Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vid)

bet365

Ο Καραγιάννης ήρθε από τον πάγκο και μετά την αδράνεια της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, χρησιμοποιώντας και το χέρι του, χάρισε στη Λαμία μια πολύτιμη νίκη (1-0) με το πρώτο του γκολ στη Super League!

Η Λαμία μετά από καιρό χαμογελάει, αφού το «τρίποντο» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, πάνω που η ζώνη του υποβιβασμού έμοιαζε να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Το γκολ του Καραγιάννη ωστόσο ήρθε και έκρινε το παιχνίδι με τον φορμαρισμένο Αστέρα, που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δίχως όμως να ευτυχήσει να σκοράρει και φεύγοντας τελικά με «άδεια» χέρια από τη Φθιώτιδα.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Λαμία ξεκίνησε σε σύστημα 4-2-3-1 με τους: Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Παντελιάδη, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα και Βασιλαντονόπουλος (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα. Μπλάζιτς και Όμο θα είναι τα δύο χαφ, ο Πίτι είναι αριστερά, ο Ορτέγκα δεξιά κι ο Βάντερσον πίσω από τον Μπούτνικ. Ο Αστέρας, με το ίδιο σύστημα, παρατάχθηκε με τους Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Κυριακόπουλο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Μπέρτο στην άμυνα. Μουνάφο και Ντουντού είναι τα δύο χαφ με τους Ισνάλντο, Τόνσο και Τσιλιανίδη να είναι στην τριάδα πίσω από τον Μανιά.

Ενα ημίχρονο, ένα... δοκάρι!

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και να γίνουν απειλητικοί. Χαρακητριστικό, δε, είναι ότι στα πρώτα 45 λεπτά είχαμε μόλις τέσσερα σουτ, εκ των οποίων το ένα ήταν για τη Λαμία. Στο 17' ο Πίτι δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή κι η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη. Η πρώτη επίσκεψη για τους Αρκάδες, στα αντίπαλα καρέ, έγινε στο 5' με το σουτ του Τσιλιανίδη να κοντράρει στην πλάτη του Παντελιάδη. Από το 20' μέχρι το 30' οι Αρκάδες... ανέβασαν ρυθμούς και στο 28' ο Κυριακόπουλος που δοκίμασε το πολύ δυνατό αριστερό του πόδι είδε την προσπάθειά του να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια να φεύγει άουτ.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 31' με το σουτ του αυτή τη φορά να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Από εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο με τον Παπαδόπουλο να βγαίνει και να προλαβείνει τον Μανιά στο 35' σε μια επικίνδυνη βαθια΄μπαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές στιγμές με δύο γυριστά σουτ του Μανιά όμως κι οι δύο προσπάθειες του φορ των Αρκάδων κατέληξαν άουτ. Στη συνέχεια η Λαμία είχε ένα δοκάρι με την κεφαλιά του Μπούτινκ από τη σέντρα του Βάντερσον στο 62'.

«Χρυσή» αλλαγή, «νίκη-χρυσάφι»!

Τελικά, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 72'. Η βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου... έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Αρκάδων, ο Καραγιάννης βγήκε στην πλάτη της, ο Αθανσιάδης έδιωξε την μπάλα, η μπάλα πήγε πάνω στο νεαρό άσο της Λαμίας, που φαίνεται να τη βρίσκει και με το χέρι, πριν τη σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Οι Αρκάδες, από εκεί και πέρα προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς αποτέλεσμα, με τον Παπαδόπουλο να καταγράφει μια διπλή επέμβαση στο σουτ του Τόνσο και την επαναφορά του Κώτσιρα και συνολικά να έχει καλές επεμβάσεις σε όλο το παιχνίδι, όταν χρειάστηκε. Ετσι, το πρώτο γκολ του Καραγιάννη στο πρωτάθλημα έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Φθιώτιδας που είναι πια στους 19 βαθμούς. Ο Αστέρας παρέμεινε στους 26 και κυνηγάει τον Πανιώνιο για την 5η θέση.

MVP: Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης βρήκε την κατάλληλη στιγμή να σκοράρει το παρθενικό του γκολ στη Superleague Σουρωτή και να χαρίσει μια μεγάλη νίκη στη Λαμία! Η δεύτερη αλλαγή του Τεννέ έκρινε το παιχνίδι, καθώς εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Αστέρα και «έγραψε» στο 72’ το 1-0, που έμεινε ως το τέλος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κυριακόπουλος ήταν δραστήριος επιθετικά, απειλούσε με σέντρες και τα σουτ του την άμυνα της Λαμίας, ωστόσο δεν είχε υποστήριξη από τους υπόλοιπους Αρκάδες, που πλην του Τόνσο και ειδικά μετά το 1-0, υστέρησαν χαρακτηριστικά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πίτι, που στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν βοήθησε επιθετικά τη Λαμία και δίκαια ήταν η πρώτη αλλαγή του Τεννέ, μόλις στο 58'. Εκτός κλίματος αγώνα ο Ισπανός, που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας του Αστέρα στη φάση του γκολ του Καραγιάννη. Ο Παπαδόπουλος έκανε τη μπαλιά, όμως άπαντες αδράνησαν, με τον επιθετικό της Λαμίας να μην… πιστεύει στην τύχη του, όταν πέρασε και τον Αθανασιάδη και σκόραρε προ κενής εστίας σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ που μπορούσε να φανταστεί!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έλεγξε το παιχνίδι, δεν του έτυχε κάποια μεγάλη φάση, όμως ήταν παντού κοντά, σφυρίζοντας όταν έπρεπε. Δεν είχε προβλήματα, ενώ και οι βοηθοί του είχαν σωστές υποδείξεις μέσα στις περισσότερες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από οκτώ αγωνιστικές, η Λαμία κέρδισε και ο Αστέρας έχασε! Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να «σπάσουν» το αρνητικό σερί, μετά μάλιστα από τρεις συνεχόμενες ήττες δίχως γκολ στο ενεργητικό τους και πήραν «ανάσα» φτάνοντας τους 19 βαθμούς, καθώς έπεφταν αρκετά βαθμολογικά, προσεγγίζοντας τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, ο Αστέρας μετά από καιρό φεύγει μετά από καιρό με το κεφάλι σκυμμένο από το γήπεδο, μένοντας στους 26 και χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσει τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ορτέγκα (67' Καραγιάννης), Πίτι (58' Ακόστα), Βάντερσον (80' Κουτρομάνος), Μπούντνικ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (75' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Τσιλιανίδης, Μουνάφο, Τόνσο, Ντουντού (81' Μαντίντα), Ισνάλντο (46' Kώτσιρας), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα