Δεν τρόμαξε όταν έπρεπε, τώρα θα τρομάξει;

Δεν τρόμαξε όταν έπρεπε, τώρα θα τρομάξει;

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Δεν τρόμαξε όταν έπρεπε, τώρα θα τρομάξει;

bet365

Οσο ο ΠΑΟΚ θα κερδίζει και θα δημιουργεί ρεκόρ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα νιώθει δυνατός και σίγουρος πως «ο δικός του ΠΑΟΚ» μπορεί να κάνει πράξη την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, γράφει ο Σταύρος Σουντουλίδης…

Γιουβέντους - Τζένοα Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άκουσε πρόσφατα από τον ιδιοκτήτη της ομάδας σε μια αποστροφή του λόγου του να του λέει: «Δεν μου αρκεί η πρώτη θέση, θέλω το νταμπλ»! Οι δικαιολογημένα υψηλές προεδρικές προσδοκίες στο άκουσμά τους (μπορεί και να) τρομάζουν, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος την ώρα της έντονης αμφισβήτησης, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, κυρίως, αλλά και την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, κάθισε κάτω, έψαξε για λύσεις και σήμερα μπορεί να νιώθει δικαιωμένος.

Την ώρα που «η μπάλα έκαιγε», ο 48χρονος προπονητής δε το φοβήθηκε το πράγμα, αναζήτησε λύσεις, σ’ ένα ρόστερ γεμάτο από ανισορροπίες (με πέντε τερματοφύλακες, έναν δεξιό μπακ που παίζει σερί 90λεπτα και κάποια στιγμή μπορεί να.. σκάσει, κανέναν αριστεροπόδαρο μπακ, μόλις δύο επιθετικούς και πάει λέγοντας...) και τις βρήκε, είτε γιατί τον βοήθησαν οι συγκυρίες, είτε γιατί πήρε το ρίσκο και του βγήκε.

Στο διάστημα της μεγάλης κρίσης, έχοντας την στήριξη της οικογένειας Σαββίδη, συνέχισε να δουλεύει πάνω σ’ αυτό που ξέρει, δεν άλλαξε προσανατολισμό ούτε και στόχο. Ηθελε ο ΠΑΟΚ να γίνει «ομάδα του προπονητή του» το πέτυχε, ήρθαν και τα αποτελέσματα, που δεν μπορούσαν να μην έρθουν, με αποτέλεσμα όλοι να αρχίσουν να συζητάνε για ρεκόρ και να θυμούνται ιστορίες από το παρελθόν.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, με τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο «Δικέφαλος» πέτυχε την έκτη σερί νίκη του με μηδέν παθητικό, ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του στη Super League, το οποίο δημιούργησε τη σεζόν 2009-10 με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Τότε είχε νικήσει στη σειρά τους Εργοτέλη (2-0 εκτός), Πανιώνιο (1-0 εντός), Λεβαδειακό (2-0 εκτός), Αστέρα Τρίπολης (1-0 εντός), Ολυμπιακό (1-0 εκτός) και Ατρόμητο (1-0 εντός). Αν πάμε ακόμη παρακάτω ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου απειλεί σοβαρά το ρεκόρ των οκτώ σερί νικών στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως αμυντικής επίδοσης, που σημείωσε ο ΠΑΟΚ του Σάνον την σεζόν 1972-‘73 και ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη την σεζόν 1997-’98.

Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κάτι θα γίνει και οι «ασπρόμαυροι» θα ενισχυθούν πέραν του (ανέτοιμου) Αζεβέδο, όμως ο ίδιος έρχεται και κάνει τη διαφορά, καταθέτει στο τραπέζι μια διαφορετικού τύπου συζήτηση και ένα βασικό ερώτημα γύρω από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας: χρειάζεται ή όχι μεταγραφές ο ΠΑΟΚ; Αν ρωτήσετε τον Ρουμάνο προπονητή θα σας απαντήσει, όπως το έχει κάνει πολλές φορές, μάλλον όχι! Το είπε δια της πλαγίας οδού, μετά το ματς με τον Απόλλωνα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ότι δεν πρέπει να χαλάσει η χημεία της ομάδας και οι 18-19 ενεργοί ποδοσφαιριστές να νιώθουν ότι έχουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Το «ροτέισον» σε σχέση με τα τελευταία ματς κόντρα σε Κέρκυρα και σε Απόλλωνα, ήταν πετυχημένο, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα πήρε πράγματα από τον διψασμένο Μακ, από τον σταθερό Κάμπος, από τον πεισματάρη Πρίγιοβιτς, ακόμη και από τον Βιεϊρίνια, που ο άνθρωπος χαλιέται πως να το κάνουμε να ξεκινάει ως αριστερός μπακ, αλλά με την συνέπεια και την προσήλωσή του, δείχνει σ’ όλους γιατί ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να είναι ύστερα από 18 αγωνιστικές μόλις στο μείον ένα από την κορυφή και να κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Τα πιο δύσκολα για τους «ασπρόμαυρους» έρχονται το επόμενο διάστημα. Με δύο κολλητά εκτός έδρας ματς, σε Αγρίνιο και Γιάννινα, ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν και τα ματς του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γι’ αυτούς, ειδικά ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής, που θα ακολουθήσει αυτόν της Τετάρτης για το κύπελλο, είναι ίσως ο πιο κομβικός για το μέλλον τους.

Είπαμε, ο Σαββίδης (και ο κόσμος) δεν συμβιβάζονται με το πρωτάθλημα! Θέλουν το νταμπλ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.