Ο Μητσάρας, οι δύο νέοι και το «έγκλημα» Χουλτ!

Ο Μητσάρας, οι δύο νέοι και το «έγκλημα» Χουλτ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Μητσάρας, οι δύο νέοι και το «έγκλημα» Χουλτ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την... χυλόπιτα του Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ και το μάθημα σεβασμού στον Αλαφούζο, τους Κάτσε, Μυστακίδη αλλά και την ντροπή του ξεπουλήματος του Νίκλας Χουλτ στην ΑΕΚ!

Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, συμπεριφορές όπως αυτή του Μαρίνου Ουζουνίδη που αντιστέκεται στην διάλυση που θέλει να επιβάλλει ο Αλαφούζος και κρατάει όρθιο τον σύλλογο, συμπεριφορές όπως των στελεχών που άναψαν... κόκκινο στην πιθανότητα να παραχωρηθεί ποδοσφαιριστής σε ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, συμπεριφορές όπως των 7-8.000 που είναι κάθε Κυριακή στην Λεωφόρο κόντρα στους καιρούς, αποτελούν οδηγό για το μέλλον του κλαμπ! Αποτελούν το καλύτερο μάθημα σεβασμού προς τον «παρκαρισμένο» μεγαλομέτοχο που δεν σέβεται ούτε τα ίδια του τα λεφτά, ούτε την ίδια του την υστεροφημία, ούτε τον ίδιο του τον προσωπικό χρόνο της τελευταίας πενταετίας και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να θυμίζει ο Παναθηναϊκός ομαδούλα της γειτονιάς που αναγκάζεται να παίρνει δανεικούς από τον ΠΑΟΚ για να έχει παίκτες ενδεκάδας, που αναγκάζεται να πουλήσει τον Χουλτ με 200.000 στην ΑΕΚ, που γίνεται περίγελος στις δικαστικές αίθουσες και χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά!

Μία τέτοια συμπεριφορά για το τι ακριβώς σημαίνει Παναθηναϊκός ήταν και η... χυλόπιτα του Δημήτρη Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ! Ο Έλληνας μέσος μετά τον Ροντρίγκο Μολέδο «έφτυσε» τα ρούβλια και θύμισε σε όσους το έχουν ξεχάσει πως η φανέλα, η ιστορία, το μέγεθος είναι πράγματα που δεν μπορούν να αγοραστούν ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου από την μία μέρα στην άλλη! Ναι στην Τούμπα θα έπαιρνε τα διπλάσια χρήματα, ναι στον ΠΑΟΚ θα είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να κάνει την δουλειά κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες από όσες έχει τούτη την στιγμή το «τριφύλλι».

Ο Μητσάρας, όμως, προτίμησε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της χρονιάς, προτίμησε να συνεχίσει να φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας, πιστεύοντας πως η εν Ελλάδι καριέρα του έχει πιάσει ταβάνι και πως η μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα ήταν το βήμα παραπάνω που θέλει. Εδώ που τα λέμε, να κάνεις μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ, όσο και αν προσπαθεί ο Αλαφούζος να αλλάξει το status του συλλόγου, μόνο βήμα μπροστά δεν είναι. Είπαμε. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου!

Από την πρώτη στιγμή ο «Κούρμπε» δεν ήθελε να πάει στον ΠΑΟΚ και προτιμούσε την προοπτική του εξωτερικού. Δεν ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής, ήταν κάτι που είχε καταγραφεί στο ρεπορτάζ εξαρχής. Απόλυτα φυσιολογικό για ένα παιδί 24 ετών που είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού να θέλει όταν φύγει από το «τριφύλλι», να κάνει ένα πραγματικό βήμα στην καριέρα του είτε στην Σαμπντόρια είτε σε άλλη αξιόλογη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Κουρμπέλης, λοιπόν, συμπεριφέρθηκε στον Παναθηναϊκό όπως ακριβώς αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου. Στο πραγματικό και όχι σε αυτό που προσπαθεί να επιβάλλει ο Αλαφούζος. Για αυτό και αποθεώθηκε στο Κορωπί, για αυτό και θα αποθεωθεί στην Λεωφόρο. Το ίδιο έπραξε και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος έριξε άκυρο σε «κρούσεις» τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού. Θα τα διαβάσετε σε λίγες μέρες να τα δηλώνει ο ίδιος στο gazzetta.gr!
Από κει και πέρα, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει στο ρόστερ του δύο ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟΚ. Σαν... συναλλαγή σίγουρα και δεν είναι ότι καλύτερο για το «τριφύλλι» να παίρνει δανεικούς από άλλη ελληνική ομάδα, ωστόσο, αν σκεφτούμε την διάλυση του ρόστερ και την απόγνωση του Μαρίνου, οι αντιρρήσεις μειώνονται. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν τρία ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Ο Μυστακίδης και ο Κάτσε θα φορέσουν τα πράσινα μέχρι το καλοκαίρι και αμφότεροι έρχονται για βασικοί. Για τον Έλληνα εξτρέμ που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, στην Θεσσαλονίκη λένε τα καλύτερα, τόσο για το ταλέντο του όσο και για την πολύ καλή δουλειά που έκανε όσο καιρό βρισκόταν εκτός.

Όσον αφορά τον Αλβανό μέσο, είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας έχει πάρει την... κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια. «Σκύλος» ανασταλτικά τύπου Ζέκα, καλύτερος με την μπάλα στα πόδια από τον πρώην αρχηγό αλλά με ένα μεγάλο μείον. Την νοοτροπία και τον χαρακτήρα του. Αυτά τον «έφαγαν» από τον ΠΑΟΚ και μακάρι όσο μείνει στον Παναθηναϊκό να το δει σαν μια ευκαιρία να κάνει restart και όχι σαν... αγγαρεία!

Και να κλείσουμε με την πώληση του Νίκλας Χουλτ στην ΑΕΚ έναντι 200.000 ευρώ! Ο Χουλτ! Ξεπουλήθηκε με 200.000 ευρώ στην «Ένωση»! Σε ποιον να το πεις και ποιος να το πιστέψει! Ο πιο ποιοτικός σου αριστερός μπακ μετά τον Μινχ έφυγε με... ψίχουλα! Όχι γιατί όσοι έχουν απομείνει πίσω, έκαναν αυτό το deal! Και πάλι καλά να λέμε, όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες.

Μόνο που αυτές οι συνθήκες διαμορφώθηκαν από το «χύμα στο κύμα» και την αδιαφορία του Γιάννη Αλαφούζου, Το πάθημα του Μπεργκ δεν έγινε μάθημα. Το συμβόλαιο του Χουλτ ανανεώθηκε το καλοκαίρι αλλά το... κανόνι του «mr.ΣΚΑΪ», άφησε απλήρωτο τον Σουηδό με αποτέλεσμα να κάνει την πρώτη προσφυγή. Και αφού... καταλάθος πληρώθηκε την τελευταία στιγμή και τελικά έχασε την προσφυγή, στην συνέχεια δεν ξαναπληρώθηκε και έκανε και δεύτερη για την δόση Δεκεμβρίου! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Ούτε να... ξεπουλήσει σωστά δεν κατάφερε ο «παρκαρισμένος» μεγαλομέτοχος και το χάρισμα του Σουηδού στην ΑΕΚ γεμίζει ακόμη περισσότερο το ποτήρι της οργής για την διοικητική κατάντια του Παναθηναϊκού...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.