Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να νικήσει από τις 28/10 και τα κατάφερε στην έδρα του Πανιωνίου (0-1), με τον Τζημόπουλο να «παγώνει» στο '91 τη Νέα Σμύρνη!

Πως ξεκίνησαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τραυματιών Μπεχράμι και Τασουλή με τον τεχνικό των Νεοσμυρνιωτών να κατεβάζει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Σταυρόπουλος και Σαραμαντά. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (δεξιά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Λάμπρου (αριστερά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ντουρμισάι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του είχε επίσης αρκετές απουσίες, αφού εκτός λόγω τραυματισμού ήταν οι Λίλα και Σολτάνι, ενώ ο Μπουκουβάλας είχε συμπληρώσει κάρτες. Αντίθετα, επέστρεφε κάτω από τα γκολπόστ μετά τις 10 Δεκεμβρίου και το ματς με την Λαμία ο Βελλίδης.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 και τους Βελλίδη, Τζημόπουλο, Μπέριο, Μιχαήλ (αμυντική τριάδα). Καρανίκας (δεξιά) και Αποστολόπουλος (αριστερά) είχαν τις δύο πλευρές. Ο Γαρουφαλιάς ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Βιδάλ και Γιάκο οι δύο εσωτερικοί χαφ. Τέλος, Μπετρά και Κόντε αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Πανιώνιος συνηθίζει να μπαίνει δυνατά στα ματς της Νέας Σμύρνης και από το πρώτο λεπτό πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς πάντως να καταφέρει να γίνει επικίνδυνος. Αντίθετα, οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που στην πρώτη τους επίθεση στον αγώνα στο 7' παραλίγο να «παγώσουν» το γήπεδο όταν ο Κόντε βγήκε μόνος απέναντι στον Κότνικ αλλά το σουτ του κατέλεηξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ανούσια κατοχή

Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή του ΠΑΣ με τους φιλοξενούμενους να είχαν καταφέρει να ρίξουν τον ρυθμό. Μετά το 20λεπτο οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν στροφές και για ένα πεντάλεπτο βρήκαν τρόπο να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα και στο 26' έφτασαν κοντά στο 1-0 όταν το σουτ του Σιώπη κόντρα στον Αποστολόπουλο και βασανιστικά κατέληξε μόλις άουτ.

Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βρει τρόπο με τους δύο ακραίους του να γίνει επικίνδυνος και στο 34' ο Λάμπρου από πλάγια θέση με κάτι σαν σέντρα -σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει άριστα στο αμυντικό κομμάτι έχοντας περιορίσει την επιθετική τετράδα των γηπεδούχων, ενώ στο επιθετικό ενώ έβρισκαν διαδρόμους είχαν θέμα στην τελική πάσα ώστε να μετουσιώσουν τις όποιες αντεπιθέσεις τους σε καθαρή ευκαιρία. Στο 42' όμως ξεδιπλώθηκαν ιδανικά στο ανοικτό γήπεδο και ο Γιάκος σημάδεψε το δεξί δοκάρι μετά από πάσα-τακουνάκι του Μπετρά.

Μπραχίμι και πνοή οι γηπεδούχοι

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στην ανάπαυλα έριξε τον Μπραχίμι σε μια προσπάθεια να τονώσει την μεσοεπιθετική γραμμή με τον Κοσοβάρο να δίνει πνοή στους γηπεδούχους οι οποίοι πίεζαν και στο 55' ο Λάμπρου ανάγκασε τον Βελλίδη σε μια υπέροχη απόκρουση.

Τρομερός Βελλίδης

Μετά το δεκάλεπτο πίεσης ο ΠΑΣ κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό, να κρατήσει λίγο περισσότερο μπάλα και να κλείσει τους όποιους κενούς χώρους, την ώρα που οι παίκτες του Πανιωνίου επιδίδονταν σε αρκετά λάθη. Έτσι, έπρεπε να φτάσουμε στο 70' για να δούμε τελική όταν ο Μπραχίμι έστρωσε στον επερχόμενο Λάμπρου το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βελλίδης. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές και στο 74' έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία του αγώνα όταν ο Γεσίλ βγήκε μόνος απέναντι στον Βελλίδη αλλά ο Καστοριανός πορτιέρο είπε εντυπωσιακά όχι.

