημένες μεταγραφές παικτών ή αποδεσμεύσεις σημαντικών περιουσιακών στοιχείων χωρίς ο σύλλογος να βάζει στα ταμεία το παραμικρό αντίτιμο. Πάμε να δούμε τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, τονίζοντας πως τούτη την στιγμή το «τριφύλλι» χρωστάει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και ομάδες.

1,8 ο δανεισμός του Ιμπάρμπο!

Το καλοκαίρι του 2016 ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να κάνει όλα τα χατίρια του Αντρέα Στραματσόνι. Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν η απόκτηση του Βίκτορ Ιμπάρμπο με την μορφή δανεισμού! Ο Κολομβιανός ήταν σούπερ περίπτωση αλλά η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κάλιαρι και τον παίκτη ήταν εξωπραγματική για τα δεδομένα του «τριφυλλιού» και όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν μπορούσε το κλαμπ να ανταπεξέλθει στην τήρησή της!

Οι «πράσινοι» συμφώνησαν να δώσουν 1 εκατομμύριο «ενοίκιο» στην Κάλιαρι και 800.000 συμβόλαιο στον Ιμπάρμπο!

Να υπενθυμίσουμε πως επί Αλαφούζου ουδέποτε συμφωνήθηκε μεγαλύτερο ποσό για μεταγραφή ποδοσφαιριστή! Πόσω μάλλον για δανεισμό...

Ένα εκατομμύριο το «φιάσκο» Εσιέν!

Ένα καλοκαίρι πιο πριν, ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου αποκτούσε το πιο δυνατό του «όνομα»! Τον Μίκαελ Εσιέν. Έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που όταν ήρθε βρισκόταν στην δύση της καριέρας του και προφανώς δεν είχε γίνει ενδελεχής έλεγχος της κατάστασής του πριν αποκτηθεί. Ο Γκανέζος ήταν υπέρβαρος, πέντε ταχύτητες κάτω από όσα θυμόμασταν στην Τσέλσι και επί της ουσίας ήρθε και δεν ακούμπησε!

Μισό εκατομμύριο ευρώ ήταν το πριμ υπογραφής, καθώς ήρθε ως ελεύθερος ενώ η ΕΠΟ του επιδίκασε 420.000 μετά το «σπάσιμο» του συμβολαίου του, για τον δεύτερο χρόνο της συμφωνίας που τον βρήκε εκτός Παναθηναϊκού.

500.000 στον Στραματσόνι για να... κάθεται!

Το πρώτο εξάμηνο του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτικό. Η ομάδα δεν έδειξε το παραμικρό, ο Ιταλός διέλυσε την ομάδα που υπήρχε στην αρχή της χρονιάς, έκανε μια ντουζίνα μεταγραφές τον Γενάρη και η ποδοσφαιρική λογική έλεγε πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα έπρεπε να χωρίσουν. Αντ' αυτού, ο Αλαφούζος του έκανε νέο διετές συμβόλαιο, ο Ιταλός απολύθηκε μετά από 3-4 μήνες και το «τριφύλλι» του οφείλει μισό εκατομμύριο και τον πλήρωνε κανονικά όσο εκείνος έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!

600.000 στον Αμπέντ για να τον αφήσει ελεύθερο!

Ο Μεντί Αμπέντ το καλοκαίρι του 2015 αποτελούσε μία από τις «υπερβάσεις» του Γιάννη Αλαφούζου. Ο Αλγερινός χαφ έφυγε από το Νιουκαστλ, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και από τα ταμεία της ΠΑΕ βγήκαν 600.00 ευρώ, μιας και ο διεθνής άσος αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014.

Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του και επειδή στο «τριφύλλι» του Αλαφούζου όλα λειτουργούσαν... αέρα-πατέρα, ο Αμπέντ θα μείνει ελεύθερος και στα ταμεία του Παναθηναϊκού δεν θα επιστραφεί ούτε ευρώ από έναν παίκτη που ήταν «κεφάλαιο»!

600.000 η οφειλή στον Σάντσεθ!

Ο Σέρχιο Σάντσεθ ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα του Παναθηναϊκού έπειτα από ένα μεγάλο σίριαλ το καλοκαίρι του 2015. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με υψηλές απολαβές αλλά ο αποκλεισμός από την Καμπάλα και η απόφαση του Αλαφούζου ότι ο Ισπανός «παίρνει πολλά και πρέπει να φύγει» έφεραν τον Σάντσεθ στην πόρτα της εξόδου. Για ακόμη μία φορά το «τριφύλλι»... πρωτοτυπεί και δεν βρίσκει ομάδα να παραχωρηθεί ο παίκτης με μεταγραφή. Ένας ποδοσφαιριστές που γεμάτες χρονιές στην Πριμέρα! Ο Ίβηρας άσος φεύγει ελεύθερος και ο Παναθηναϊκός του χρωστάει ακόμη ένα ποσό που αγγίζει τις 600.000 ευρώ!

Μισό εκατομμύριο και στον Βέμερ!

Δεν έχουν τέλος οι τραγελαφικές καταστάσεις στον Παναθηναϊκό, καταστάσεις που τον έφεραν μέχρι εδώ. Ο Γιενς Βεμερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015, τον Νοέμβριο ο Στραματσόνι τον έθεσε εκτός ομάδας και ο Γερμανός για ενάμισι χρόνο... καθόταν «πάνω» στο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός δεν του βρήκε ομάδα, δεν τον πλήρωνε και τελικά ο δεξιός μπακ κατέθεσε προσφυγή και η ΕΠΟ του επιδίκασε σχεδόν 500.000 ευρώ! Φοβερά πράγματα...

700.000 στον... φονιά Ρινάλντι!

Ήρθε, δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ, έγινε... ανέκδοτο και πως ο Παναθηναϊκός-τι έκπληξη- τον άφησε κι αυτόν ελεύθερο, ένω τον είχε υπογράψει για τρία χρόνια! Λεφτά πλέον δεν χαρίζει κανείς και ο Αργεντινός... χαιρέτισε, «χρεώνοντας» τον λογαριασμό κατά 700.000 ευρώ! Όχι κι άσχημα για τον Ρινάλντι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα