Φάουλ ο Βράνιες, η ΑΕΚ είναι έτοιμη;

Φάουλ ο Βράνιες, η ΑΕΚ είναι έτοιμη;

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Φάουλ ο Βράνιες, η ΑΕΚ είναι έτοιμη;

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το θέμα του διεθνούς Βόσνιου στόπερ και την Ένωση που πρέπει να είναι έτοιμη για τον αντικαταστάτη του ενώ έχει υστερόγραφα...

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Όσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται (και είναι δεδομένα σε αγωνιστικό επίπεδο) από το όλο θέμα του Όγκνιεν Βράνιες, τόσο αντίστοιχα σημαντικό είναι και το... δώρο που κάνει στην ΑΕΚ και τον ίδιο τον Μελισσανίδη ο διεθνής Βόσνιος αμυντικός με την εντελώς αντιεπαγγελματική έως ηλίθια συμπεριφορά του. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει τεράστια ανάγκη η Ένωση άμεσα και για ολόκληρο τον Φεβρουάριο που τα παίζει ΟΛΑ και σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Είναι άλλωστε η μοναδική ελληνική ομάδα που διεκδικεί τα πάντα και μετά την κλήρωση Κυπέλλου παίζει και τα... πάντα τον δεύτερο μήνα του νέου έτους...

Τα δεδομένα είναι τόσο απλά στην υπόθεση του διεθνούς Βόσνιου στόπερ που δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να δώσεις σε κάποιον να καταλάβει γιατί είναι τόσο φάουλ ο ίδιος. Θα το εξετάσουμε πρόχειρα και θα προχωρήσουμε παρακάτω για να μην ιδρώνουμε άλλο με ζήτημα που όπως και να το δει κανείς το σημαντικό είναι πως δημιουργεί πρόβλημα στην ΑΕΚ. Πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο γιατί έχω εμπεδώσει ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα το: ουδείς αναντικατάστατος στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο).

Προσωπικά θεωρώ πως όλοι είναι επαγγελματίες. Το εμπέδωσα το 1996 και για μένα τέλειωσε τότε η... θεοποίηση οποιουδήποτε προσώπου στην Ένωση. Έχουν λοιπόν, ως επαγγελματίες, το δικαίωμα να αποθεώνουν τον εαυτό τους και να θεωρούν μόλις 11 -και κάτι ψιλά- μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους ότι αξίζουν να πάρουν αντί για 250 με 300, ακόμη και ένα μύριο (λες και έχει κατακτήσει η ομάδα στην οποία παίζει το νταμπλ και παίζει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ). Ο καθένας κοστολογεί όσο θέλει τον εαυτό του. Αυτό κάνει και ο Βράνιες...

Έχει το δικαίωμα να το κάνει. Αρκεί να 'χει και το σωστό τρόπο... Πού τέτοια τύχη! Το να είσαι φιλοχρήματος δεν είναι κακό... Ούτε το να αξιολογείς τον εαυτό σου όσο γουστάρεις. Το να είσαι αντιεπαγγελματίας και να το παίζεις «νταβατζηλίκη» σε μια εποχή που ξέρεις πόσο κρίσιμα είναι τα αγωνιστικά ζητήματα στην ομάδα που σε πήρε απλήρωτο από την Τομσκ και το... έπαιζες οπαδός της, αναδεινύει τον χαρακτήρα σου σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα. Μικρός και λίγος! Όσο μεγάλος και ικανός είναι ποδοσφαιρικά. Διότι είναι μαζί με τον Μολέδο ο κορυφαίος στόπερ στο πρωτάθλημα και στο διάστημα που αγωνίζεται στη χώρα μας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Θα μπορούσε λοιπόν ο Βράνιες να στείλει μέσω του ατζέντη του ένα mail στην ΠΑΕ ΑΕΚ και να αξιώνει συνάντηση για να συζητηθεί από τις δυο πλευρές με κάθε επισημότητα το ενδεχόμενο γεναίας αύξησης των ετήσιων αποδοχών του. Τίμια πράγματα... Γνώριζε και ο ίδιος πως με την πρόταση που έκαναν οι Βέλγοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποσπάσουν θετική απόκριση από την Ένωση. Ακόμη και να επανέλθουν με σοβαρή προσφορά κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ «κασέρι» η ΑΕΚ δεν θα έλεγε σίγουρα ναι αφού αξίωνε πάνω από 3 μύρια (τώρα βέβαια και με δεδομένο ότι ο Βράνιες συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, αυτό μπορεί να αλλάξει).

Αντί αυτού όμως ο Βόσνιος στόπερ για τον οποίο είχατε διαβάσει εδώ στο gazzetta.gr από τις 03 Γενάρη ότι υπήρχαν οι φήμες (που ο ίδιος διέρρεε στα αποδυτήρια) για ενδιαφέρον της Άντερλεχτ, επέλεξε να κάνει (σύμφωνα με όσα προκύπτουν απ' τον ίδιο) μια πρόχειρη κουβέντα αξιώσεων με τον Λυμπερόπουλο χωρίς... βάθος και ουσία, απλά ζητώντας πολλά παραπάνω. Τότε οι δυο πλευρές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κουβέντας ουσιαστικής με τον ατζέντη του Βράνιες. Όμως ακολούθησαν οι... βλακείες του ποδοσφαιριστή που νομίζω δεν αφήνει περιθώριο στην ΑΕΚ. Προσωπικά δεν θα το συζητούσα καν! Αλλά ευτυχώς γι' αυτό εγώ δεν είμαι αφεντικό στην ομάδα.

Η άποψή μου είναι πως αν έρθει η προσφορά (έστω 2.5 εκατ. ευρώ) των Βέλγων τον δίνεις στην Άντερλεχτ και τελειώνεις βρίσκοντας και με 1 μύριο από τα 2.5 συνολικά έναν εξίσου καλό και πιθανότατα με τόσα λεφτά και καλύτερο! Αν δεν γίνει αυτό τότε απλά τον κρατάς και τον έχεις μόνιμα ΕΚΤΟΣ αποστολής (πάντα τελευταία στιγμή) και έως το 2019 που θα μείνει ελεύθερος του φτιάχνεις ένα βιογραφικό με μηδέν συμμετοχές για ενάμιση χρόνο και τον καταστρέφεις όπως επεδίωξε να πράξει εκείνος στο club στη πιο σημαντική περίοδο σε αγωνιστικό επίπεδο. Τόσο απλά και ειλικρινά...

Επαναλαμβάνω γιατί κάποιοι πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ΔΕΝ θέλουν να καταλαβαίνουν: καλά κάνει ο Βράνιες (και ο κάθε ποδοσφαιριστής) και αξιώνει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί. Το κάνουν όλοι... Όχι όμως μη πηγαίνοντας στην προπόνηση της ομάδας τους, στη δουλειά τους κοινώς... Μπορούν να φύγουν, να το αιτηθούν αν δεν γουστάρουν, να ζητήσουν όσα επιθυμούν και ΚΑΛΑ το κάνουν, αλλά δεν γίνεται να ΜΗΝ πηγαίνεις στην προπόνηση για να εκβιάσεις... Είναι αστείο και απαράδεκτο. Ποτέ και κανείς δεν μπορεί, όσο αγαπητός ή παικταράς κι αν είναι, να μπει πάνω από τη ΑΕΚ! Κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Υγ: Η ΑΕΚ και το team του Λυμπερόπουλου ελπίζω να είναι απόλυτα έτοιμοι για τον αντι-Βράνιες. Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα που τίθεται: η ΑΕΚ είναι έτοιμη; Διότι αυτό το θεματάκι ότι υπάρχει στα αποδυτήρια ήταν γνωστό ξανασημειώνω από τις αρχές Ιανουαρίου και γραμμένο, εδώ στο gazzetta.gr. Οπότε δικαιολογία δεν υπάρχει! Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δυο με τρεις περιπτώσεις παικτών στη σχετική λίστα. Με δεδομένο άλλωστε ότι ήταν τραυματίας ο Τσόσιτς που επίσης ήταν γνωστό ότι θα είναι δύσκολο να υπολογίζεται για τις υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου. Κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερο το λάθος του Βράνιες να πιέσει την ομάδα με δεδομένη και την απουσία Τσόσιτς. Θα ΣΥΝΙΣΤΑ έγκλημα κατά της ομάδας να μην αντικατασταθεί ο Βράνιες, εξηγούμαστε να μην παρεξηγούμαστε!

Υγ2: Τα μπλουζάκια τα οπαδικά της ΑΕΚ, οι αναρτήσεις του με οπαδικό περιεχόμενο, τα αγαπώ και μ' αγαπάτε, συμβαίνουν παντού και πάντα! Ένα τσεκάρισμα στα social media του Βράνιες στο παρελθόν και προτού έρθει στην Ένωση αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι πριν φτάσει στην Αθήνα ήταν άρρωστος με την Τομσκ. Τρέχα γύρευε κοινώς... Τις ίδιες αναρτήσεις έκανε και τότε. Αυτό είναι στον χαρακτήρα του. Να δένεται με την ομάδα και τον κόσμο της. Ποτέ όμως αυτό το δέσιμο δεν ξεπερνάει την... λύσσα για το χρήμα, ΠΟΤΕ... Αποδεδειγμένα πράγματα αυτά!

Υγ3: Με γνωστές τις υποθέσεις του Σιμόες και του Τσιγκρίνσκι δεν μένει περιθώριο σε κάποιον να πιστέψει ότι έχει δίκιο ο Βράνιες. Ή του Πριγιοβιτς που επίσης ήθελε η Ρεν και δεν τον έδινε ο ΠΑΟΚ. Δεν είδα τον άσο της ομάδας του Βορρά να εκβιάζει τον σύλλογο που ανήκει να του δώσουν παραπάνω, ή να μην πηγαίνει στις προπονήσεις. Και περνάει και ένα θεματάκι αμφισβήτησης και πότε ξεκινάει ενδεκάδα και πότε όχι! Αν είσαι άψογος επαγγελματίας δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι ότι και να ζητήσεις και όσο τρελό να θεωρηθεί αυτό που θα απαιτήσεις! Όλα όμως με σωστό τρόπο...

Υγ4: Εκτός από τον κόσμο θα μάθουν και μέσα στην ΑΕΚ από τα ψηλά έως τα χαμηλά να ζυγίζουν πιο σωστά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Μεγάλο καλό θα κάνει (αλλά αργότερα) αυτή η υπόθεση στην Ένωση και σε όλους μέσα, γύρω και δίπλα σε αυτήν. Γιατί καιρό τώρα: football is business.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...