Σοκ στο 91'

Τα λεπτά περνούσαν και ο Πανιώνιος στο τελευταίο τέταρτο ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του ψάχνοντας το γκολ της νίκης κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο. Κι ενώ το παιχνίδι πήγαινε για μια λευκή ισοπαλία, στην πρώτη του τελική προσπάθεια ο ΠΑΣ σκόραρε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπέριος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζημόπουλος με νέα κεφαλιά εκτέλεσε τον Κότνικ για να σοκάρει τον Πανιώνιο.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (74' Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63' Γεσίλ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ (87' Σκόνδρας), Γιάκος (73' Χαλκιαδάκης), Μπετρά (59' Μανθάτης), Κόντε

MVP: Ο Μάρκος Βελλίδης. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο διεθνής πορτιέρο συνδύασε την επιστροφή του κάτω από τα γκολπόστ με μια εμφάνιση από τα παλιά. Τρεις υπέροχες επεμβάσεις, ειδικά αυτή στο τετ-α-τετ του Γεσίλ ήταν όλα τα λεφτά, και κράτησε μόνος του τον ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Στο ύψος του: Ο Θέμης Τζημόπουλος. Εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα στα οποία ήταν αλάνθαστος, ήταν αυτός που στο 91' με την κεφαλιά του έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της ομάδας του (τελευταία νίκη στις 28 Οκτωβρίου).

Αδύναμος κρίκος: Ο Φιόρι Ντουρμισάι. Ο νεαρός φορ του Πανιωνίου βρέθηκε σε κακή ημέρα, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αποτελεί εύκολη λεία για τους αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα. Δικαίως έγινε αλλαγή.

Γκάφα: Το γκολ που δέχεται ο Πανιώνιος. Σε μια φάση που θα έπρεπε η άμυνα των γηπεδούχων να καθαρίσουν την μπάλα, χαρίζουν ένα κόρνερ και εκεί οι δύο στόπερ του ΠΑΣ κάνουν πλάκα με δύο κεφαλιές και σκοράρουν.

Το στραγάλι: Καλά τα πήγε ο Σέζος του συνδέσμου Κιλκίς. Κοντά στις φάσεις έκανε σωστή χρήση της κάρτας. Προς το τέλος το έχασε λίγο βέβαια, με κάποια αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα σε κάποια φάουλ προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Το ταμείο του Gazzetta: Με τον Βελλίδη να κατεβάζει ρολά και τον Τζημόπουλο να σκοράρει στην πώτη τελική του ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ηπειρώτες έκαναν την τέλεια κηδεία στη Νέα Σμύρνη. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη κατάφεραν να περιορίσουν τους γηπεδούχους να πάνε το ματς στα μέτρα τους, αφού πρωταρχικός στόχος ήταν να μην ηττηθούν, και αφού κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, χτύπησαν σε ένα χρονικό σημείο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση. Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη για τον «Άγιαξ» αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα είχε ξεχάσει από πότε είχε να κερδίσει ενώ βρισκόταν και στα πρόθυρα της εσωστρέφειας και της γκρίνιας μετά την εντός έδρας ήττα στο Κύπελλο από την ΑΕΛ. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος συνέχισε τις αναιμικές του εμφανίσεις. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου σπατάλησαν για άλλο ένα ματς ένα ημίχρονο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά όταν δημιούργησαν τις προυποθέσεις για το γκολ έπεσαν πάνω στον Βελλίδη. Μια κακή ήττα για τους Νεοσμυρνιώτες αφού θα μπορούσαν να πάρουν διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης για την μάχη της πεντάδας, ενώ υπάρχει και κίνδυνος να πέσουν έκτοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα