Η λεπτή «ερυθρόλευκη» γραμμή!

Η λεπτή «ερυθρόλευκη» γραμμή!

Νίκος Αθανασίου
Η λεπτή «ερυθρόλευκη» γραμμή!

bet365

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στήριξαν τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά η «συμμαχία» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η αφορμή να ξεσπάσει πόλεμος με τους οργανωμένους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Από τις επισκέψεις στο «κάστρο» της Αλεξάνδρας και την εφ'όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή της Θύρας 13 όπου... επικαλέστηκε on air τα θεία για το θέμα του Λουκά Βύντρα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με υβριστικά συνθήματα έξω από το σπίτι του μεσάνυχτα, μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ! Η σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού από το ένα άκρο στο άλλο!

Οι φίλοι των «πρασίνων»-και ειδικά η Θύρα 13 που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον σύλλογο- από την στιγμή που δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή, καθώς ο «mr.ΣΚΑΪ» ήταν ο μόνος που βγήκε μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή του κλαμπ το 2012, στήριξαν τις προσπάθειες του Έλληνα επιχειρηματία.

Έκαναν υπομονή παρά τα συνεχόμενα λάθη του Αλαφούζου, αναγνωρίζοντας μέχρι να αλλάξει στάση, τις καλές προθέσεις του για τον Παναθηναϊκό και κυρίως την προσπάθεια που έκανε για να ξηλώσει μόνος του το διεφθαρμένο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου που τόσο έχει «πληγώσει» το «τριφύλλι» όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα ουδέποτε ο «mr.ΣΚΑΪ» έταξε λαγούς με πετραχήλια και πάντα ήταν ξεκάθαρος(μέχρι το καλοκαίρι του 2017) για τις οικονομικές του δυνατότητες ως μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Το ποτήρι της υπομονής των οπαδών του Παναθηναϊκού, όμως, ξεχείλισε όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ξεπέρασε την λεπτή «ερυθρόλευκη γραμμή» που πάντα θα υπάρχει για όποιον ηγείται αυτού του οργανισμού.

Μετά τον πόλεμο μέχρι εσχάτων, μετά την φθορά που υπέστη ο ίδιος προσωπικά και οι επιχειρήσεις του, ο Γιάννης Αλαφούζος «συμμάχισε» για πολιτικούς λόγους με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε έναν «πόλεμο» για λόγους στρατηγικής μπορείς να κάνεις ανακωχή. Να επιλέξεις παύση πυρός. Κατανοητό. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και κυρίως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό(και δεν έγινε) από τους φίλους του συλλόγου και όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο «τριφύλλι», είναι η συμμαχία με τον μέχρι πρότινος «εχθρό». Ακόμη και σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, όπως ήταν η υπόθεση με τον Πλατανιά για παράδειγμα και η επικύρωση της βαθμολογίας. Η αλλαγή πλεύσης στα μέσα του Αλαφούζου στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού και του μεγαλομέτοχού του ήταν τόσο εμφανής που έκανε... μπαμ, καθώς έγινε το λιγότερο άκομψα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά.

Ειδικά αν σκεφτούμε τι συνέβαινε τα προηγούμενα πέντε χρόνια...

Φυσικά ουδείς θα μπορούσε να υποχρεώσει τον Γιάννη Αλαφούζο για την πολιτική που θα ακολουθούν τα μέσα του. Ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τον Γιάννη Αλαφούζο για το πως θα συμπεριφέρονται τα μέσα του στον Ολυμπιακό και τον μεγαλομέτοχό του. Ουδείς μπορεί να πει στον Γιάννη Αλαφούζο πως θα χειριστεί πολιτικές και επιχειρηματικές καταστάσεις.

Εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το συμφέρον του σε κάθε επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι ένα από τα μέσα του Αλαφούζου, δεν είναι μία από τις επιχειρήσεις του. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και προφανώς μέσα από τέτοιες «φιλίες» το συμφέρον του συλλόγου πήγε... περίπατο, μπήκε σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα, εκτός και αν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο σύλλογος θα έβγαινε κερδισμένος από τέτοιου είδους κινήσεις.

Νομοτελειακά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι «απέναντι». Ο Αλαφούζος κατάφερε στον δικό του Παναθηναϊκό να το αλλάξει και αυτό και ξεπέρασε την λεπτή κόκκινη γραμμή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ #Mavra_genethlia

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα