Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-0 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-0 (vid)

bet365

Το εύστοχο πέναλτι του Ανσαριφάρντ ήταν η... λύση στο γρίφο. Από κει και πέρα η συνέχεια ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό που με 2 γκολ του Ιρανού κι ένα του Φορτούνη επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης και παραμένει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Κόκκινη ο Κασάδο.

Και με Τάκη Λεμονή. Και με Οσκαρ Γκαρθία. Ο Ολυμπιακός αυξάνει το νικηφόρο του σερί και διατηρείται πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ενατο (σερί του) θύμα η Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα με 3-0, διατήρησαν το +1 από τον ΠΑΟΚ κι αύξησαν την διαφορά από την ΑΕΚ στο +3...

Η ομάδα του Οσκαρ Γκαρθία με τους Ανσαριφάρντ (2 γκολ), Φορτούνη (1 γκολ) και Πάρντο σε καλή κατάσταση καθάρισαν εύκολα το ματς απέναντι σε μια Ξάνθη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι...

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Με τον Οσκαρ Γκαρθία να διαλέγει γι' ακόμα ένα παιχνίδι το 4-2-3-1 (κι όχι το 4-4-2 με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό) και με δεδομένη την απουσία του Μάριν επέλεξε πτέρυγες με Μιραλάς και Πάρντο και τον Φορτούνη πίσω από την Κάριμ. Με συγκεκριμένη οδηγία από τον Ισπανό τεχνικό να πιέζει πολύ ψηλά ο Ολυμπιακός, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν προβλήματα στην Ξάνθη η οποία ταυτόχρονα δεν μπορούσε να επιτεθεί...

Ωστόσο η πρώτη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 19' μετά από λάθος του Κασάδο σε γύρισμα στον Ζίβκοβιτς αλλά ο Ανσαριφάρντ αστόχησε σε κενή εστία. Δε συνέβη το ίδιο στο 25' όταν ο Φορτούνης κέρδισε το πέναλτι και ο Ιρανός ανέλαβε την εκτέλεση του για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι»... έπνιξαν την Ξάνθη κλείνοντας το ημίχρονο με 11 τελικές από τις οποίες οι 7 ήταν on target η μία να σταματάει στο δοκάρι (μετά από σουτ του Ρομαό) και τον γκολκίπερ της Ξάνθης να κατεβάζει ρολά.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΣΑΔΟ
Η Ξάνθη αντέδρασε αρχικά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Τριάδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας πρόλαβε τον Προτό έκανε το πλασέ αλλά ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και μέχρι το 60' είχε τελειώσει την υπόθεση νίκη. Αρχικά με το δεύτερο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 57' (μετά από έξοχη σέντρα του Φιγκέιρας) και στη συνέχεια με την κόκκινη του Κασάδο (στο 59' με δεύτερη κίτρινη).

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να μειώσει στο 68' με την κοντινή κεφαλιά του Γέντριτσεκ (έβαλε την κόντρα ο Ενγκελς) και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Μελιόπουλου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

MVP: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ιρανός χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και έμεινε μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ.
Αδύναμος κρίκος: Κασάδο. Κανει τη γκέλα στο 19' που δεν στοίχισε στην Ξάνθη και έφαγε δύο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά για να αποβληθεί στο 59'.
Στο ύψος του: Κώστας Φορτούνης. Κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 και σημείωσε και το 3-0 μετά από δικό του κλέψιμο.
Η γκάφα: Η φάση του 19' είναι σίγουρα η γκάφα του αγώνα που τελικά δεν στοίχισε στην Ξάνθη. Κασάδο και Ζίβκοβιτς δεν συνεννοήθηκαν με αποτέλεσμα ο πρώτος να βγάλει... ασίστ στον Καρίμ ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ!
Το στραγάλι: Ο Καραντώνης έδωσε το πέναλτι στον Φορτούνη στο 25' μιας και βλέπει τον αγκώνα του Φασίδη αλλά και το γεγονός ότι γκρεμίζει τον μέσο του Ολυμπιακού. Σωστή και η κόκκινη κάρτα στον Κασάδο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη παίζοντας κατά διαστήματα το ποδόσφαιρο που θέλει ο Οσκαρ Γκαρσία. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά έκλεψαν μπάλες έφτιαξαν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς και πέτυχαν την 9η σερί νίκη τους μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80' Ζιλέ), Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (73' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (85' Σεμπά), Ανσαριφάρντ
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Τριάδης (62' Σιλά), Κασάδο, Γέντριτσεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74' Λισγάρας), Φασίδης (85' Οκάν), Ντουρίτσκοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα