ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 2-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 2-2 (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος κρατούσε τη νίκη στους Ζωσιμάδες μέχρι το 87', ο ΠΑΣ με δύο γκολ σε τρία λεπτά πήρε προβάδισμα, όμως οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν (2-2) χάρη στο «δώρο» του Γιαννίκογλου στο 91', σε ένα από τα καλύτερα φινάλε αγώνα του πρωταθλήματος!

Απίθανο φινάλε στους Ζωσιμάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο να έρχονται ισόπαλοι 2-2, σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 87' ήταν 0-1! Ο Ντάουντα είχε ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα, με τους Κόντε και Μπετρά να φέρνουν το παιχνίδι... τούμπα μέσα σε δύο λεπτά, αλλά ένα τραγικό λάθος του Γιαννίκογλου να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 91' στους Περιστεριώτες, με σκόρερ τον Καρασαλίδη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης, κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Γιαννίκογλου ήταν στο τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας. Στον άξονα ο Γαρουφαλιάς, με τον Γιάκο δεξιά και τον Λίλα στα αριαστερά του. Στην επίθεση, δεξιά βρέθηκε ο Μανθάτης, αριστερά ο Βιντάλ και στην κορυφή ο Κόντε.

Από την άλλη πλευρά, ο Νταμίρ Κάναντι, παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Στο τέρμα ήταν ο Γιαννιώτης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης. Αμυντικός μέσος ο Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς και Ούμπιδες εσωτερικά χαφ, ο Βασιλακάκης στην κορυφή του ρόμβου και στην επίθεση βρέθηκαν οι Ντιγκινί, Ντάουντα.

Καλύτερος ο ΠΑΣ και από ένα δοκάρι

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν λίγες. Μεγαλύτερη εξ αυτών, το απευθείας φάουλ του Κόντε στο 22' με την μπάλα να παίρνει... τρελά φάλτσα και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Στη συνέχεια, ένα μακρινό φάουλ του Βιντάλ και ένα γυριστό σουτ του Μιχαήλ δεν ανησύχησαν τον Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 43'. Τότε ο Γιαννούλης ανέβηκε μετά από μπαλιά του Ρισβάνη κατέβασε εξαιρετικά κι έκανε το γύρισμα στον Ντάουντα, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Περιστεριώτικη κυριαρχία στην επανάληψη

Από εκεί που σταμάτησε, συνέχισε ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες, ήταν ανώτεροι σε όλο το δεύτερο 45λεπτο και είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 47' με τον Ντιγκινί να βγαίνει απέναντι στον Γιαννίκογλου, αλλά τον δεύτερο να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει. Στο 54', ο ΠΑΣ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με την πίεση του Ατρόμητου να συνεχίζεται.

Στο 66' ο Ντάουντα για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Σάκιτς, ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε άσχημο πλασέ κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ό,τι δεν έκανε εκεί όμως, το έκανε από την άσπρη βούλα έξι λεπτά αργότερα.

Ο Τζημόπουλος ανέτρεψε τον Μπουσουλάτζιτς, ο Διαμαντόπουλος έδωσε το πέναλτι και ο Αφρικανός σκόραρε για το 0-1. Ένα σκορ που ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή πέρα ως πέρα δίκαιο με τους φιλοξενούμενους να είναι ουσιαστικά η μόνη ομάδα που απειλούσε στην επανάληψη.

Το τετ α τετ του Βασιλακάκη, η ανατροπή, το ροντέο και το «δώρο» Γιαννίκογλου!

