Παίζει με την φωτιά

Θοδωρής Βασίλης
Παίζει με την φωτιά

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον τυχερό Πανιώνιο του Αγρινίου, για τον Μιχάλη Γρηγορίου που το έψαξε και κατάφερε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του, αλλά και τον Μπραχίμι που έδειξε ότι θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα.

Γιουβέντους - Τζένοα Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στο ποδόσφαιρο εκτός από καλός θα πρέπει να είσαι και τυχερός. Πόσες φορές μια ομάδα πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση αλλά στο τέλος φεύγει από το γήπεδο με το κεφάλι σκυμμένο. Βέβαια, πόσες φορές μια ομάδα δεν είναι καλή και κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία και στο τέλος φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο με το χαμόγελο.

Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει ξεκάθαρα ο χθεσινός Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά από αυτά με Κέρκυρα και Απόλλωνα) πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο πριν αποφασίσουν να εμφανιστούν στο παιχνίδι. Στο πρώτο 45λεπτο οι Νεοσμυρνιώτες ήταν κάκιστοι. Από το πρώτο λεπτό σε θέση άμυνας με την μεσαία γραμμή να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα μηδέν επιθετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας ήταν κάποια στιγμή στο 81%-19% υπέρ του Παναιτωλικού.

Ένα ποσοστό αφύσικο αν σκεφτεί κανείς ότι αντίπαλος δεν ήταν κάποια από τις μεγάλες ομάδες, αλλά μια ομάδα που είναι σε χαμηλότερη βαθμολογική θέση από τον Πανιώνιο. Τα τεράστια ποσοστά κατοχής έδιναν την δυνατότητα στην ομάδα του Αγρινίου να φτιάχνει συνεχώς δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, να έχει ανεβάσει τα μπακ να πιέζει.

Για άλλη μια φορά όμως, τα ατομικά λάθη-μια μάστιγα που ταλαιπωρεί την ομάδα από τον Ιούλιο την ομάδα-έφεραν την ομάδα να κυνηγάει στο σκορ. Μια λάθος απομάκρυνση του Γκιοατά έδωσε την δυνατότητα στον Μοράρ να σκοράρει. Ένα γκολ από το πουθενά (αφού η φάση δεν μύριζε γκολ). Η απουσία ποδοσφαιριστή να κρατήσει λίγο την μπάλα, να δώσει ένα ρυθμό και να την μεταφέρει από τον άξονα στο επιθετικό τρίτο είχε ως αποτέλεσμα ο Κυριακίδης να είναι θεατής στον αγώνα με τον Πανιώνιο να έχει μηδέν τελικές (!).

Βλέποντας την άσχημη εικόνα της ομάδας του ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να παρέμβει στον αγώνα. Στην ανάπαυλα έριξε στον αγώνα τον Μπραχίμι στην θέση του Σαββίδη και ο Πανιώνιος απέκτησε λίγο περισσότερο νεύρο. Μπορεί ξανά τελικές να μην υπήρχαν, αλλά τουλάχιστον οι Νεοσμυρνιώτες αποφάσισαν να πάρουν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Αυτό σήμαινε ότι πλέον τα κενά πίσω ήταν ακόμα μεγαλύτερα κι ευτυχώς για τον ίδιο, ο Παναιτωλικός ήταν φλύαρος και δεν το εκμεταλλεύτηκε πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το ματς.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Γρηγορίου αποφάσισε να ρισκάρει και με την είσοδο του Μακρύλλου γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Κόρμπο κεντρικό αμυντικό. Η αλλαγή αυτή έφερε μια νέα επιθετικότητα στην ομάδα η οποία κατάφερε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση να φτάσει στην ισοφάριση. Καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Σιώπη στον Λάμπρου η οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Κυριακίδη και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο Πανιώνιος ήταν τυχερός και φεύγει από το Αγρίνιο απόλυτα ικανοποιημένος, αφού σε μια κακή για τον ίδιο εμφάνιση δεν ηττήθηκε και πήρε τον βαθμό που τον κρατάει μόνο του στην πρώτη πεντάδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην ομάδα δεν θα πρέπει να προβληματιστούν για το γεγονός ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα πετάει ένα ημίχρονο μέχρι να αποφασίσει να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που τα ατομικά λάθη συνεχίζουν να κοστίζουν. Και μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν κοστίσει με κάποια ήττα, αλλά κάποια στιγμή μαθηματικά θα το πληρώσει.

Βέβαια, ακόμα και μετά από τέτοιες εμφανίσεις μπορείς να βγάλεις και θετικά συμπεράσματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ποια είναι αυτά; Η παρέμβαση του κόουτς από τον πάγκο και ο τρόπος που ψάχνει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας αλλά και η παρουσία παικτών που με μια ενέργεια ακόμα και αν δεν είναι στα καλύτερα τους μπορούν να κάνουν την διαφορά (η φάση του γκολ με την μπαλιά πάρτο-βάλτο του Σιώπη).

Τέλος, καλά στοιχεία έδειξε ο Μπραχίμι ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα ότι μόλις προσαρμοστεί απολύτως, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Άλλωστε μιλάμε για ποδοσφαιριστή με γεμάτες σεζόν στην Ελβετία (με εξαίρεση την φετινή) που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Το ματς με τον Παναιτωλικό αποτελεί παρελθόν και τώρα η ομάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ματς της Τέταρτης με την Λαμία, ένα κρίσιμο ματς όπου ο Πανιώνιος καλείται να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ένα ματς πονηρό, αφού ο Ιστορικός είναι το φαβορί για την πρόκριση αλλά η Λαμία είναι επικίνδυνη αν υποτιμηθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα