Λίγη Παναθηναϊκή τσίπα δεν υπάρχει;

Λίγη Παναθηναϊκή τσίπα δεν υπάρχει;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Λίγη Παναθηναϊκή τσίπα δεν υπάρχει;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους παράγοντες της «πράσινης» ΠΑΕ που θα έγραφαν... ιστορία δανείζοντας τον Ροντρίγκο Μολέδο στον Ολυμπιακό και τα στελέχη εκείνα που κόντρα στην σαπίλα αντιστάθηκαν!

Η πρόταση του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό για τον Ροντρίγκο Μολέδο είναι γνωστή στους... παροικούντες την Ιερουσαλήμ από την αρχή της εβδομάδας. Από την Δευτέρα, όταν και ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα στελέχη της ΠΑΕ ότι έχει δεχθεί προσφορά από λιμάνι μεριά για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου στόπερ μέχρι το τέλος της σεζόν, έναντι 500.000 ευρώ και τον Καραμάνο. Όχι δεν ήταν ανέκδοτο, όχι δεν ήταν ένα αστείο του... παρκαρισμένου μεγαλομετόχου στους απλήρωτους εδώ και μήνες υπαλλήλους του για να τους φτιάξει την διάθεση και να σταματήσουν να σκέφτονται το πως θα πάει η ομάδα στην Λιβαδειά και το πως θα βρεθούν χρήματα για να διεξαχθεί εντός έδρας παιχνίδι. Μην σας φαίνεται περίεργο, δεν είναι. Εξάλλου οι κάποτε θανάσιμοι «εχθροί» είναι πλέον «σύμμαχοι» κάτω από την ομπρέλα των κοινών πολιτικών συμφερόντων. Εξάλλου, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ιντερνασιονάλ επιβεβαίωσε το θέμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε!

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε το 2012 για να σώσει τον σύλλογο και έξι χρόνια αργότερα τον οδηγεί στην απόλυτη απαξίωση και την οικονομική ασφυξία χωρίς να σέβεται πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό, τα ίδια του τα εκατομμύρια και την ίδια του την επιχειρηματικά υστεροφημία, άφησε το περιθώριο σε όσους διοικούν την ΠΑΕ να αποφασίσουν εκείνοι για το αν ο Παναθηναϊκός θα αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού, τους άφησε το περιθώριο αν τα βρουν με τον Ολυμπιακό(κάνει υπομονή το πληκτρολόγιο με αυτά που γράφονται και δεν ανατινάζεται για να γλιτώσει την ντροπή) και είναι σύμφωνος ο ποδοσφαιριστής, ο Μολέδο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό! Αγνοώντας τις δεδομένες αντιδράσεις των οπαδών, αγνοώντας πως θα έβαζαν... φωτιά στην Λεωφόρο, αγνοώντας ότι με αυτή την κίνηση θα διέλυαν ότι έχει απομείνει στον οργανισμό, αγνοώντας μία ιστορία 110 ετών, βάζοντας πάνω απ'όλα το «ότι πει το αφεντικό», νοοτροπία και φιλοσοφία με την οποία πορεύονται εδώ και καιρό για να σώσουν το τομάρι τους.

Η στάση του Γιάννη Αλαφούζου προφανώς και δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καμία οργή, τίποτα απολύτως. Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή πλεύσης του σε όλα τα Παναθηναϊκά ζητήματα από την περασμένη άνοιξη, που και να έδινε δανεικό παίκτη στον Ολυμπιακό, θα αποτελούσε για εκείνον... μια μέρα στην δουλειά. Εδώ δεν είχε πρόβλημα στην πρόταση του ΠΑΟΚ από τον τωρινό μεγαλύτερό του εχθρό, Ιβάν Σαββίδη.
Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να εξηγηθεί, αυτό όμως που δεν έχει καμία λογική είναι το γεγονός, πως επί μέρες το να παραχωρηθεί ποδοσφαιριστής δανεικός στον Ολυμπιακό και μάλιστα πρωτοκλασάτος και να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, αποτελούσε μόνιμο σημείο τριβής και αντιπαράθεσης για την καθημερινότητα της εταιρίας! Για τον Παναθηναϊκό, μιλάμε διάολε, το έχετε πάρει χαμπάρι;

Δηλαδή βρέθηκαν άνθρωποι να διαπραγματευθούν και να συμφωνήσουν στο ενδεχόμενο να μπει σε συνδιαλλαγή ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Βρέθηκαν άνθρωποι που προτιμούσαν ξεκάθαρα να πάει ο παίκτης στο λιμάνι και όχι στην Τούμπα ή την Ιντερνασιονάλ, βρέθηκαν παράγοντες του συλλόγου να ισοπεδώσουν κάθε έννοια της Παναθηναϊκής αξιοπρέπειας, βρέθηκαν άνθρωποι να βάλουν τον σύλλογο μπροστά σε μία τρομερή ξεφτίλα για 500.000 ευρώ, λες και σώνεται ο Παναθηναϊκός από αυτό το ποσό, λες και θα μιλούσαμε για καμια τρομερή... ανάσα που θα άλλαζε τα δεδομένα! Όχι για τίποτα από αυτά δεν θα μιλούσαμε, αλλά μοναχά για μια ιστορική ντροπή και ο καθένας που ξέρει και γνωρίζει τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να καταλάβει το γιατί. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα...

Ευτυχώς, όμως, τούτη την στιγμή υπάρχουν και άνθρωποι εντός της ΠΑΕ που καταλαβαίνουν και νιώθουν δύο πράγματα, που στο τέλος της ημέρας δεν αποκλείεται να τους κατηγορήσουν και ως «φταίχτες» που σήκωσαν τείχος αντίστασης στην ξεφτίλα και δεν πήρε το... ζεστό χρήμα από το λιμάνι ο Παναθηναϊκός και που ο Μολέδο δεν πείστηκε να πάρει το ηγεμονικό συμβόλαιο και τελικά επιστρέφει στην Βραζιλία! Για τόσο μεγάλη σαπίλα, μιλάμε, στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού...

Αυτοί είναι ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο τεχνικός διευθυντής, Ντίνος Διαμαντόπουλος και ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων, Σπύρος Βλάχος. Και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν καθημερινά τα του Παναθηναϊκού!

Όλα τα υπόλοιπα μεγαλοστελέχη της εταιρίας, το... συζητούσαν. Δεν ντράπηκαν να μπουν στην διαδικασία να συζητήσουν αυτό το ντροπιαστικό ενδεχόμενο.

Παράνθεση: Όταν γράψαμε ότι οι ίδιοι ήθελαν να «φάνε» τον Ουζουνίδη, το διέψευσαν. Δέκα μέρες μετά, ο Έλληνας τεχνικός το επιβεβαίωσε. Αν πράξουν το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε εκπλήξεις. Και δεν θα είναι ευχάριστες για εκείνους. Κλείνει η παρένθεση.

Τα όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να περάσουν έτσι. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και εκτός από την οικονομική κρίση, υπάρχει και ξεκάθαρη κρίση αξιών, μία κρίση ταυτότητας σε όσους έχουν απομείνει πάνω στο καράβι που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα για να μην βάλει το χέρι στην τσέπη και να καλύψει τα χρέη του ο πραγματικός υπαίτιος αυτής της κατάστασης, ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα επικίνδυνοι, δεν έχουν ιδέα ούτε από διοίκηση ποδοσφαίρου και από ότι φαίνεται ούτε από τον Παναθηναϊκό και καλό θα ήταν μετά και από αυτή την ιστορική ξεφτίλα, να αφήσουν τον σύλλογο στην ησυχία του και να αντικατασταθούν από ανθρώπους που θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού και όχι το καλό του Αλαφούζου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.