Οι Περιστεριώτες, έφτασαν πολύ κοντά και στο 0-2 που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη στο 78' με τον Βασιλακάκη. Ο Ντάουντα έβγαλε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό απέναντι στον Γιαννίκογλου, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Μια απόκρουση που παραλίγο να είναι κι αυτή που θα της έδινε τη νίκη... Τι εννοούμε; Από το 87' και μετά είδαμε ένα πραγματικά τρελό παιχνίδι! Αρχικά ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Ο Χαλκιαδάκης πέρασε στον Κόντε κι αυτός από κοντά σκόραρε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Δύο λεπτά αργότερα, αμέσως μετά την σέντρα δηλαδή, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην ολική ανατροπή! Ο Σολτάνι από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Γιαννιώτη, ο οποίος έσωσε, αλλά ο Μπετρά από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 κι έφερε την ομάδα του... αγκαλιά με τη νίκη.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων... κρέμασε την ομάδα του Πετράκη! Στο 91', μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα κόντραρε, ο Γιαννίκογλου έτρεξε να την προλάβει χωρίς να τα καταφέρει με τον Μπουσουλάτζιτς να παίρνει το δώρο αυτό και να περνάει την μπάλα στον Καρασαλίδη. Ο Έλληνας στόπερ που είχε προωθηθεί από κοντά και προ κενής εστίας σκόραρε κι έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.

MAN OF THE MATCH: Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Με την είσοδό του στην αναμέτρηση έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα του κι έχει κάνει την μπαλιά στον Κόντε, ο οποίος σκόραρε κι από εκεί άρχισε η αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντάουντα και Κόντε. Οι δύο επιθετικοί του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αρκετά κινητικοί. Είχαν από ένα δοκάρι κι από ένα γκολ. Θα μπορούσαν να σκοράρουν και κάποιο ακόμα τέρμα που ίσως θα ήταν καθοριστικό για την ομάδα τους έτσι όπως πήγε το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιαννίκογλου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ήταν ακόμα και ο MVP της αναμέτρησης αν δεν είχε κάνει το τραγικό λάθος στο φινάλε. Όμως, με αυτό έδωσε ουσιαστικά έναν ανέλπιστο (όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι) βαθμό στην ομάδα του Περιστερίου.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Αντί να αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ στο 91', αυτός πάει να την προλάβει με αποτέλεσμα να δει πως δεν τα καταφέρνει κι να ολοκληρώνει το τραγικό του λάθος αφήνοντάς την εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Μπουσουλάτζιτς είπε... ευχαριστώ, γύρισε στον Καρασαλίδη κι αυτός από κοντά ισοφάρισε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλεία είχε ο διαιτητής της αναμέτρησης Διαμαντόπουλος. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι... φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Ντάουντα, σε μια δύσκολη φάση καθώς η μπάλα πρώτα βρίσκει στο πόδι και μετά στο χέρι του Αφρικανού με τον ρέφερι να το θεωρεί ακούσιο. Στο 66', ήταν σειρά του Ατρόμητου να φωνάξει για πέναλτι του Γιάκου στον Ρισβάνη, με το ριπλέι να δείχνει ένα κράτημα σε μια δύσκολη όμως φάση. Τελικά πέναλτι είχε το ματς, όταν ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σωστά στην ανατροπή του Μπουσουλάτζιτς από τον Τζημόπουλο στη φάση από την οποία ήρθε το 0-1. Τελευταία δύσκολη στιγμή για τον διαιτητή, ένα χέρι που ζητάνε οι γηπεδούχοι στον Ντάουντα, ωστόσο το ριπλέι δείχνει πως ο επιθετικός των Περιστεριωτών βρίσκει την μπάλα με το στήθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ίσως είδαμε το καλύτερο φινάλε σε αγώνα της φετινής Σούπερ Λιγκ! Δυο ομάδες που δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν! Ο Ατρόμητος είχε την νίκη μέχρι το 87', αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε, ανέτρεψε το παιχνίδι, αλλά έχασε τη νίκη στο 91'. Οι Περιστεριώτες έμειναν για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τις νίκες και δεν κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά από την ΑΕΚ, χωρίς να χάνουν έδαφος όμως για την τέταρτη θέση. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έμειναν για ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από τις νίκες και χαρακτηριστικό είναι πως έχουν να κερδίσουν (στο πρωτάθλημα) από τις 28/10, όταν είχαν γυρίσει το παιχνίδι με την Κέρκυρα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (54' Σολτάνι), Αποστολόπουλος, Βιντάλ, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63' Χαλκιαδάκης), Κόντε

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (83' Καρασαλίδης), Μάντσον, Ντάουντα (80' Βασιλείου), Ντιγκινί, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα